14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

MIA ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ιούν 201920

Την Παρασκευή  7-6-19 επισκέφτηκαν το σχολείο μας  μέλη της ομάδας Amputee Football k Paracycling η οποία  αποτελείται από άτομα που στην πορεία της ζωής τους ήρθαν αντιμέτωποι με την  αναγκαιότητα  απώλειας μέλους του σώματός τους.

Τα μέλη της ομάδας   εκπροσωπούν  τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου και  παραποδηλασίας  δημιουργώντας  μια κοινότητα  αθλητών που αποδεικνύει πως  η δύναμη του πνεύματος  και της ψυχής  ξεπερνά εμπόδια και δυσκολίες.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αθλητές/τριες  και μέσα από την επικοινωνία αυτή να καλλιεργήσουν έννοιες  όπως η αποδοχή, η αλληλεγγύη, η κατανόηση. Στη συνέχεια δόθηκε φιλικός αγώνας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου με τη σχολική μας ομάδα. Επίσης, τα μέλη της ομάδας παραποδηλασίας  παρουσίασαν  στα παιδιά   τα ποδήλατά τους   και τους έδωσαν την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουν .

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα Amputee Football k Paracycling για την παρουσία της στο σχολείο μας ιδιαίτερα γιατί  είναι  το πρώτο σχολείο που επισκέπτονται, κάνοντας έτσι την παρουσία τους στο 14ο Δημ.Σχολείο Δημήτρης Πικιώνης ιδιαίτερα τιμητική.

Ευχαριστούμε την  κ.Λίνα  Λυκομήτρου     για τη δυνατότητα που μας έδωσε να έρθουμε σε επαφή με την ομάδα και τον κ.Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, γυμναστή του σχολείου μας, για την οργάνωση και την προετοιμασία των παιδιών γι’αυτή την εκπαιδευτική δράση.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο MIA ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ    

ΗΜΕΡΕΣ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μαΐ 201920

Αγαπητοί γονείς,

Στις  22 Μαΐου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

Επίσης, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.     Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΜΕΡΕΣ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ    

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2019-20

Μαΐ 201919

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε πως όσοι ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο  για τη σχολική χρονιά 2019-20 θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά μέχρι  τις 11 Ιουνίου.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται: α) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση  εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

β) Οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες,

γονείς με χρόνιες παθήσεις,ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης, φυλακισμένοι, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

Η εγγραφή των μαθητών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Για τους μαθητές/τριες της Α τάξης η σχετική αίτηση θα δίνεται στους γονείς από το γραφείο της Διεύθυνσης.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται θα προσκομίζουν τα παραπάνω δικαιολογητικά στο γραφείο της Διεύθυνσης  καθημερινά 8.15 -9.30 π.μ.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Π.ΚΑΠΡΟΪΤΗ

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2019-20    

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Μαΐ 201914

Το  σχολείο μας για τη συμμετοχή του στο μεγάλο διαγωνισμό ανακύκλωσης WE GO GREEEN και την κατάταξή του στην 13η θέση τιμήθηκε με διάκριση από το Δήμο Αθηναίων.

Ευχαριστούμε τα παιδιά μας  και τους γονείς για την ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια αυτή του σχολείου.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του σχολείου η εκπαιδευτικός Δέσποινα Μπανέλλη.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Μαΐ 201914

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας σας προσκαλεί στην τελική εκδήλωση του προγράμματος «Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας, 2017-2019, Αθήνα-Βερολίνο» στην Τεχνόπολη την Πέμπτη 16/5/2019 και ώρα 18:30 έως 21:30.  Μαζί με την πρόσκληση μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα αρχεία που ακολουθούν.

Υπεύθυνες του προγράμματος: Ευστρατίου Παρασκευή, Μπανέλλη ΔέσποιναΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ    
« Παλιότερα άρθρα

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος  και στην εξοικονόμηση ενέργειας 2017-2019

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων