14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  "Δημήτρης Πικιώνης"

Το σχολικό μας ιστολόγιο! Χώρος ενημέρωσης και δημιουργίας…

Πρόγραμμα Monumenta

Δεκ 201817

Για άλλη μια χρονιά επισκέφθηκε το σχολείο μας ομάδα από το πρόγραμμα Monumenta που έχει ως στόχο την καταγραφή και ανάδειξη κτηρίων της Αθήνας του 19ου και του 20ου αιώνα. Στο ακόλουθο link μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από αυτή την επίσκεψη.

14ο Δημοτικό: οδηγίες για να αναδείξετε το σχολείο σας!

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Monumenta    

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Δεκ 20186

Ένα βιβλίο περιμένει να γίνει φίλος σου…

Ο   μαγικός  κόσμος της βιβλιοθήκης  του σχολείου μας ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές και τις μαθήτριές του την επόμενη εβδομάδα.

Ενημερώνουμε τους  αναγνώστες και  αναγνώστριες, πως οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας της  δανειστικής βιβλιοθήκης  είναι οι εξής:

Tρίτη  στο πρώτο διάλειμμα και  Τετάρτη  στο πρώτο και στο δεύτερο διάλειμμα.

Σας περιμένουμε με χαρά!

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ    

Επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών

Δεκ 20183

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018 η Α΄ τάξη πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη ως τάξη! Γνώρισε το υπέροχο Μουσείο Ηρακλειδών.

Ο πιο δημιουργικός και όμορφος τρόπος για να μάθει ένα παιδί τα σχήματα είναι η τέχνη. Αυτό διαπιστώθηκε τη μέρα της επίσκεψής μας βλέποντας τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όχι μόνο να αναγνωρίζουν πολύ γρήγορα τα εξάγωνα, τρίγωνα, τετράγωνα και άλλα πολλά, αλλά να τα σχεδιάζουν και να τα διαμορφώνουν με μοναδικό παιγνιώδη τρόπο.

Ήταν τόσο όμορφη η συνεργασία μεταξύ των παιδιών, η συζήτηση που ανάπτυξαν και το ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την περιήγηση στην έκθεση του Μουσείου. Εκεί είδαν παλιές κατασκευές, μηχανολογικές εφευρέσεις αρχαίων ετών και έμαθαν για τη χρησιμότητά τους, όταν δεν υπήρχε ακόμα ο αυτοματισμός στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με έναν πραγματικά λαμπερό ήλιο που αντικρίσαμε κατά την έξοδό μας από το χώρο του Μουσείου, ο οποίος μας συνόδευσε στην επιστροφή μας μέσα από τον γραφικό πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου. Στο τέλος του δρόμου μας περίμενε το λεωφορείο της επιστροφής στο σχολείο μας.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών    

Επίσκεψη φοιτητών στο σχολείο μας

Δεκ 20183

Τη Δευτέρα  19 Νοεμβρίου υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας  φοιτητές και τον συνοδό τους καθηγητή, του Georgia State University. H  επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο επισκέψεων που διοργανώνει  το πανεπιστήμιο  σε σχολικές μονάδες της Αθήνας με σκοπό τη γνωριμία με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η γνωριμία αυτή, έγινε μέσα από την παρακολούθηση διδασκαλίας, την παρουσίαση των μαθημάτων που διδάσκονται,  τις εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα που εκπονούμε και την ανταλλαγή απόψεων με εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.  Είχαμε επίσης, την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε το έργο και την προσωπικότητα  αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και να παρουσιάσουμε στους φοιτητές την ιστορία του σχολείου μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ήταν για όλους μας μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη φοιτητών στο σχολείο μας    

Μη λειτουργία σχολείου την Τετάρτη 5/12/2018

Νοέ 201830

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 5/12/2018, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό (πρωινό και ολοήμερο) λόγω της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών του Συλλόγου μας.

 

Ευχαριστούμε

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μη λειτουργία σχολείου την Τετάρτη 5/12/2018    
« Παλιότερα άρθρα

Το σχολείο μας

Το δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια.

Μακέτα του Σχολείου μας

Αρχιτεκτονική Μακέτα του Σχολείου μας

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξαν τη μακέτα του Σχολείου μας και μας την χάρισαν.

Η βιβλιοθήκη μας

Η βιβλιοθήκη μας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Αρχείο

Ημερολόγιο Δημοσιεύσεων

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων