6 Μαρτίου – Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο

5 Μαρτίου 2014 από

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου σήμερα 6 Μαρτίου 2014, αφιερώνουμε 3 ώρες στον αγώνα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. Οι εκδηλώσεις που γίνονται έχουν στόχο την εξάλειψη κάθε ίχνους βίας (αν υπάρχει) στο χώρο μας, αλλά περισσότερο την ΠΡΟΛΗΨΗ.

Ενημερωνόμαστε – προσέχουμε – εργαζόμαστε, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα!

Προσέχουμε κάθε στοιχείο που θυμίζει βία κάθε μορφής, δεν μένουμε απαθείς θεατές, καλλιεργούμε τη συνεργασία, την ανεκτικότητα, τη φιλία.

Ο Διευθυντής

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Κατηγορία Γενικά | 69 Σχόλια »

Αποφοίτηση μαθητών ΣΤ΄ τάξης 2012-13

14 Ιουνίου 2013 από

Την Πέμπτη 13/6/2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την αποφοίτιση των μαθητών της ΣΤ΄τάξης. Η εκδήλωση έγινε στα γήπεδα 5χ5 της Αγίας Παρασκευής όπου τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και αποχαιρέτησαν συμμαθητές και δασκάλους. Τα μέλη του Συλλόγου απένειμαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές και τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο στη συνέχεια της μαθητικής τους  ζωής.

Κατηγορία Γενικά | 69 Σχόλια »

16ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λυσίας

12 Μαρτίου 2012 από

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Σκοποί του διαγωνισμού

  • Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
  • Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».
  • Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
  • Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.
  • Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

1 – 31 Μαρτίου 2012

Η αρχική φάση του ΛΥΣΙΑ σε εξέλιξη…

παίζετε από εδώ!

Παίξτε το δοκιμαστικό παιχνίδι από εδώ!


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε και σας προσκαλούμε στο συναρπαστικό παιχνίδι γνώσεων του 16ου ΛΥΣΙΑ! Ψάξτε και βρείτε τα αντικείμενα και απαντήστε στις ερωτήσεις που κρύβουν!

Αν έχετε ήδη εγγραφεί, ισχύουν οι ίδιοι κωδικοί, αλλά επιβεβαιώστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία σας (π.χ. τάξη και τηλ. επικοινωνίας). Αν όχι, γραφτείτε από το μενού της ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παίξτε στον Δοκιμαστικό Διαγωνισμό διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες και εξερευνήστε τον δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ.

Η αρχική φάση θα διαρκέσει ένα μήνα από 1 έως 31 Μαρτίου ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου.

Κατηγορία Γενικά | 69 Σχόλια »

« Παλιότερα άρθρα