ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

3ου ΘΚ

Στα πλαίσια υλοποίησης Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, το σχολείο μας  ολοκλήρωσε την πρώτη Θεματική Ενότητα:<<ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ & ΕΝΕΡΓΩ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ>>Υποθεματική: Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το εργαστηριόμας έχει τον παρακάτω τίτλο <<Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική είναι απλώς μοναδική!>>,ένα πρόγραμμα για την οικογενειακή πολυμορφία.

Χρόνος υλοποίησης :8 εβδομάδες

Η προισταμένη & οι εκπαιδευτικοί του 12ου νηπιαγωγείου λάρισας

ΕΥΧΕΣ

Οι εκπαιδευτικοί του 12ου νηπιαγωγείου Λάρισας σας εύχονται ολόψυχα Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος με Υγεία, Δύναμη, Χαρά και πολλά πολλά Χαμόγελα.

Χριστουγεννιάτικο δρώμενο στο 12ο νηπιαγωγείο

Ο Κόμης Μελομακαρόνης και ο Φον Κουραμπιές μετά από πολλές
περιπέτειες ανακαλύπτουν ότι και οι δύο είναι ακριβώς το ίδιο, δύο μπισκότα με διαφορετική εμφάνιση και αντιλαμβάνονται ότι ενωμένοι είναι πιο δυνατοί και μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

 Ευχαριστούμε τη θεατρολόγο Φένια Νέλλα για το εξαιρετικό δρώμενο που οργάνωσε με τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας.

11 12 1

Παρακολούθηση παράστασης «Ωραία κοιμωμένη»

Παρακολουθήσαμε την <<Ωραία Κοιμωμένη>>, την εκπληκτική αυτή παράσταση που διδάσκει στα παιδιά μας ότι η αγάπη όλα τα επιτρέπει, όλα τα καταφέρνει, όλα τα μπορεί και πως το σημαντικότερο πράγμα είναι “Να βάζουμε όλη μας την καρδιά για τον άλλον…!”

Στο τέλος της παράστασης μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μαθητές. Ο Άγιος Βασίλης μας επισκέφτηκε στον κουκλοθίασο “Τιριτόμπα” και μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη χορηγία των δώρων

 

1 1 2 1 4 1 5 1 6 1 7 1

Χριστουγεννιάτικα δρώμενα στο 12ο νηπιαγωγείο!

 

20

Την Τρίτη 20-12-2023, το νηπιαγωγείο μας θα παρακολουθήσει την παράσταση του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα: <<Η ωραία Κοιμωμένη>> μια ιστορία που μιλά για την σύγκρουση του κακού με το καλό και το θρίαμβο της αληθινής αγάπης.

Και οι δράσεις μας συνεχίζονται… με πολλές εκπλήξεις από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στην αυλή του μύλου!!!

 

Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα,μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου…Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο Κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα,ένας ξενύχτης σκίουρος,ένας κηπουρός ονείρων και τα μικρά μας νήπια στην πιο αλλιώτικη Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με την καθοδήγηση της θεατρολόγου κ. Φένιας Νέλλα, την οποία ευχαριστούμε θερμά, την Τετάρτη 21-12-2022 στο νηπιαγωγείο μας.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νηπιαγωγείο μας

Με τιμή και περηφάνια τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας γιόρτασαν την επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ που ακούστηκε από τα χείλη του ελληνικού λαού το 1940.

 

Ζήτω η Πατρίδα μας!

Ζήτω η Ελλάδα μας!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!

 

 

2 11

 

4 5 6 7

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΑΞΟΝΑΣ                       ΣΤΟΧΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ                             ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Άξονας 3

Σχέση μεταξύ

μαθητών/τριών

Να αναδειχθούν οι δυσκολίες  που προκύπτουν από το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα σπουδών στην εφαρμογή συνεργατικών πρακτικών διδασκαλίας.

Να αναδειχθεί η στάση των εκπαιδευτικών για την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και ο προβληματισμός που  αναπτύσσεται εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα αιτήματα της.

Καταγραφή, επεξεργασία και μελέτη των απόψεων των εκπαιδευτικών για τις συνεργατικές μορφές διδασκαλίας και μάθησης.

Αντιμετώπιση των διαφορών μέσα από δημοκρατικό διάλογο, ώστε να καλλιεργηθεί η ανάπτυξη συλλογικού πνεύματος και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών/τριών.