Στοματική υγιεινή

Οκτ 201718

Με τα παιδιά σήμερα ασχοληθήκαμε με την υγιεινή των δοντιών μας. Εξηγήσαμε πως τα παιδιά που προσβάλλονται νωρίς από τερηδόνα,  αποτελούν ασθενείς υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη τερηδόνας, σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Έτσι λανθασμένες καθημερινές συνήθειες του παιδιού, όπως κακές διατροφικές επιλογές, έλλειψη στοματικής υγιεινής καθώς και φόβος για την επίσκεψη στον οδοντίατρο πριν δημιουργηθούν προβλήματα, θα έχουν άμεσο  αντίκτυπο στην στοματική υγεία του αυριανού ενήλικα.Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να φροντίζουν τα δόντια τους και να επιλέγουν υγιεινές τροφές.  Οπωσδήποτε τα παιδιά να βουρτσίζουν καθημερινά τα δόντια τους, καθώς και να ενθαρρύνεται το βούρτσισμα από τους γονείς το βράδυ στο σπίτι.

Εικόνα1

Το παραμύθι “Σοκολάκης και Ζαχαρούλα Τρυποδόντη” μας βοήθησε να κατανοήσουν τα παιδιά τι  χαλάει τα δόντια μας και τι τα προστατεύει… Το παραμύθι εξιστορεί τις περιπέτειες δύο μικροβίων που φτιάξανε τα σπίτια τους στα δοντάκια ενός παιδιού! Με τι χαλούν τα δοντάκια ; Με τη ζαχαρίτσα , τα γλυκάκια και τα λαχταριστά σοκολατάκια ! Και τα δοντάκια τι χρειάζονται ακόμη για να είναι καθαρά ; Οδοντόκρεμα , φυσικά ! Και βλέπουμε που μπορεί να έχουν φτιάξει το σπιτάκι τους ; Όχι , βέβαια !
Το παραμύθι και στο Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=ARx3KbYaxsA

Στο Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο βρήκαμε τα δύο φύλλα εργασίας μας και το τρίτο το φτιάξαμε εμείς,το χαρούμενο και λυπημένο δόντι.

1   2    Εικόνα2

 

Εικόνα3 DSC05139 DSC05140 DSC05141 Εικόνα5 Εικόνα4

Φεύγοντας τα παιδιά από το νηπιαγωγείο πήραν το εβδομαδιαίο ημερολόγιο καταγραφής πλυσίματος των δοντιών τους. Όταν το επιστρέψουν σε μία εβδομάδα θα το συζητήσουμε και θ’ απονεμηθεί το βραβείο βουρτσίσματος!!!!

Εικόνα8 Εικόνα9

2      Εικόνα6   Εικόνα7

 

 

 

 

 

από κάτω από: ανθρώπινο σώμα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στοματική υγιεινή    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων