Επίσκεψη στις εκδόσεις Καλέντη

Απρ 20176

Σήμερα μαζί με παιδιά και μητέρες-συνοδούς επισκεφτήκαμε, με τα πόδια, τις Εκδόσεις Καλέντη όπου συναντηθήκαμε με τη συγγραφέα παιδικού βιβλίου την κα Δήμητρα Φώτου. Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της “Το χαμένο σωσίβιο”.  “Το χαμένο σωσίβιο” είναι  ένα πολύ καλογραμμένο και  με πολύ ωραία εικονογράφηση( της κα Κ.Ζαφείρη) βιβλίο για τη διαχείριση των φόβων μας.

Εικόνα1 Εικόνα2 Εικόνα3 Εικόνα5

Οφείλουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις μητέρες -συνοδούς,κα Αργυριάδου,κα Ζαχαριάδη και κα Λίτη,που μας βοήθησαν στη μεταφορά των μαθητών μας και ανταποκρίθηκαν επάξια στο ρόλο που ανέλαβαν.

Εικόνα21

Είναι αδύνατον για το μαυροσκούφη να κολυμπήσει χωρίς το σωσίβιό του. Τι κι αν ο αετός προσπαθεί να τον πείσει για το αντίθετο. Το μικρό πουλί φοβάται πως δε θα καταφέρει να κολυμπήσει ποτέ αν δε βρει το χαμένο σωσίβιο. Όταν ακούει, όμως, την ιστορία του βασιλιά των πουλιών θα αλλάξει γνώμη…

Η ιστορία του μαυροσκούφη είναι η ιστορία του κάθε παιδιού και των φόβων με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπο στην τρυφερή ηλικία του.

Η συγγραφέας μας περίμενε με χαμόγελο και γλυκύτητα.Μας παρουσίασε την ιστορία του μαυροσκούφη και μέσω αφήγησης και μέσω αναπαράστασης.Τα παιδιά συμμετείχαν στη ροή της ιστορίας , καθώς ήταν προετοιμασμένα για τη συνάντηση.

Εικόνα8 Εικόνα6 Εικόνα4 Εικόνα7

 

Ζωγράφισαν τους φόβους τους και περπατώντας σ’ένα σκοινί ώστε να αισθανθούν βιωματικά την αστάθεια που προκαλεί ο φόβος, τους πέταξαν μακριά.

Εικόνα9

Εικόνα11

Εικόνα22

 

Μαζί με τη συγγραφέα έπαιξαν το παιχνίδι του χαμένου σωσίβιου.Τα παιδιά έπαιζαν κατά δυάδες.Το ένα έκρυβε κάπου το σωσίβιο μέσα στην αίθουσα και το άλλο ψάχνοντας με τα κιάλια και ακολουθώντας οδηγίες προσανατολισμού ,προσπαθούσε να το βρει.

Εικόνα12 Εικόνα13

 

Τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις στη συγγραφέα σχετικά με τις απορίες τους από το διάβασμα του βιβλίου,πώς σκέφτηκε να γράψει τη συγκεκριμένη ιστορία,πώς έγινε βιβλίο η ιστορία της κ.α, ακολουθώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Εικόνα14

Κλείνοντας τα παιδιά παρέδωσαν στην κα Φώτου το βιβλίο τους “Το χαμένο σωσίβιο”,βασισμένο στην ιστορία της αλλά με τη δική τους εικονογράφηση.Η κίνηση αυτή, όπως παραδέχτηκε η ίδια η συγγραφέας,ήταν άκρως συγκινητική και αναπάντεχη.

Επίσης υπέγραψε και τα βιβλία όσων παιδιών τα είχαν μαζί τους.

DSC04005 Εικόνα17 Εικόνα16

Εικόνα19

 

Εικόνα15 Εικόνα20

από κάτω από: Βιβλίο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στις εκδόσεις Καλέντη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων