16 Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα της υγιεινής διατροφής

Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της καλής υγιεινής διατροφής.Στο σχολείο μας τρέχει το πρόγραμμα για την υγιεινή διατροφή “Τρώω για να ζήσω και όχι ν΄αρρωστήσω”.Εμείς στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας γιορτάσαμε την ημέρα με την προγραμματισμένη  πρόσκληση από δύο μαμάδες οι οποίες άνοιξαν παραδοσιακό φύλλο και έψησαν  λαχανόπιτα  μαζί με τα παιδιά.Τα παιδιά έπλασαν ζυμαράκια και έπαιξαν με αυτά.Φτιάξαμε χειροτεχνία ένα μήλο. Μιλήσαμε για το μήλο πόσο χρήσιμο είναι.Μάθαμε τη γνωστή παροιμία ” Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα”.Τραγουδήσαμε το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι “Μήλο μου κόκκινο”.Το ολοήμερο συνέχισε με δεύτερη έργασία. Η νηπιαγωγός κ.Κατερίνα Μήτση έφερε μήλα κίτρινα, κόκκινα και κυδώνια.Μίλησε με τα παιδιά σχετικά με την λαχανόπιτα, πως πέρασαν  τις πρωινές ώρες.Τέλος μοιράσαμε σε όλα τα παιδιά από ένα κομματάκι λαχανόπιτα στο κλασσικό τμήμα που αναχώρησε .Το Ολοήμερο τμήμα δοκίμασε λαχανόπιτα την ώρα του φαγητού.Η νηπιαγωγός κ. Μήτση συνέχισε την προγραμματισμένη δραστηριότητα με στάμπα από κομμένο μήλο όπου θα έχουμε έτοιμη για την επόμενη μέρα.

Επειδή κάποιοι συνάδελφοι μου ζήτησαν να κάνω ένα μικρό πρόγραμμα για την καλή διατροφή σκέφτηκα κάτι σχετικό με την διατροφή και την δίαιτα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βάλτε το βάρος και το ύψος σας να σας υπολογίσει το δείκτη μάζας σώματος.Επίσης θα σας ενημερώσει εάν είστε στα όρια σας ή είστε παχύσαρκος κα.

Diktis

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Εάν έχετε το Office 2007-2010-2013 τότε κατεβάστε τις εξής ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας και τρέξτε το αρχείο και θα γίνουν αυτόματα  για να δουλεύει σωστά το πρόγραμμα.

https://drive.google.com/file/d/0ByrxtVjC98IcN095QlViYkhMSGs/view?usp=sharing

Εάν έχετε office 2003 τότε κατεβάστε τις εξής ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας και τρέξτε το αρχείο και θα γίνουν αυτόματα  για να δουλεύει σωστά το πρόγραμμα.

https://drive.google.com/file/d/0ByrxtVjC98IcVUJTTEFMdXg0d2M/view?usp=sharing

Φωτογραφίες από εργασία στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της υγιεινής διατροφής

173

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

182

 

183

Η λαχανόπιτα

193

 

192

189

187

186

185204201198197196196194

 

 

Τα παιδιά πλάθουν ζυμαράκια από την ζύμη που χρησιμοποιήσαμε για την λαχανόπιτα.

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA216OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA205223218219226220OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η λαχανόπιτα

 

 

 

236

 

Στο απογευματινό τμήμα του Ολοημέρου η κ.Μήτση Αικατερίνη έφερε φρούτα μήλα κόκκινα και κίτρινα-                                                                                                    κυδώνια για να δείξει στα παιδιά και να κάνει την προγραμματισμένη εργασία.

 

 

 

 

234231OLYMPUS DIGITAL CAMERA