12 Γυμνάσιο Πάτρας

Δίπλα στο μαθητή

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

thumb_fsdprel__710x500_paint_9250

Εἶναι παιδιά πολλῶν ἀνθρώπων τα λόγια μας.
Σπέρνουνται γεννιοῦνται σάν τά βρέφη
ριζώνουν θρέφουνται μέ τό αἷμα.
Ὅπως τά πεῦκα
κρατοῦνε τή μορφή τοῦ ἀγέρα
ἐνῶ ὁ ἀγέρας ἔφυγε, δέν εἶναι ἐκεῖ
τό ἴδιο τά λόγια
φυλάγουν τή μορφή τοῦ ἀνθρώπου
κι ὁ ἄνθρωπος ἔφυγε, δέν εἶναι ἐκεῖ.
Γιῶργος Σεφέρης, Τρία κρυφά ποιήματα

………………………………………………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017,  ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε σε εκπαιδευτική δράση –  εκδήλωση με θέμα:” Η Ποίηση ως έκθεμα: Οι ψηφίδες μετουσιώνονται σε λέξεις και τα γλυπτά σμιλεύουν το λόγο”.

Οι μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση της διεπιστημονικής ομάδας του Μουσείου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ήρθαν σε επαφή με γλυπτά και ψηφιδωτά της κοσμοπολίτικης Ρωμαϊκής Πάτρας. Εν συνεχεία, εμπνεόμενοι από εκθέματα της επιλογής τους, συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργικής γραφής.  Έγραψαν δικά τους ποιήματα, τα οποία και απήγγειλαν στο κοινό εν μέσω μουσικών συνθέσεων του σχήματος ”Ονειρόδρομοι”.

Οι ”μαθητές ποιητές” μας μυήθηκαν στον μαγικό κόσμο της Ποίησης μέσω αυτής της πρωτότυπης δράσης και απήλαυσαν την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας.

Την ομάδα μας αποτελούσαν οι : Γκολφίνου Μαρία (Γ1), Μυλωνά Ιωάννα(Γ2), Πάσχου Αικατερίνη(Γ5), Τσούλης Αθανάσιος(Γ5), Φίλιππας Σωτήριος(Γ5) και Γαρείος Γεώργιος(Β1).

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Κρικέτου Θεοδώρα και Γιαννάκη Ιωάννα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων