Καινοτόμα προγράμματα

Το σχολείο μας και φέτος υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα με στόχο την ενθάρρυνση της μαθητικής πρωτοβουλίας, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, την ανάπτυξη του δημοκρατικού διαλόγου και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Προγράμματα περιβαλλοντικής εκ/σης:

 • Γ’  Τάξη:
 • τα μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς
 • Ε’ Τάξη
 • εξοικονόμηση ενέργειας , μια ελπίδα για τη γη

ΑΓΓΛΙΚΑ  Γύρω γύρω…. με τα βιβλία με ρόδες

Προγράμματα αγωγής υγείας

 • Δ’ Τάξη
 • κυκλοφορώ ….ασφαλώς
 • Ε’ Τάξη 
 • ένας ένας χωριστά και όλοι μαζί
 • Β’ & Δ’ Τάξη
 • στον κόσμο των συναισθημάτων

Προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων

 • Α’ Τάξη
 • το δημοτικό σχολείο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος

 

 

 

 

 

‘Το ποτάμι του εθελοντισμού

Σήμερα 1/12/2017 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση » Το ποτάμι του εθελοντισμού»  (του Δρ. Αντώνη Γάκη), βασισμένη στο λογοτεχνικό βιβλίο » Η γέφυρα της ζωής» της συγγραφέας Κατερίνας Ντάση.

Μήνυμα της παράστασης …. η καταπολέμηση της Αδιαφορίας και η ενεργοποίηση όλων μας σε Πανδότες – εθελοντές για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία….. η γέφυρα ενώνει τις απέναντι όχθες των ιδεών, αντιθέσεων, φυλών, φίλων κι έτσι ο ένας περνάει στον τόπο του άλλου…

Το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Πετρούπολης συνεχάρει το σχολείο μας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία διότι σπάει τα ασφυκτικά του όρια (κάγκελα) και δένεται με τη γειτονιά του, προσφέροντας ένα διαφορετικό μάθημα πολυσήμαντο γεμάτο εικόνες και μηνύματα ζωής.

Το σχολείο με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά το Πολιτιστικό για την παραχώρηση του χώρου και την ηχητική υποστήριξη, στοιχεία που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η ιδέα μας.

23 4

Εορτασμός Πολυτεχνείου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11

 

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2017, δύνανται να διαθέσουν 2 διδακτικές ώρες τη Δεύτερα 20 Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 44ηεπέτειο του Πολυτεχνείου.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Κατόπιν της απόφασης του Υπουργού ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σχολείου μας τη Δευτέρα 20/11 και ώρα 8:30-9:30 στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων. Τον εορτασμό θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Δ΄Τάξης, οι μαθητές που συμμετέχουν στη χορωδία καθώς και οι γονείς των μαθητών της Δ΄τάξης λόγω του περιορισμένου χώρου.

Οι μαθητές του Ε2 και Β2 θα μετακινηθούν σε διαθέσιμες αίθουσες.

Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 3

Κλείσιμο σχολείων

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και λόγω πιθανής επιδείνωσης του καιρού σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 17/11/2017 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς επίσης και οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Σήμερα 17/11/2017 δεν θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο – Ημερίδες

Ο εορτασμός της ημέρας του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/11 και ώρα 11:00 – 12:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι γονείς να μεριμνήσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών.

ΠΥΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΥΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

 

Την Τετάρτη 22/11/2017 αναστέλλονται τα μαθήματα για τα τμήματα Γ1- Γ2 -Δ1- Δ2

Την Πέμπτη 23/11/2017 αναστέλλονται τα μαθήματα για τα τμήματα Ε1- Ε2- ΣΤ1 – ΣΤ2

λόγω απασχόλησης των εκπαιδευτικών σε ημερίδες με τον σχολικό σύμβουλο.

Οι μαθητές των αντίστοιχων τμημάτων  δεν θα προσέλθουν στο σχολείο την ημέρα που αναφέρεται παραπάνω.