Σχολικά γεύματα

Σας ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες εκ μέρους μας και από το Δήμο, για τα σχολικά γεύματα συνεχίζονται. Αναμένουμε το ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα συμπεριλαμβάνεται και το δικό μας σχολείο. Η συγκεκριμένη δράση πιθανολογείται να ξεκινήσει το Νοέμβρη. Θα έχετε σχετική ενημέρωση.

Τα σχολικά γεύματα δεν θα είναι μόνο για όλους τους μαθητές του Ολοήμερου, αλλά για όλους τους μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές του Ολοήμερου θα σιτίζονται κατά την παραμονή τους σε αυτό.

Οι μαθητές που δεν είναι εγγεγραμένοι στο Ολοήμερο θα παραλαμβάνουν το γεύμα τους λίγο πριν σχολάσουν και θα σιτίζονται κατ οίκον.

Oλοήμερο

Σας ενημερώνουμε ότι οι μετεγγραφέντες που αιτήθηκαν Ολοήμερο για τα παιδιά τους μπορούν από τη Δευτέρα 17/9 να το  παρακολουθήσουν.

Όσοι θα αιτούνται εκπρόθεσμα Ολοήμερο θα αναμένουν να κενώνονται θέσεις. Οι αιτήσεις για το Ολοήμερο ολοκληρώθηκαν τέλη Μάη, όπως κάθε σχολική χρονιά, και ο προγραμματισμός των τμημάτων έγινε σύμφωνα με αυτές.

Η πρωινή ζώνη του Ολοήμερου δεν θα λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά 2018-19

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Η λειτουργία του Ολοήμερου θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17/9 μέχρι τις 16:00 για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τα τμήματα είναι πλήρη. Οι αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα αναμένουν να κενωθούν θέσεις.

Παρακαλούνται όσοι γονείς δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθούν το Ολοήμερο τμήμα όπως μας ενημερώσουν σχετικά, για να εξυπηρετηθούν άλλοι που το έχουν ανάγκη.

ΑΔΥΜ

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών των Α΄ και Δ΄ τάξεων, που δεν έχουν προσκομίσει στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) των παιδιών τους, να το πράξουν το συντομότερο δυνατό ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα  της Φυσικής Αγωγής, αλλά και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Αν δεν έχετε το σχετικό έντυπο του Α.Δ.Υ.Μ., μπορείτε να το ζητήσετε από το σχολείο ή να το εκτυπώσετε πατώντας εδώ:
 
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη ενημέρωση  από την Διευθύντρια του Σχολείου.

Την Τετάρτη 12/9, την Πέμπτη  13/9 και την Παρασκευή  14/9 η Α΄ Τάξη θα αποχωρεί στις 12:25 ενώ οι υπόλοιπες  τάξεις ( Β΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ ΣΤ‘ ) στις 13:15.

Το Ολοήμερο προς το παρόν δεν θα λειτουργήσει τις συγκεκριμένες μέρες. Για τη λειτουργία του θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Οι δασκάλες της Α΄ Τάξης θα έχουν ολιγόλεπτη πρωινή συνάντηση με τους γονείς την Τετάρτη 12/9 στις αίθουσες διδασκαλίας.

Από τη Διεύθυνση

Αγιασμός 2018

Ο Αγιασμός για την  έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς  θα πραγματοποιηθεί την   Τρίτη  11 Σεπτέμβρη και ώρα  08.45 π.μ.

Κατόπιν οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων.

 Τα βιβλία θα διανεμηθούν την Τετάρτη στους μαθητές.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Καλή σχολική χρονιά.

Τίτλοι προόδου

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των τίτλων προόδου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 8:15. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων.

Εκ μέρους της Διευθύνσεως

Ρομποτική

Η ΣΤ’  Τάξη του σχολείου μας ολοκλήρωσε με επιτυχία κυκλώματα αυτοματισμών με το raspberry pi και το Scratch. Οι μαθητές έφτιαξαν ηλεκτρονικά κυκλώματα τα οποία τα έλεγχαν με τα προγράμματα που ανέπτυξαν. Πιο συγκεκριμένα έφτιαξαν:

1. Ένα κύκλωμα με ένα led. Δημιούργησαν ένα πρόγραμμα στο Scratch με το οποίο ρύθμισαν το led να αναβοσβηνει ανά 1 δευτερόλεπτο και ένα πρόγραμμα που το led άναβε όταν πατούσαμε το πάνω βελάκι στον υπολογιστή και έσβηνε όταν πατούσαμε το κάτω βελάκι στον υπολογιστή.
2. Ένα κύκλωμα με ένα button (κουμπί) και ένα led. Ένα πρόγραμμα που όταν πατούσαμε το κουμπί το led άναβε.
3. Ένα κύκλωμα με ένα buzzer (βγάζει ένα συνεχόμενο ήχο συναγερμού) και το button (κουμπί). Ένα πρόγραμμα που όταν κάποιος πατάει το button χτυπάει ο συναγερμός (buzzer).

Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές που μπορεί να φτιάξει κανείς με το raspberry pi και το Scratch και πολλά τα παιδαγωγικά οφέλη που προκύπτουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι:
1. Οι μαθητές μαθαίνουν να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα έργα
2. Μαθαίνουν να συνεργάζονται
3. Μαθαίνουν να αξιοποιούν γνώσεις από διάφορα επιστημονικά αντικείμενα (Φυσική, Μαθηματικά, Πληροφορική, Μηχανική)
4. Μαθαίνουν να δημιουργούν

Το να ασχοληθεί ένα παιδί με τη ρομποτική από μικρή ηλικία έχει πολλά πλεονεκτήματα: Μπορεί να χτίσει βασικές ικανότητες για τη ζωή του, όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. Η γνώση αυτή ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια και χτίζει το ενδιαφέρον του παιδιού στο να κάνει κάτι να «δουλέψει», καλλιεργώντας το πνεύμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Εξάλλου, τα παιδιά μπορούν π.χ. να διασκεδάσουν τρομερά από την δημιουργία ρομπότ που στη συνέχεια διαγωνίζονται για το ποιο θα τρέξει πιο γρήγορα.


Μέσω των ρομπότ τα παιδιά εμπεδώνουν πολύ καλύτερα τα Μαθηματικά και την Φυσική, καθώς και τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία. Οι δύο τελευταίες επιστήμες μπορεί να μη διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, αποτελούν όμως γνώσεις που αυτή τη στιγμή έχουν τρομερή ζήτηση στην αγορά εργασίας –και αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κυρίως, όμως, η κατανόηση της ρομποτικής από νωρίς, θα δώσει ένα βασικό εφόδιο στο παιδί για το μέλλον και θα του διδάξει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να «αγκαλιάσει», να διερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Δυστυχώς η Πληροφορική είναι μόνο μία ώρα την εβδομάδα και οι καθηγητές Πληροφορικής μοιράζονται σε πολλά σχολεία. Παρ’ όλα αυτά με τη θέληση των μαθητών και τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες και να δώσουμε ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους μαθητές μας.

Καινοτομία

Το 12 ΔΣ Πετρούπολης είναι περήφανο για την καινοτομία σε εποπτικό μέσο διδασκαλίας. Τοποθετήθηκε τηλεόραση η οποία έχει μετατραπεί σε υπολογιστή με τη βοήθεια της εκ/κού της Πληροφορικής κα. Γεωργία και τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Με τη χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού είναι εφικτή η διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών με την τηλεόραση-υπολογιστή.


Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό στις 28 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος και στις 31 Μαΐου ημέρα Πέμπτη, λόγω συνέλευσης του Συλλόγου των Δασκάλων.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή εκδήλωση του σχολείου μας με θέμα «Δημιουργική έκφραση μαθητών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη στο γυμναστήριο «Παξιμαδά» και ώρα 9:15 – 12:30 περίπου.

Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν από το χώρο του σχολείου.

Το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 8:00 –  13:15 ( κανονική λειτουργία) καθώς και το Ολοήμερο 13:15 – 16:00