↑ Επιστροφή σε Σχολείο

Α΄ Τάξη

«Η αλφαβήτα της μανούλας»

«Η αλφαβήτα της μανούλας» Λέξεις πολλές, λέξεις γλυκές… Μια αλφαβήτα γεμάτη με λέξεις που αντιπροσωπεύουν τη μαμά μας…

Δες τη σελίδα »

«Μια βόλτα στη γραμματοχώρα»

Στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και του μαθήματος της Γλώσσας «ζωγραφίσαμε» την αλφαβήτα. Για κάθε γράμμα που μαθαίναμε, ζωγραφίζαμε και βρίσκαμε λέξεις που ξεκινάνε από το συγκεκριμένο γράμμα και στο τέλος εικονογραφούσαμε και το λεξικό του γράμματος!  

Δες τη σελίδα »

«Πρωινό» – Ε.Ζ.

Το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τη Β’ τάξη, πήραμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία του σχολείου… Ήπιαμε το γάλα μας, ψήσαμε τοστ, φάγαμε ψωμί με μέλι και μαρμελάδα και, τέλος, δροσιστήκαμε με φρέσκο χυμό πορτοκάλι!! Συνεχίσαμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια και δύναμη!

Δες τη σελίδα »

«Τα σπιτάκια της διατροφής» – Ε.Ζ.

Γνωρίσαμε τις 5 ομάδες τροφών. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες ένωσαν τα κομμάτια του παζλ και φτιάξανε τα σπιτάκια της διατροφής. Έπειτα, επιλέγοντας εικόνες με τρόφιμα, έφτιαξαν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και συζητήσαμε πόσο συχνά πρέπει να τρώμε τα φαγητά κάθε ομάδας και τι προσφέρουν στον οργανισμό μας.

Δες τη σελίδα »

Αλφαβήτα!

Τελειώσαμε την αλφαβήτα! 24 βιβλιαράκια για κάθε γραμματάκι, φτιαγμένα από τους μικρούς, πλέον, αναγνώστες!

Δες τη σελίδα »

Γιορτή για τη μανούλα

Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στη μανούλα, μιας και την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας… Οι μικροί μαθητές μας μετά από μέρες προετοιμασίας παρουσίασαν στις μανούλες τους ποιήματα και τραγουδάκια με κέφι και πολλή αγάπη. Τέλος, δώσανε στις μανούλες δωράκια και κεράσματα που είχαν φτιάξει… Να χαίρεστε τα παιδάκια σας, μανούλες και τα παιδάκια …

Δες τη σελίδα »

Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό

Την Τρίτη (26.9) κατεβήκαμε  στο νηπιαγωγείο, για να συναντήσουμε τους μικρότερούς μας φίλους και, παρέα, να θυμηθούμε το «παλιό» μας σχολείο. Καθίσαμε στην παρεούλα τους και, αφού γνωριστήκαμε, κουβεντιάσαμε για το «μεγάλο» πλέον σχολείο που πάμε εμείς… Ύστερα η νηπιαγωγός, κ.Λένα, μας διάβασε το παραμύθι «Το Τικ και το Τακ», της Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη. …

Δες τη σελίδα »

 
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων