Διαδραστική παράσταση Stand Up Chemistry

“Συνδέεται η μάθηση με τη ψυχαγωγία; Άραγε, συνδέονται οι ανθρώπινες σχέσεις με τις χημικές αντιδράσεις; Η απάντηση είναι, ναι. Άλλωστε, όλα είναι θέμα χημείας.”

Με αυτά τα απλά αλλά σημαντικά λόγια ο κ. Γιάννης Γουλές παρουσίασε στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης τη διαδραστική παράσταση Stand Up Chemistry που άρεσε και τόνωσε  το ενδιαφέρον των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες.

 Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα αποτελέσματα των πειραμάτων και έμαθαν πολλά για τις …χημικές αντιδράσεις και τα αέρια και υγρά σώματα.

Ευχαρίστησαν τον κ.Γουλέ και εξέφρασαν αρκετές απορίες για τα υλικά των πειραμάτων. Πολλά ήταν και αυτά που ήθελαν να παρακολουθήσουν κι άλλα σενάρια ζωής με…χημική αντίδραση.

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Αθανασία Κέλλη

Κατηγορίες: Τάξη Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδραστική παράσταση Stand Up Chemistry

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2024-2025

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 20η ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

2106847273 & 2106814144

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΤΥΠΑ:

1. ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

2. ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

3. ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

4. ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ_2024-2025

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

Επίσκεψη στο Άλσος Συγγρού

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήσαν επίσκεψη στο Άλσος Συγγρού. Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή στο δάσος και ήρθαν σε επαφή με βιοτικούς του παράγοντες όπως δέντρα, πόες και άλλα. Στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους φυτολόγιο!

Κατηγορίες: Τάξη Ε΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στο Άλσος Συγγρού

Ενημέρωση των μαθητών για το θέμα της “Ασφάλειας στο Διαδίκτυο” από τον Σύλλογο:” Το Χαμόγελο του παιδιού”

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου όταν ψυχολόγοι από τον Σύλλογο “Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκαν το σχολική μας μονάδα και ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες για θέματα που αφορούσαν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Οι κυρίες Ιωάννα και Στέλλα, κατέδειξαν  τους κινδύνους της κακής χρήσης του διαδικτύου για τα παιδιά, ανέφεραν παραδείγματα που συζητήθηκαν από την ομάδα των μαθητών και κατέληξαν όλοι μαζί στο συμπέρασμα:

“Πρέπει να προσέχουμε πολύ την ώρα που σερφάρουμε στον υπολογιστή μας, άτομα και πρόσωπα που με έξυπνο τρόπο προσπαθούν να αποσπάσουν από εμάς προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα.”

Κατηγορίες: Κοινωνικές, Τάξη Γ΄, Τάξη Δ΄, Τάξη Ε΄, Τάξη Στ΄ | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση των μαθητών για το θέμα της “Ασφάλειας στο Διαδίκτυο” από τον Σύλλογο:” Το Χαμόγελο του παιδιού”

Επίσκεψη της Α’ τάξης σε εργαστήριο ρομποτικής

Τα παιδιά της Ά Δημοτικού επισκέφτηκαν τον χώρο του STEM EDUCATION και είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν απλές και συνθέτες μηχανές καθώς και τη λειτουργία τους και να αντιληφθούν τη χρησιμότητά τους στην καθημερινότητα. Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν μία μηχανή και συγκεκριμένα έναν καταπέλτη με τουβλάκια σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκπαιδευτή βήμα βήμα μέσω διαφανειών σε βιντεοπροβολέα.

Κατηγορίες: Τάξη Α΄ | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη της Α’ τάξης σε εργαστήριο ρομποτικής

Εργασίες μαθητών Α’ Δημοτικού στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Στην ενότητα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον» οι μαθητές της Α’ Δημοτικού γνώρισαν την χελώνα Καρέτα-Καρέτα και τρόπους προστασίας αυτής, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ανακύκλωσης, γνώρισαν τα υλικά που ανακυκλώνονται στον μπλε κάδο και έφτιαξαν τα δικά τους παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Τέλος, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους και δημιουργήσαν εικονο-ιστορίες με θέμα την ανακύκλωση.

Φραγκούλα Πιπέρα

Κατηγορίες: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Τάξη Α΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργασίες μαθητών Α’ Δημοτικού στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Στ1 ΤΑΞΗ-Β΄ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Β΄ κύκλου Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης μας ασχολήθηκαν με τo θέμα τη Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη σημασία του δασικού οικοσυστήματος. Μελέτησαν τα είδη δασών στον ελλαδικό χώρο, τις ωφέλειες του δάσους, τους κινδύνους που απειλούν τη διατήρησή του, τους βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες που συνιστούν τη βιωσιμότητά του και κατασκεύασαν μακέτες που αποτυπώνουν τη συνύπαρξη ανθρώπου και δασικού οικοσυστήματος.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Αθανασία Κέλλη

Κατηγορίες: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Τάξη Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στ1 ΤΑΞΗ-Β΄ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Α΄ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ1 τάξης αφού τους δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων να επεξεργαστούν το προφίλ του κάθε επαγγελματία και να αποτυπώσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το γραφείο ενός Ψυχολόγου, ενός Μηχανικού Ρομποτικής και ενός Διατροφολόγου. Στο ερωτηματολόγιο που δημιούργησαν  μελέτησαν τα συμπεράσματα της έρευνας  και κατανόησαν την σπουδαιότητα και σημασία μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής.
Υπευθυνη εκπ.
Αθανασία Κέλλη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Τάξη Στ΄ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Α΄ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2024

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΣΕΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Οι μαθητές του 5ου τμήματος Ολοήμερου δημιουργήσαν ένα βιβλιαράκι τσέπης με ζωγραφιές για τον μήνα Δεκέμβριο, στην αρχή του μήνα. Αφού διάβασαν την παροιμία, εμπνεύστηκαν από αυτήν και σχεδίασαν μία σχετική ζωγραφιά. Όλες οι ζωγραφιές δέθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιαχτεί ένα μικρό βιβλιαράκι.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις σελίδες του βιβλίου.

Φραγκούλα Πιπέρα

Κατηγορίες: Ολοήμερο | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΤΣΕΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ