Αγρός σε φθινοπωρινά χρώματα (Κολάζ)

Η φύση το φθινόπωρο είναι μαγική , γεμάτο υπέροχες γήινες αποχρώσεις και μυρωδιές . Αφού γνωρίσαμε τα διαφορετικά χρώματα του φθινοπώρου , είδαμε την αλλαγή στην φύση και εμπνευστήκαμε από διάφορα καλλιτεχνικά έργα . Έτσι θελήσαμε να φτιάξουμε ένα κολάζ . Το κύριο έργο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ο πίνακας χαρακτικής της Rebecca Vincent .

10

Λιομάζωμα – Ταξίδι στον χρόνο

Κάθε χρόνο στις αρχές Νοέμβρη μαζεύουμε την ελιά που έχουμε στην αυλή του σχολείου μας και παράγουμε το δικό μας λάδι . Φέτος αποφασίσαμε να αναπαραστήσουμε το λιομάζωμα όπως αυτό έχει αποτυπωθεί σε διάφορους πίνακες λαϊκής ζωγραφικής .

 

 

Στην αρχή στρώσαμε κάτω από την ελιά τα ελαιόπανα. Με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά με τα χτένια και τα χέρια τους αφαιρούσαν τις ελιές με γρήγορες κινήσεις . Ο  καρπός μεταφέρθηκε σε ελαιοτριβείο (με την βοήθεια γονέα) για την έκθλιψη και την παραγωγή του ελαιόλαδου. Παρήχθησαν 3 λίτρα αγουρέλαιο.

Ελιά 7

 

Γευστική δοκιμή

 

20230710 203737 1

Ανακύκλωση (Τέχνη με ανακυκλωμένα υλικά )

.jpg

Όταν η τέχνη προστατεύει το περιβάλλον το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό !

Στα πλαίσια του προγράμματος των Οικολογικών σχολείων με θέμα ”Τέχνη με ανακυκλώσιμα υλικά” που υλοποιήσαμε το 2014 παντρέψαμε την τέχνη με την ανακύκλωση. Μάθαμε να μην πετάμε , να συλλέγουμε και να αξιοποιούμε αντικείμενα άχρηστα που θα ήταν πεταμένα στις χωματερές . Ακολουθεί ο σύνδεσμος από το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube .  https://www.youtube.com/watch?v=19Y1KYh2vyQ&t=19s

 

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας και τα νέα του σχολείου μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση