Πρόσκληση για την καλοκαιρινή μας γιορτή

Εμείς οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη καλοκαιρινή μας γιορτή για τη λήξη του διδακτικού έτους 2023-24 με θέμα: τρέχει, τρέχει το νερό…

Είναι ένα ταξίδι στον αέναο κύκλο του νερού, στο πολύτιμο αυτό φυσικό στοιχείο που αποτελεί κύριο συστατικό όλων των οργανισμών του πλανήτη μας, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιήσαμε τη φετινή χρονιά 2023-24 για το νερό.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νηπιαγωγείου μας.

Σας περιμένουμε!!!

κατασκευή βιβλίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας δημιούργησαν ένα τουριστικό οδηγό για την πόλη μας, το Χαλάνδρι. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που συμμετείχαν με φωτογραφικό υλικό έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε την κατασκευή του τουριστικού οδηγού.

IMG 20240603 131349IMG 20240603 131626 IMG 20240603 131436IMG 20240603 131645 2

Παρακολούθηση κουκλοθεατρικής παράστασης

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση: Circulus από την  θεατρική ομάδα Ανεμοδούρα στο σχολείο μας. Μια τροχήλατη παράσταση αφού ένα τρίκυκλο ποδήλατο μετατρέπεται σε κουκλοθεατρική σκηνή για να φιλοξενήσει τους μοναδικούς καλλιτέχνες του. Έξι χαρακτήρες καθημερινοί και μοναδικοί με ιδιαίτερες δυνατότητες συναντιούνται σ΄ένα τσίρκο όπου τα πάντα είναι δυνατά. Το θέμα της παράστασης ήταν ο σεβασμός στη διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων. Η παράσταση ήταν προσφορά του Δήμου Χαλανδρίου για τους μικρούς μας μαθητές. Ευχαριστούμε πολύ!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2ο24 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Βορρέ στην Παιανία, ένα μουσείο λαϊκής αλλά και σύγχρονης τέχνης. Το μουσείο χωρίζεται σε δύο τμήματα το λαογραφικό και το σύγχρονο. Το λαογραφικό βρίσκεται μέσα σε ένα κήπο με κτίσματα που περιλαμβάνουν συλλογές λαογραφικού περιεχομένου, πίνακες, αντικείμενα και έπιπλα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος. Το σύγχρονο κομμάτι του μουσείου περιλαμβάνει έργα τέχνης όπως πίνακες και γλυπτά από σύγχρονους καλλιτέχνες. Στο τέλος οι μαθητές μας γίνανε και αυτοί καλλιτέχνες και συμμετείχαν σε εργαστήρι με κατασκευή έργου από ανακυκλώσιμα υλικά. Περάσαμε πολύ ωραία.

μουσείο Βορρέ

Λειτουργία σχολικών μονάδων λόγω εκλογών

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Graffiti στο Νηπιαγωγεἰο μας

Ευχαριστούμε πολύ την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να γίνει το προαύλιο μας και ο οικίσκος  πιο ευχάριστος, χαρούμενος, φιλικός και δημιουργικός για τα μάτια και τη φαντασία των μαθητών και μαθητριών μας αλλά και τον graffiti artist Epsilon (Γιάννη Ερμίδη) για την πολύχρωμη και χαρούμενη τοιχογραφία στον οικίσκο του Νηπιαγωγείου μας η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου. Σας ευχαριστούμε.

IMG 9dc94eef2e22497e5f063b4fddde65ff V IMG 46e4c7b0ffd34f5ce669814755c99bb8 VIMG 736539ee01254b882fbf150d73cdffc6 V

Ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των νηπίων μας στο Δημοτικό Σχολείο και σε συνεργασία με τη δασκάλα της πέμπτης τάξης του δημοτικού Αγορίτσας Ευθυμίου, επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας οι μαθητές και οι μαθήτριες της πέμπτης τάξης Δημοτικού με τη δασκάλα τους  με σκοπό να υιοθετήσει  κάθε  μαθητής ή μαθήτρια του Δημοτικού,  έναν μαθητή ή μαθήτρια του Νηπιαγωγείου μας που θα φοιτήσει την επόμενη χρονιά στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Έτσι οι μαθητές του Δημοτικού υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν τους μαθητές μας την επόμενη χρονιά να ενταχθούν πιο εύκολα και γρήγορα στο διαφορετικό πλαίσιο του Δημοτικού Σχολείου. Στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες της πέμπτης τάξης έδωσαν ως δώρο ένα κλειδί σε κάθε μαθητή μας με το οποίο οι μαθητές μας συμβολικά θα μπορούν να ανοίξουν πιο εύκολα το άγνωστο γι΄αυτούς Δημοτικό Σχολείο. Ευχαριστούμε πολύ.

IMG 20240524 121629 1

Μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στα πλαίσια του προγράμματος για τη φιλαναγνωσία και των δραστηριοτήτων για ομαλή μετάβαση των νηπίων μας στο Δημοτικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ν2 τμήματος επισκέφτηκαν με τη σειρά τους τη σχολική βιβλιοθήκη του 14ου Δημοτικού Σχολείου με το οποίο συστεγαζόμαστε, με σκοπό να γνωρίσουν τη σχολική βιβλιοθήκη του Δημοτικού στο οποίο θα φοιτήσουν. Τα υποδέχτηκε η υπεύθυνη δασκάλα Ελένη Μαυρομουστάκου η οποία παρουσίασε τη σχολική βιβλιοθήκη, τα βιβλία για κάθε τάξη, τους κανόνες και τον τρόπο δανεισμού. Η παρουσίαση εντυπωσίασε τα παιδιά και η επίσκεψη έκλεισε με την ανάγνωση βιβλίου. Ευχαριστούμε πολύ για μια ακόμη φορά για τη συνεργασία.

IMG 6ece5845b0be30971fe569be912e58df V

Τερματισμός Μαραθωνίου Ανάγνωσης

Τη φετινή χρονιά 2023-24 οι μαθητές όλων των τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη μορφή διαγωνισμού για παιδιά νηπιαγωγείου. Στόχος μας ήταν να καλλιεργηθεί από τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων. Αφού διαβάσαμε στη τάξη τρία λογοτεχνικά βιβλία οι μαθητές και οι μαθήτριες απάντησαν σε ερωτήσεις και συμπλήρωσαν τις δραστηριότητες  ατομικού ερωτηματολογίου. Μπορεί να μη κληρωθήκαμε στους τυχερούς νικητές όμως το κέρδος είναι μεγαλύτερο αφού καταφέραμε το στόχο μας που ήταν η φιλαναγνωσία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας οι οποίοι θα πάρουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς αναμνηστικό συμμετοχής αφού τερμάτισαν στο Μαραθώνιο με επιτυχία.

ANAMNHSTIKA_5ou_MARATHONIOU_ANAGNOSHS

αναμνηστικό μαραθώνιος ανάγνωσης

Επίσκεψη συγγραφέα στο Νηπιαγωγείο μας

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024  στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης για τη φιλαναγνωσία, κατόπιν προσκλήσεως, επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Χριστίνα Φραγκεσκάκη και μίλησε στους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων για τα βιβλία και τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζουν  στη ζωή τους και στη πρόοδο τους. Διαβάσαμε βιβλία, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε κολάζ και μάθαμε πολλά για τους συγγραφείς. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Φραγκεσκάκη για την ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας και ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργική και σύντομα να διαβάσουμε καινούρια βιβλία της.

επίσκεψη συγγραφέα