“Ολύμπια αινίγματα : Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο της Ακρόπολης”

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονούν (με την ευθύνη και καθοδήγηση των δασκάλων των τμημάτων και της δασκάλας της Μουσικής) με τίτλο : Οι θεοί του Ολύμπου” επισκέφθηκαν στις 29 Απριλίου 2015 το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου που είχε θέμα : “Ολύμπια αινίγματα : Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο της Ακρόπολης”.

Με αφετηρία την απεικόνιση των θεών στην ανατολική ζωφόρο και στο ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα οι μαθητές αναζητούν τους θεούς του Ολύμπου στις αίθουσες του Μουσείου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τα σύμβολα και τις ιδιότητες των θεών του Ολύμπου. Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης, με οδηγό την αγγελιοφόρο των θεών Ίριδα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου και να αναζητήσουν απεικονίσεις των θεών σε διάφορα εκθέματα των συλλογών. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εργαστήριο κατασκευής χειροτεχνίας με τίτλο: «Δημιούργησε τον δικό σου θεό», το οποίο διεξάγεται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα πραγματικό στολίδι του πολιτισμού μας !

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *