Οδηγίες και κατευθύνσεις για την εγγραφή των μαθητών της Α΄ τάξης το Σχολ. Έτος 2021-22

Φεβ 202127

Αγαπητοί γονείς

          Οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά 10:00 π.μ – 12:00 π.μ από τον διευθυντή του σχολείου από  01 έως και 20 Μαρτίου 2021 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή/τριας καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται από το σχολείο και είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό του.

          Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με το σχολείο  στο τηλέφωνο 210 5712424 προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του με τήρηση όλων των κανόνων προσωπικής προστασίας (μάσκα, γάντια και ατομικό στυλό).

Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 01/01/2015 μέχρι και 31/12/2015 και κατοικούν στα όρια του σχολείου (είναι αναρτημένα στο ιστολόγιο και στον πίνακα ανακοινώσεων)

Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (παρέχεται και από το Σχολείο και είναι αναρτημένη στο ιστολόγιό του)
 2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το σχολείο ή προσκομίζεται εάν είναι δυνατόν).
 3. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο να αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) που συμπληρώνεται από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί ή ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο
 5. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.). Δεν χρειάζεται να προσκομισθεί εφόσον φοιτά στο Σχολείο μας μεγαλύτερο αδερφάκι.
 6. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου όταν εκδοθεί
 7. Αίτηση – δήλωση φοίτησης στο ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρωινής ζώνης (εάν το επιθυμούν)

Χωρίς την προσκόμιση των ανωτέρω δικαιολογητικών δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφής

Ο Διευθυντής  του  11ου Δ.Σ. Περιστερίου    

ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

NEA ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φεβ 202110

Αγαπητοί γονείς, 

Όπως έχετε πληροφορηθεί με νέα απόφαση της πολιτείας αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής από τη Πέμπτη 11 -02 2021 και η εκπαίδευση των μαθητών θα διενεργείται εξ’ αποστάσεως ως εξής : 

 1. Με Σύγχρονη Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευση μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings, με ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων την Πέμπτη 11/02/21. 
 2. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης όπως αυτό θα ανακοινώνεται από την ΕΡΤ. 
 3. Με ασύγχρονη εκπαίδευσης, e-me, ή ,e-class που ίσως απαιτηθεί να χρησιμοποιηθεί επιβοηθητικά

Σας θυμίζουμε το ωράριο λειτουργίας της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά όπως καθορίστηκε και παραμένει το ίδιο είναι 14:10 – 17:20 καθημερινά ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ώρα  Από Έως
14:10 14:40
14:50 15:20
15:30 16:00
16:10 16:40
16:50 17:20
Μεταξύ των ωρών θα υπάρχει δεκάλεπτο διάλειμμα

Οι «ηλεκτρονικές αίθουσες διδασκαλίας» των εκπαιδευτικών παραμένουν ίδιες όπως και οι κωδικοί πρόσβασης των μαθητών στο ΠΣΔ (e-class & e-me) και σας είχαν κοινοποιηθεί τον Νοέμβριο. Επίσης το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί είναι το ίδιο που εφαρμοζόταν εκείνο το διάστημα.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριές μας , δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να αποχωριστούμε τους μαθητές μας και την διά ζώσης διδασκαλία σε μια προσπάθεια να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Ευχόμαστε να επανέλθουμε γρήγορα στα σχολεία μας και αυτή να είναι η τελευταία φορά που «χωρίζουμε».Σας θυμίζουμε ότι για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου μας και παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Σχολείου καθώς  και την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους μας!

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ε2, Ε1 Γερμανικών

Φεβ 20218

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι με την Ε.Π. 140 /  6-2-21 απόφαση της Γ΄Δνσης ΠΕ Αθήνας αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων Ε2 και Ε1 Γερμανικών λόγω ύπαρξης ενός κρούσματος covid-19 σύμφωνα με το  πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ .

Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης για το πρόγραμμα της οποίας θα ενημερωθείτε εντός της ημέρας.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Πρόγραμμα αποχώρησης μαθητών.

Ιαν 202112

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε πως για την αποφυγή του συνωστισμού την ώρα της αποχώρησης των μαθητών/τριών μας και την προστασία της υγείας όλων μας, αποφασίσαμε σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ να διαφοροποιήσουμε την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών.

 

Οι μαθητές θα εξέρχονται από τις εξόδους που αποχωρούσαν μέχρι σήμερα ως εξής:

 

 • Οι  Α  και  Β  τάξεις στις 13:05
 • Οι  Γ και   Ε   τάξεις στις 13:10
 • Οι  Δ και  ΣΤ τάξεις στις 13:15

 

Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν από Τετάρτη 13/01/2021

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Σχολικά γεύματα

Ιαν 20219

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας τα σχολικά γεύματα θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 11/1/2021.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ιαν 20219

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας από τη Δευτέρα 11/1/2021 θα ξεκινήσει η δια ζώσης επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Προς το παρόν δε θα υπάρξουν αλλαγές στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών/τριών, καθώς και στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησής τους εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ζητάμε από εσάς την προσοχή σας στην εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού covid-19, ιδιαίτερα κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών, επειδή τότε παρατηρείται συνωστισμός στις κύριες θύρες του Σχολείου. Γι’ αυτό τον λόγο, παρακαλείστε τόσο στην προσέλευση όσο και στην αποχώρηση να μη συνωστίζεστε και να αποχωρείτε άμεσα.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Η εξ αποστάσεως Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Α΄ τάξης

Δεκ 202025

 Πατήστε εδώ για να απολαύσετε  την εξ αποστάσεως  Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Α΄ τάξης «Νύχτα Χριστουγέννων».

 

Ολόθερμες ευχές

Δεκ 202025

Αγαπητοί/ές γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

 Σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ να μας βρει όλες και όλους υγιείς με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη χαρά!

Όμως πρέπει να προσέξουμε, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των γιατρών, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από τον φονικό ιό. Στο κλίμα των ημερών, λοιπόν, σας ευχόμαστε και πάλι ολόψυχα:

 Καλές γιορτές με υγεία και η νέα χρονιά 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Βαθμολογία Α΄ τριμήνου

Δεκ 202021

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η αποστολή της  βαθμολογίας  του Α΄ τριμήνου  στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που μας έχετε δηλώσει εγγράφως.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Εύρεση των email με τα link των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας.

Νοέ 202018

Αγαπητοί γονείς,

Επειδή αρκετοί από εσάς δεν βρίσκετε στα «Εισερχόμενα» τo email με τα link των εκπαιδευτικών, που σας έχουμε στείλει, σας ενημερώνουμε ότι κάποιοι mail server ομαδοποιούν τα μηνύματα με βάση το θέμα ή τον αποστολέα. Αν κοιτάξετε λοιπόν με προσοχή τα «εισερχόμενά σας», θα βρείτε το μήνυμα μέσα σε άλλο σχετικό μήνυμα.

Μπορείτε εναλλακτικά να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή και να βλέπετε ξεχωριστά όλα τα μηνύματα στα Εισερχόμενα. Να καταργήσετε δηλαδή την ομαδοποίηση αυτή. Για να το κάνετε αυτό στο Gmail, πατήστε το γρανάζι που βρίσκεται επάνω δεξιά και αποεπιλέξτε την επιλογή «Προβολή συνομιλίας». Στο Yahoo πατήστε το γρανάζι που βρίσκεται δεξιά, επιλέξτε «…περισσότερες ρυθμίσεις» και από το μενού στα αριστερά κάντε κλικ στο «Γίνεται προβολή email». Στις επιλογές που θα εμφανιστούν δεξιά απενεργοποιήστε την επιλογή «Ομαδοποίηση ανά συζήτηση». 

Επίσης ελέγξτε την  ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam). επειδή υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται εκεί.

Αν παρόλα αυτά δεν βρίσκετε το email απ’ το Σχολείο μας, ενημερώστε μας στο email του Σχολείου.

 

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Ο καιρός


Kατηγορίες

Αρχείο

Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

 • 13/07/2016 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. (http://e-pimorfosi.cti.gr) 13 Ιουλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι η Πύλη Ενημέρωσης σχετικά με το νέο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β' επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 • 05/05/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» 9 Μαΐου 2016
  Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), στο πλαίσιο εμπλουτισμού των βάσεων δεδομένων δυνητικών συνεργατών του σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, καλεί επιστήμονες, αποφοίτους Α.Ε.Ι., με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή/και εμπειρία (επαγγελματική απασχόληση) στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πιθανή […]
 • 26/04/2016 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 26 Απριλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 5ης περιόδου πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015), 4ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου Read More...

Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter

ΗμερολόγιοTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων