Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στις 9-2-2015 η Ε΄και η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν το  Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παρακολούθησαν δυο ενδιαφέροντα προγράμματα :

Το μυστήριο της ζωής

και τη διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας. 

Το μυστήριο της ζωής είναι μια ψηφιακή παράσταση για το πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη και πού οφείλεται η εντυπωσιακή ποικιλομορφία των έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί.  Με αφετηρία τη γένεση του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, η νέα ψηφιακή παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου «Το Μυστήριο της Ζωής» προσπαθεί να απαντήσει σ” αυτά τα ερωτήματα, προσκαλώντας τους μαθητές σ” ένα συναρπαστικό ταξίδι. Από τα πρώτα βήματα της ζωής, στην εμφάνιση όλο και πιο σύνθετων οργανισμών και απ” την πενταετή αποστολή του Δαρβίνου με το Βρετανικό πλοίο Beagle στη θεμελίωση των θεωριών του για την καταγωγή των ειδών, «Το Μυστήριο της Ζωής» είναι η εντυπωσιακή ιστορία μιας από τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες όλων των εποχών: της Θεωρίας της Εξέλιξης.

Η Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες:
. Α. Ύλη και Υλικά
. Β. Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα
. Γ. Βιοτεχνολογία

Σε κάθε θεματική ενότητα αφιερώνεται ένας όροφος, στον οποίο είναι εγκατεστημένη η αντίστοιχη μόνιμη συλλογή εκθεμάτων, οργανωμένη σε υποενότητες.

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας επιδιώκει να φέρει το ευρύ κοινό λίγο πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Έναν κόσμο που για το ευρύ κοινό μοιάζει μερικές φορές μυστήριος και απόμακρος. Μέσα στην Έκθεση προβάλλονται σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και προσεγγίζονται βασικές πτυχές διαφόρων φαινομένων. Νέα σύνθετα υλικά, τεχνολογικά προηγμένες συσκευές, προσομοιώσεις, μοντέλα και ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες είναι στη διάθεση του επισκέπτη για εξερεύνηση, πειραματισμό, ψυχαγωγία και μάθηση.

Δείτε εικόνες από την εκπαιδευτική επίσκεψη των παιδιών μας :

Αποκριές – Κατασκευή μουσικών οργάνων από την Α΄ και Β΄τάξη

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής η Α΄ τάξη κατασκεύασε μαράκες και ντέφια και η Β΄ τάξη ντέφια με  ανακυκλώσιμα υλικά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους στο μάθημα.

Δείτε εικόνες από τη δραστηριότητα αυτή :

Προγραμματισμός ενημέρωσης γονέων

Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον προγραμματισμό επισκέψεων των γονέων για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο 2015, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο και τη διαγωγή των παιδιών τους.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Λειτουργία σχολείου την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητοί γονείς

     Σας ενημερώνουμε ότι με βάση σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών και της συνακόλουθης χρήσης των χώρων των σχολείων ως εκλογικών τμημάτων.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Χάσαμε τόσο άδικα «τον Κώστα της καρδιάς μας…»

Τι λόγια άραγε να πει κανείς για να εκφράσει το μεγαλείο του ανδρός !

Τον άδικο και πρόωρο χαμό του !

Το δυναναπλήρωτο κενό που αφήνει παντού : στην οικογένειά του, στον Σύλλογο «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», στον κλάδο γενικότερα !

Ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, φωτισμένος δάσκαλος, ευγενής και χαρισματικός άνθρωπος, συνδικαλιστής για τον λαό και όχι για τους μηχανισμούς !

Όσα επίθετα και να χρησιμοποιήσουμε, είναι δύσκολο να περιγράψουμε την προσωπικότητα του Κώστα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την καθαρότητα της ψυχής του.

Πάντα με έναν καλό λόγο, πάντα με μια ιστορική αισιοδοξία για το βασίλειο της ελευθερίας και την απελευθέρωση των καταπιεσμένων.

Πάντα περιμέναμε στον σύλλογο να ακούσουμε την τοποθέτησή του, την άποψή του, τη σαφήνεια του λόγου του, την ανάλυση της σκέψης του, την πληρότητα των επιχειρημάτων του.

Δούλεψε ακαταπόνητα στο σχολείο, στον Σύλλογο, στα συλλογικά όργανα.

Όσοι γνώρισαν τον Κώστα, ήρθαν σε επαφή με τη μεγάλη του καρδιά, το χαμόγελο, το καθάριο φως της ματιάς του, με το βάθος της σκέψης του. Ήξεραν ότι θα έκανε πάντα, ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να βοηθήσει όποιον του ζητούσε βοήθεια.

Η απώλεια του φίλου και συναδέλφου, Κώστα Παπλωματά είναι δυσαναπλήρωτη. Μας γεμίζει οδύνη.

Εκφράζουμε την οδύνη μας στην οικογένειά του και τα βαθιά συλλυπητήριά μας.

Καλό ταξίδι φίλε, συνάδελφε, αγωνιστή !

Σύλλογος Διδασκόντων 11ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων σήμερα 19/1/2015 αποφασίστηκε :

  • Να εκφράσει ο Σύλλογος Διδασκόντων την οδύνη και τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του συλλόγου του σχολείου στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • Να καταθέσει χρηματικό ποσό για τα άπορα παιδιά του Περιστερίου, σύμφωνα και με την επιθυμία της οικογένειάς του.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Μονή Καισαριανής

Στις  9-12-2014 η Ε΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη  στη Μονή Καισαριανής. Προηγήθηκε προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ για το Βυζάντιο από τη Ρωμαϊκή εποχή μέχρι την άλωση της Πόλης. Η προβολή πραγματοποιήθηκε  στο κινηματοθέατρο Άνεσις.

Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ, επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και ανεβήκαμε στους πρόποδες του Υμηττού μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος όπου βρισκόταν η Μονή. Εκεί ο ξεναγός μας αφηγήθηκε την ιστορία της μέσα στους αιώνες.

Μέσα σ΄ ένα πανέμορφο τοπίο με ανακαινισμένα και πολύ καλά διατηρημένα κτίρια, είδαμε πώς ζούσαν οι μοναχοί  (τραπεζαρία, κουζίνα, κελιά). Περιηγηθήκαμε στον χώρο γύρω από το Μοναστήρι μέσα στο δάσος με τις δροσερές πηγές. Δυστυχώς η ώρα πέρασε και έπρεπε να επιστρέψουμε στο σχολείο…

Δείτε εικόνες από την εκπαιδευτική μας επίσκεψη.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα παιδιά του Α1 !

Τα παιδιά του Α1 με τη βοήθεια και καθοδήγηση της δασκάλας τους κατασκεύασαν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Να πώς δουλέψαμε…

Έχουμε διάφορα χρωματιστά ξυλάκια, τα οποία χρησιμοποιούμε για στήριγμα.

Στη συνέχεια κόβουμε σε χαρτί γκλίτερ διάφορα σχέδια (αστέρια , έλατα , καμπάνες κ.ά.), τα οποία διακοσμούμε με χάντρες, κουδουνάκια, καμπανούνες, πολύχρωμα αστεράκια, διάφορα άλλα σχέδια ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Διακοσμούμε το πίσω μέρος τους με χρυσόσκονη.

Τέλος στηρίζουμε τα σχέδια αυτά πάνω στα ξυλάκια, κολλώντας τα.

Οι μικροί σελιδοδείκτες είναι έτοιμοι !

Δείτε εικόνες από την κατασκευή των παιδιών μας !

Καλές Γιορτές σε όλους και Καλή Χρονιά !!

Λέμε τα κάλαντα στη γειτονιά του σχολείου μας !

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους, της δασκάλας της Μουσικής και των Αγγλικών είπαν τα κάλαντα σε καταστήματα της γειτονιάς του σχολείου μας.

Δείτε εικόνες από τις χαρούμενες αυτές στιγμές των παιδιών μας !

Κατασκευή ημερολογίου – χριστουγεννιάτικου δέντρου από τα παιδιά της Α2΄ τάξης

Τα παιδιά της Α2΄ τάξης με τη βοήθεια και καθοδήγηση της δασκάλας τους έφτιαξαν ημερολόγιο – χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη δραστηριότητα και πήραν στο σπίτι το δημιούργημά τους !

Τρόπος κατασκευής

Κόβουμε με πατρόν το δέντρο σε οντουλέ πράσινο, κόκκινο ή άσπρο ή κανσόν ίδιων χρωμάτων.

Επιλέγουμε να έχουν ήδη αστεράκια. Αν όχι, κολάμε εμείς πάνω αυτοκόλλητα αστεράκια.

Στο κάτω μέρος κολάμε ένα πλακέ ημερολόγιο και τα κλαδιά τα στολίζουμε με φιογκάκια (ζυμαρικά). Στην κορυφή κάνουμε μια τρύπα, περνούμε μια κορδέλα, την φτιάχνουμε φιόγκο και… το ημερολόγιο – δέντρο μας είναι έτοιμο για κρέμασμα !

Δείτε εικόνες από την όμορφη αυτή κατασκευή των παιδιών μας !

Καλά Χριστούγεννα !!!

Καλή Χρονιά !!!

Καλές Γιορτές !!!

Αγαπητοί γονείς,

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχεται ολόψυχα :

ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Καλή Πρωτοχρονιά !

Δείτε και κατεβάστε την κάρτα μας !

και ακούστε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων

…και της Πρωτοχρονιάς !

 

 

Copyright © "Ιστολογείν" – Το Ιστολόγιο του 11ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου, Ιθάκης & Ρόδου 1, Τηλ. & FAX 2105712424, Τ.Κ 12133     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top