Προγραμματισμός ενημέρωσης γονέων

Νοε 201524

Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον προγραμματισμό επισκέψεων των γονέων για τον μήνα Νοέμβριο 2015, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο και τη διαγωγή των παιδιών τους.

Οι ενημερώσεις των γονέων θα πραγματοποιηθούν τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου. Οι γονείς θα εισέρχονται από την πόρτα της οδού Νησίδων και θα αποχωρούν από αυτή. Με τον τρόπο αυτό δε θα παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισοδηματική Ενίσχυση

Οκτ 20155

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2204/ τ. Β’ / 26-07-2012, Αρ. Απόφασης 2/46354/0026 καλούνται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να τους δοθεί εισοδηματική ενίσχυση για τα παιδιά τους που φοιτούν στο Σχολείο μας.

 • Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του έτους για το οποίο ζητείται η οικονομική ενίσχυση (2014 – 2015) ή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του ίδιου έτους (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.
   1. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, με ανάλογο περιεχόμενο θεωρημένη από την οικεία Δ.Ο.Υ.
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου
  4. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά.
 • Προϋποθέσεις:

 • Εισοδηματικό όριο : Ετήσιο Οικογενειακό Εισόδημα έως 3.000 €. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

  Ύψος χρηματικού βοηθήματος : 300 € (ανά φοιτούντα μαθητή)

  Οι αιτήσεις γίνονται στην Διευθύντρια του Σχολείου.

  Προγραμματισμός ενημέρωσης γονέων Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015

  Σεπ 201530

  Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον προγραμματισμό επισκέψεων των γονέων για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2015, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο και τη διαγωγή των παιδιών τους.

  Από τη διεύθυνση του Σχολείου

  Θοδωρής Τριπολίτης: Αγαπημένος μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

  Σεπ 201525

  IMG_25986022373272Εμείς οι δάσκαλοι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγάπη μας για τον Θοδωρή και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του για τον άδικο χαμό του.
  Σε αυτή τη σελίδα λοιπόν, θα αναρτούμε όλες τις σχετικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται.
  Ξεκινάμε με την ανακοίνωση του 1ου Τουρνουά Μπάσκετ ΒΑΟΛ Χίου που γίνεται στη μνήμη του. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται βίντεο με εικόνες απ” τη ζωή του.

  ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»

  Σεπ 201517


  Αγαπητοί γονείς

  Με τον όρο «σχολικός κανονισμός» εννοούμε το σύνολο των κανόνων, που αποβλέπουν στη διαμόρφωση παιδαγωγικού κλίματος και στην εξασφάλιση της συνεργασίας, με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση χωρίς εντάσεις.

  Επιπλέον επισημαίνουμε ότι ο σχολικός κανονισμός έχει στόχο την πρόοδο των μαθητών και την αποδοχή σημαντικών αξιών όπως ο σεβασμός σε συμφωνημένους κανόνες, όπως οι παρακάτω:


  Η φοίτηση των μαθητών

 • Η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνο για σοβαρό λόγο (ασθένεια ή έκτακτα γεγονότα) .
 • Όταν κάποιος γονέας ή κηδεμόνας χρειαστεί για ειδικό λόγο να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων πρέπει να ενημερώσει τον δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια του σχολείου και να υπογράψει σε κατάλληλη κατάσταση. Κατά την πρόωρη αποχώρηση το παιδί συνοδεύεται πάντοτε από τον κηδεμόνα του.
  Από τη στιγμή που το παιδί αποχωρεί από το σχολείο υπεύθυνος είναι πλέον ο κηδεμόνας του.
 • Για τη συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής αγωγής απαραίτητη είναι η συμπλήρωση από γιατρό του Ατομικού Δελτίου Υγείας μαθητών στην Α’ και στην Δ΄τάξη.

 • Η προσέλευση στο σχολείο

 • Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο γίνεται από 7.55 έως 8.10 από την κεντρική είσοδο του Σχολείου (Ρόδου). Η τήρηση του ωραρίου προσέλευσης πρέπει να είναι σχολαστική για την καλή λειτουργία του σχολείου.
 • Η άφιξη των μαθητών που παρακολουθούν την πρωινή ζώνη γίνεται από 7.00 ως 7.15. Η είσοδος του σχολείου μετά κλείνει.
 • Εάν κάποιος μαθητής καθυστερήσει συνοδεύεται από τον γονέα του κι έρχεται στη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος (9.40 έως 10.00)
 • Οι γονείς ή κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί αποχωρούν όταν χτυπήσει το κουδούνι έναρξης των μαθημάτων.( Για τυχόν εκκρεμότητες με το κυλικείο μπορούν οι γονείς να εισέρχονται για 5 λεπτά μετά τη λήξη της προσευχής).
 • Κατά τη διάρκεια της προσευχής οι μαθητές είναι παραταγμένοι στις γραμμές τους, είναι ήσυχοι και δεν μετακινούνται. Περιμένουν τους δασκάλους τους για να μπουν στις αίθουσες μαζί.

 • Αποχώρηση

 • Οι μαθητές αποχωρούν με τη λήξη των μαθημάτων από την είσοδο της οδού Ρόδου (Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ) και από την είσοδο της οδού Ιθάκης ( Α τάξη).
 • Οι γονείς γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
 • ΄Οσοι μαθητές συνοδεύονται από τους γονείς τους κατά την αποχώρηση δεν φεύγουν ασυνόδευτοι και περιμένουν στο σχολείο, αν οι γονείς τους έχουν καθυστερήσει.
 • Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά την αποχώρηση οφείλουν να μην καθυστερούν και να περιμένουν έξω από τις εισόδους του σχολείου.
  Το ίδιο συμβαίνει για την αποχώρηση των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο και οι γονείς οφείλουν να έχουν δηλώσει την ώρα αποχώρησης.

 • Διάλειμμα

 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο και δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ορίζεται αλλιώς (π.χ. κακοκαιρία)
 • Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους.
 • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι προσέρχονται στις γραμμές γρήγορα κι εκεί περιμένουν τους δασκάλους τους να τους παραλάβουν και να πάνε μαζί στην αίθουσα.

 • Ενημέρωση γονέων – Άλλες επισημάνσεις προς γονείς

 • Οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους . Ο χρόνος ορίζεται από τον δάσκαλο της τάξης. Εάν θέλουν εκτάκτως να ενημερώσουν ή να ενημερωθούν από τον δάσκαλο ζητούν από τον ίδιο συνάντηση.
 • Οι γονείς διαβάζουν προσεκτικά τις ανακοινώσεις του σχολείου που μεταφέρουν τα παιδιά ή αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.
 • Κανένας ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να επιπλήξει ή να νουθετήσει άλλο παιδί εκτός από το δικό του στον χώρο του σχολείου ή γύρω απ΄αυτόν. Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει ενημερώνουν τον δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια.
 • Καλό είναι να ενημερώνεται το σχολείο σε περίπτωση απουσίας ή ειδικής κατάστασης στο σπίτι. Επίσης το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας .
 • Να επικοινωνείτε με το σχολείο πριν το επισκεφτείτε για οποιοδήποτε λόγο ή ζητήσετε συνάντηση με τη διευθύντρια.

 • Γενικά θέματα

 • Οι μαθητές δεν φέρνουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα. Δεν φέρνουν επικίνδυνα αντικείμενα.
 • Ενδιαφέρονται για το κτίριο του σχολείου και δεν κάνουν καταστροφές.
 • Όταν εισέρχονται στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο πέραν της λειτουργίας του και οι μαθητές και εξωσχολικοί και γονείς οφείλουν να προστατεύουν και να σέβονται τον χώρο καθώς και την ησυχία της γειτονιάς.
 • Τηλ. Σχολείου :2105712424

  Αγιασμός – Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

  Σεπ 20157

  Αγαπητοί γονείς,

  Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 π.μ στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

  Από τη διεύθυνση του σχολείου

  Εκδρομή Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεων στο Ναύπλιο

  Ιουν 201514

  Την Τετάρτη στις  3-6-2015 , οι μαθητές  και οι δάσκαλοι των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων  του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Ναύπλιο. Ξεναγηθήκαμε  στο Παλαμήδι, στην παλιά πόλη και στα μικρά δρομάκια της. Είδαμε την πρώτη Βουλή του Ελληνικού κράτους, το σημείο που δολοφόνησαν τον Ι. Καποδίστρια στον Αγ. Νικόλαο και μετά το μεσημεριανό μας πήγαμε στην παραλία του Καραθώνα  για παιχνίδι  στην παραλία.

  Δείτε εικόνες από την επίσκεψη !

  Εορτή λήξης διδακτικού έτους 2014 – 2015

  Ιουν 20153

  Αγαπητοί γονείς,

  Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή λήξης του διδακτικού έτους 2014 – 2015 θα διεξαχθεί στο «Θέατρο Πολιτών», Τεγέας & Μ. Δαμάστας, (πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Περιστερίου) το απόγευμα της  Τρίτης 9 Ιουνίου 2015.

  Για εκείνη την ημέρα το σχολείο θα λειτουργήσει ως εξής:

  Τα τμήματα Α1, Α2, Δ, Ε1 και Ε2 θα έρθουν το πρωί κανονικά στο σχολείο για μάθημα.

  Για το πρωί της ίδιας μέρας  θα γίνουν πρόβες στο Θέατρο Πολιτών με το παρακάτω πρόγραμμα :

  Τα παιδιά της Β΄τάξης  πρέπει να βρίσκονται στο θέατρο στις 8:15 π.μ. Η πρόβα τους θα λήξει στις 9:30 π.μ.

  Τα παιδιά της Γ΄τάξης θα ξεκινήσουν την πρόβα στις 9:30 π.μ και θα τελειώσουν στις 10:30 π.μ.

  Τέλος τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης θα ξεκινήσουν την πρόβα στις 10:30 π.μ και θα τελειώσουν στις 13:30 μ.μ.

  Για τα παιδιά των τάξεων αυτών (Β΄- Γ΄- ΣΤ΄) το πρωί της Τρίτης δε θα γίνει μάθημα.

  Την ευθύνη προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών θα έχουν οι γονείς.

  Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 17:30 το απόγευμα με τις τάξεις Β΄και Γ΄.

  Από τη διεύθυνση του σχολείου

  Εγκύκλιος φοίτησης των παιδιών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το διδακτικό έτος 2015 – 2016

  Μάι 201530

  Αγαπητοί γονείς,

  Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε η εγκύκλιος που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις φοίτησης των παιδιών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το διδακτικό έτος 2015 – 2016. Δείτε και κατεβάστε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.

  Από τη Διεύθυνση του σχολείου

  Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2015 – 2016

  Μάι 201515

  Αγαπητοί γονείς,

  Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος  που αφορά στις εγγραφές των νηπίων στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. 

  Οι εγγραφές ξεκινούν στις 2 Ιουνίου 2015 και τελειώνουν στις 19 Ιουνίου 2015 (τελευταία εργάσιμη ημέρα) και θα πραγματοποιούνται καθημερινά στον χώρο του σχολείου τις ώρες 8 : 00 π.μ – 10 : 00 π.μ.

  Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38 τ. Α΄/17.2.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

  α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

  β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν  όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.

  γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

  Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που αφορά στους όρους, τις προϋποθέσεις και γενικότερα τις τάξεις τις οποίες αφορά το Α.Δ.Υ.Μ εδώ.

  δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

  ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

  Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.7 /229 / 53868 /Γ1/10-5-2011 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., « …Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα  αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει  την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της  περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)».

  Επίσης στις ίδιες ημέρες και ώρες μπορούν οι γονείς να συμπληρώνουν και την αίτηση για φοίτηση του/των παιδιού/παιδών τους στο Ολοήμερο. Κατεβάστε εδώ την ίδια άιτηση σε μορφή *.docx (με δυνατότητα δηλαδή ηλεκτρονικής συμπλήρωσής της).

  Επισημαίνεται ότι οι εγγραφές στο Ολοήμερο πρέπει να γίνουν την περίοδο αυτή. Εγγραφές στο ολοήμερο από τον Σεπτέμβριο του 2015 πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με έγκριση της Διεύθυνσης Π.Ε  Γ΄ Αθήνας.

  Από τη Διεύθυνση του σχολείου

  « Παλιότερα άρθρα

  Καλώς ήρθατε !

  Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

  Ώρα Ελλάδας

  Ο καιρός


  Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

  μετρητής επισκεψιμότητας

  RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

  • 19/11/2015 ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΠΕ (Δεκέμβριος 2011 – Σεπτέμβριος 2013) 19 Νοεμβρίου 2015
   Σε συνέχεια της από 07/4/2015 σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επιτυχώς στις διαδικασίες πιστοποίησης Α' και Β' Επιπέδου των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Α' επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Ιούλιος 2012) 4ης περιόδου πιστοποίησης Α' επιπέδου ΤΠΕ (Ιούνιος Read More...
  • 20/10/2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 20 Οκτωβρίου 2015
   Γίνεται γνωστό ότι δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα πιστοποίησης Β' επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις σχετικές δοκιμασίες της 4ης (Ιούνιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου (Μάιος Ιούλιος 2015) στο Πληροφοριακό Σύστημα (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Read More...
  • 17/06/2015 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 17 Ιουνίου 2015
   Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και ιδίως εκείνοι που συμμετείχαν στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που μόλις ολοκληρώθηκαν, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που είναι διαθέσιμα Read More...
  • 09/06/2015 ΝΕΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 9 Ιουνίου 2015
   Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ανακοινώσεων, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, και ιδίως σε εκείνους που συμμετείχαν στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που μόλις ολοκληρώθηκαν, ότι προγραμματίζονται εξετάσεις πιστοποίησης εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου 2015.
  • 23/04/2015 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 23 Απριλίου 2015
   Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης) τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ από τον Φεβρουάριο του 2010, στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των Read More...
  • 07/04/2015 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 7 Απριλίου 2015
   Σε συνέχεια της από 07/11/2014 σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Read More...
  • 07/04/2015 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 7 Απριλίου 2015
   Σε συνέχεια της από 07/11/2014 σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Read More...

  Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

  Flag Counter

  Οι εφημερίδες σήμερα !

  Ο καιρός στην Ακράτα

  Ημερολόγιο

  RSS Εκπαιδευτική Ενημέρωση

  RSS Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος

  • «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση 29 Ιουλίου 2015
   Οι παραστάσεις του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και δημοσιογράφους, θα ξαναρχίσουν από τις 21 Οκτωβρίου. Τον περασμένο χειμώνα 120.000 και πλέον θεατές κατέκλυσαν το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  για να παρακολουθήσουν το έργο της Μιμής Ντενίση, το οποίο επάξια κέρδισε τον χαρακτηρισμό: […]
  • «Toy Stories» Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών 26 Νοεμβρίου 2014
   Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών απ' όλο τον κόσμο, με τίτλο «Τοy Stories» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από από τις μεγαλύτερες συλλογές […]
  • Επιστροφή στη σελήνη... για πάντα! 19 Φεβρουαρίου 2014
   Το φεγγάρι είναι και πάλι επίκαιρο! Όπως τότε στις ένδοξες μέρες των δεκαετιών του 60 και του 70. Μόνο που αυτή τη φορά οι επιστήμονες σκοπεύουν να πάνε στο φεγγάρι για πάντα! Η εκπαιδευτική ψηφιακή ταινία Θόλου του Google Lunar XPRIZE εξιστορεί τις προσπάθειες των ομάδων που ανταγωνίζονται σε όλο τον κόσμο για την αποστολή […]
  • «Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας» 4 Νοεμβρίου 2013
   Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Η ταινία που έλαβε το Βραβείο σκηνοθεσίας στο FullDome Festival τον Ιούνιο του 2013, περιγράφει το μυστήριο της κατάκτησης των ουρανών από τον άνθρωπο, μέσα από την οπτική του Λεονάρντο ντα Βίντσι, των αδελφών Ράιτ και άλλων εφευρετών. Οι θεατές παρακολουθούν τις πιο σημαντικές προσπάθειες του ανθρώπου να […]
  • «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» 6 Οκτωβρίου 2013
   Η παραγωγή προσφέρει μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ. Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Aγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης.
  • Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα 6 Σεπτεμβρίου 2012
   Κάθε Κυριακή πρωί πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικά προγράμματα (http://sundays.hellenic-cosmos.gr) για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ. Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Τα προγράμματα έχουν ευρύ θεματικό πεδίο, που αγγίζει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, […]
  • Σαββατιάτικα οικογενειακά προγράμματα 6 Σεπτεμβρίου 2012
   Από τον Οκτώβριο και κάθε Σάββατο πρωί θα υλοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την ελληνική διατροφή και τη λαϊκή μας παράδοση. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται  από τους γονείς τους.
  • Γίνε Εθελοντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»! 17 Ιανουαρίου 2012
   Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσφέρει την ευκαιρία εθελοντικής εργασίας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δράσεις Κοινωφελών Ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.
  • Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης 2 Δεκεμβρίου 2011
   Η νέα τρισδιάστατη ταινία «Θόλου» πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.
  • Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο 27 Ιανουαρίου 2011
   H πόλη της Μιλήτου στις δυτικές ακτές της Μικράς Ασίας, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιωνίας, αναβιώνει στην παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο». Η παραγωγή αυτή, στο ειδικό περιβάλλον εμβύθισης της «Θόλου», αξιοποιεί ορισμένα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν πλέον την ανάπτυξη πολλαπλών κατευθύνσεων της ψηφιακής ζωής στον εικονικό χώρο και […]