Special Delivery

Δεκ 201531

Μια ταινία 360° από την Google

>

Βαθμολογία Α΄τριμήνου

Δεκ 201516

Αγαπητοί γονείς

Η ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των μαθητών και η παράδοση της βαθμολογίας α΄ τριμήνου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18-12-2015 και ώρα 13:15

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Δεκ 20159

Αγαπητοί γονείς

Λόγω παιδαγωγικής συνάντησης των δασκάλων της Α΄τάξης με τον Σχολικό Σύμβουλο της Περιφέρειάς μας, τα μαθήματα της Α΄τάξης δεν θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10-12-2015

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Προγραμματισμός ενημέρωσης γονέων

Νοε 201524

Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον προγραμματισμό επισκέψεων των γονέων για τον μήνα Νοέμβριο 2015, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο και τη διαγωγή των παιδιών τους.

Οι ενημερώσεις των γονέων θα πραγματοποιηθούν τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολείου. Οι γονείς θα εισέρχονται από την πόρτα της οδού Νησίδων και θα αποχωρούν από αυτή. Με τον τρόπο αυτό δε θα παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εισοδηματική Ενίσχυση

Οκτ 20155

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2204/ τ. Β’ / 26-07-2012, Αρ. Απόφασης 2/46354/0026 καλούνται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να τους δοθεί εισοδηματική ενίσχυση για τα παιδιά τους που φοιτούν στο Σχολείο μας.

 • Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του έτους για το οποίο ζητείται η οικονομική ενίσχυση (2014 – 2015) ή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του ίδιου έτους (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.
   1. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, με ανάλογο περιεχόμενο θεωρημένη από την οικεία Δ.Ο.Υ.
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου
  4. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά.
 • Προϋποθέσεις:

 • Εισοδηματικό όριο : Ετήσιο Οικογενειακό Εισόδημα έως 3.000 €. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

  Ύψος χρηματικού βοηθήματος : 300 € (ανά φοιτούντα μαθητή)

  Οι αιτήσεις γίνονται στην Διευθύντρια του Σχολείου.

  Προγραμματισμός ενημέρωσης γονέων Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015

  Σεπ 201530

  Σας ενημερώνουμε ότι εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον προγραμματισμό επισκέψεων των γονέων για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2015, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο και τη διαγωγή των παιδιών τους.

  Από τη διεύθυνση του Σχολείου

  Θοδωρής Τριπολίτης: Αγαπημένος μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

  Σεπ 201525

  IMG_25986022373272Εμείς οι δάσκαλοι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγάπη μας για τον Θοδωρή και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του για τον άδικο χαμό του.
  Σε αυτή τη σελίδα λοιπόν, θα αναρτούμε όλες τις σχετικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται.
  Ξεκινάμε με την ανακοίνωση του 1ου Τουρνουά Μπάσκετ ΒΑΟΛ Χίου που γίνεται στη μνήμη του. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται βίντεο με εικόνες απ” τη ζωή του.

  ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»

  Σεπ 201517


  Αγαπητοί γονείς

  Με τον όρο «σχολικός κανονισμός» εννοούμε το σύνολο των κανόνων, που αποβλέπουν στη διαμόρφωση παιδαγωγικού κλίματος και στην εξασφάλιση της συνεργασίας, με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση χωρίς εντάσεις.

  Επιπλέον επισημαίνουμε ότι ο σχολικός κανονισμός έχει στόχο την πρόοδο των μαθητών και την αποδοχή σημαντικών αξιών όπως ο σεβασμός σε συμφωνημένους κανόνες, όπως οι παρακάτω:


  Η φοίτηση των μαθητών

 • Η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνο για σοβαρό λόγο (ασθένεια ή έκτακτα γεγονότα) .
 • Όταν κάποιος γονέας ή κηδεμόνας χρειαστεί για ειδικό λόγο να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων πρέπει να ενημερώσει τον δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια του σχολείου και να υπογράψει σε κατάλληλη κατάσταση. Κατά την πρόωρη αποχώρηση το παιδί συνοδεύεται πάντοτε από τον κηδεμόνα του.
  Από τη στιγμή που το παιδί αποχωρεί από το σχολείο υπεύθυνος είναι πλέον ο κηδεμόνας του.
 • Για τη συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής αγωγής απαραίτητη είναι η συμπλήρωση από γιατρό του Ατομικού Δελτίου Υγείας μαθητών στην Α’ και στην Δ΄τάξη.

 • Η προσέλευση στο σχολείο

 • Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο γίνεται από 7.55 έως 8.10 από την κεντρική είσοδο του Σχολείου (Ρόδου). Η τήρηση του ωραρίου προσέλευσης πρέπει να είναι σχολαστική για την καλή λειτουργία του σχολείου.
 • Η άφιξη των μαθητών που παρακολουθούν την πρωινή ζώνη γίνεται από 7.00 ως 7.15. Η είσοδος του σχολείου μετά κλείνει.
 • Εάν κάποιος μαθητής καθυστερήσει συνοδεύεται από τον γονέα του κι έρχεται στη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος (9.40 έως 10.00)
 • Οι γονείς ή κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί αποχωρούν όταν χτυπήσει το κουδούνι έναρξης των μαθημάτων.( Για τυχόν εκκρεμότητες με το κυλικείο μπορούν οι γονείς να εισέρχονται για 5 λεπτά μετά τη λήξη της προσευχής).
 • Κατά τη διάρκεια της προσευχής οι μαθητές είναι παραταγμένοι στις γραμμές τους, είναι ήσυχοι και δεν μετακινούνται. Περιμένουν τους δασκάλους τους για να μπουν στις αίθουσες μαζί.

 • Αποχώρηση

 • Οι μαθητές αποχωρούν με τη λήξη των μαθημάτων από την είσοδο της οδού Ρόδου (Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ) και από την είσοδο της οδού Ιθάκης ( Α τάξη).
 • Οι γονείς γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
 • ΄Οσοι μαθητές συνοδεύονται από τους γονείς τους κατά την αποχώρηση δεν φεύγουν ασυνόδευτοι και περιμένουν στο σχολείο, αν οι γονείς τους έχουν καθυστερήσει.
 • Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά την αποχώρηση οφείλουν να μην καθυστερούν και να περιμένουν έξω από τις εισόδους του σχολείου.
  Το ίδιο συμβαίνει για την αποχώρηση των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο και οι γονείς οφείλουν να έχουν δηλώσει την ώρα αποχώρησης.

 • Διάλειμμα

 • Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο και δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ορίζεται αλλιώς (π.χ. κακοκαιρία)
 • Οι μαθητές παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους.
 • Μόλις χτυπήσει το κουδούνι προσέρχονται στις γραμμές γρήγορα κι εκεί περιμένουν τους δασκάλους τους να τους παραλάβουν και να πάνε μαζί στην αίθουσα.

 • Ενημέρωση γονέων – Άλλες επισημάνσεις προς γονείς

 • Οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους . Ο χρόνος ορίζεται από τον δάσκαλο της τάξης. Εάν θέλουν εκτάκτως να ενημερώσουν ή να ενημερωθούν από τον δάσκαλο ζητούν από τον ίδιο συνάντηση.
 • Οι γονείς διαβάζουν προσεκτικά τις ανακοινώσεις του σχολείου που μεταφέρουν τα παιδιά ή αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.
 • Κανένας ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να επιπλήξει ή να νουθετήσει άλλο παιδί εκτός από το δικό του στον χώρο του σχολείου ή γύρω απ΄αυτόν. Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει ενημερώνουν τον δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια.
 • Καλό είναι να ενημερώνεται το σχολείο σε περίπτωση απουσίας ή ειδικής κατάστασης στο σπίτι. Επίσης το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας .
 • Να επικοινωνείτε με το σχολείο πριν το επισκεφτείτε για οποιοδήποτε λόγο ή ζητήσετε συνάντηση με τη διευθύντρια.

 • Γενικά θέματα

 • Οι μαθητές δεν φέρνουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα. Δεν φέρνουν επικίνδυνα αντικείμενα.
 • Ενδιαφέρονται για το κτίριο του σχολείου και δεν κάνουν καταστροφές.
 • Όταν εισέρχονται στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο πέραν της λειτουργίας του και οι μαθητές και εξωσχολικοί και γονείς οφείλουν να προστατεύουν και να σέβονται τον χώρο καθώς και την ησυχία της γειτονιάς.
 • Τηλ. Σχολείου :2105712424

  Αγιασμός – Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

  Σεπ 20157

  Αγαπητοί γονείς,

  Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 π.μ στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

  Από τη διεύθυνση του σχολείου

  Εκδρομή Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεων στο Ναύπλιο

  Ιουν 201514

  Την Τετάρτη στις  3-6-2015 , οι μαθητές  και οι δάσκαλοι των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων  του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Ναύπλιο. Ξεναγηθήκαμε  στο Παλαμήδι, στην παλιά πόλη και στα μικρά δρομάκια της. Είδαμε την πρώτη Βουλή του Ελληνικού κράτους, το σημείο που δολοφόνησαν τον Ι. Καποδίστρια στον Αγ. Νικόλαο και μετά το μεσημεριανό μας πήγαμε στην παραλία του Καραθώνα  για παιχνίδι  στην παραλία.

  Δείτε εικόνες από την επίσκεψη !

  « Παλιότερα άρθρα

  Καλώς ήρθατε !

  Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

  Ώρα Ελλάδας

  Ο καιρός


  Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

  μετρητής επισκεψιμότητας

  RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

  • 19/11/2015 ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΠΕ (Δεκέμβριος 2011 – Σεπτέμβριος 2013) 19 Νοεμβρίου 2015
   Σε συνέχεια της από 07/4/2015 σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επιτυχώς στις διαδικασίες πιστοποίησης Α' και Β' Επιπέδου των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Α' επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Ιούλιος 2012) 4ης περιόδου πιστοποίησης Α' επιπέδου ΤΠΕ (Ιούνιος Read More...
  • 20/10/2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 20 Οκτωβρίου 2015
   Γίνεται γνωστό ότι δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα πιστοποίησης Β' επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις σχετικές δοκιμασίες της 4ης (Ιούνιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου (Μάιος Ιούλιος 2015) στο Πληροφοριακό Σύστημα (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Read More...
  • 17/06/2015 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 17 Ιουνίου 2015
   Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και ιδίως εκείνοι που συμμετείχαν στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που μόλις ολοκληρώθηκαν, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που είναι διαθέσιμα Read More...
  • 09/06/2015 ΝΕΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 9 Ιουνίου 2015
   Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ανακοινώσεων, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, και ιδίως σε εκείνους που συμμετείχαν στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που μόλις ολοκληρώθηκαν, ότι προγραμματίζονται εξετάσεις πιστοποίησης εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου 2015.
  • 23/04/2015 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 23 Απριλίου 2015
   Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης) τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ από τον Φεβρουάριο του 2010, στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των Read More...
  • 07/04/2015 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 7 Απριλίου 2015
   Σε συνέχεια της από 07/11/2014 σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Read More...
  • 07/04/2015 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 7 Απριλίου 2015
   Σε συνέχεια της από 07/11/2014 σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Read More...

  Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

  Flag Counter

  Οι εφημερίδες σήμερα !

  Ο καιρός στην Ακράτα

  Ημερολόγιο

  RSS Εκπαιδευτική Ενημέρωση

  RSS Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος

  • Σχολικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα 12 Φεβρουαρίου 2016
   Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν. Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 212 254 0100
  • «Τα Νέα του Ελληνικού Κόσμου» 12 Φεβρουαρίου 2016
   Διαβάστε το νέο τεύχος της έκδοσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Τα Νέα του Ελληνικού Κόσμου» και ενημερωθείτε για τα νέα προγράμματα, τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του ΙΜΕ.
  • «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» 5 Φεβρουαρίου 2016
   Μια πρωτοποριακή έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με τα πολύτιμα αντικείμενα του Πολεμικού Ναυτικού. Οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» επιχειρούν μιαν άλλη προσέγγιση στην ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας. Στο κουφάρι ενός πλοίου, που συνθέτει το σκηνικό της έκθεσης, αναπτύσσονται όλα τα […]
  • Stand-up Science από την επιστημονική ομάδα Science Reactors 3 Φεβρουαρίου 2016
   Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης; Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι και «ξεκαρδιστική»; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η ομάδα Science Reactors, μέλη της οποίας είναι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία: Φυσική, Αστροφυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, που μοιράζονται όλοι, εκτός από την αγάπη για την επιστήμη […]
  • «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» 14 Ιανουαρίου 2016
   Για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβάλλεται μία ψηφιακή ταινία Θόλου με στερεοσκοπική προβολή 3D Vision, τεχνολογίας Infitec® , που επιτρέπει στερεοσκοπική προβολή στο σύνολο της επιφάνειας της Θόλου. Η νέα ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» ξαναζωντανεύει μία σκληρή και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν […]
  • Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας 17 Δεκεμβρίου 2015
   Ένα μνημείο-σύμβολο της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας. Μία υπερσύγχρονη Θόλος Εικονικής Πραγματικότητας. Ενδελεχής επιστημονική έρευνα ετών από τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το "σκηνικό" της νέας διαδραστικής παραγωγής "Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας" που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και […]
  • «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση 29 Ιουλίου 2015
   Η περσινή επιτυχία «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Τον περασμένο χειμώνα 120.000 και πλέον θεατές κατέκλυσαν το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  για να παρακολουθήσουν το έργο της Μιμής Ντενίση, το οποίο επάξια κέρδισε τον χαρακτηρισμό: «παράσταση της […]
  • «Toy Stories» Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών 26 Νοεμβρίου 2014
   Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών απ' όλο τον κόσμο, με τίτλο «Τοy Stories» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από από τις μεγαλύτερες συλλογές […]
  • «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» 6 Οκτωβρίου 2013
   Η παραγωγή προσφέρει μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ. Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Aγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης.
  • Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα 6 Σεπτεμβρίου 2012
   Κάθε Κυριακή πρωί πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο» εκπαιδευτικά προγράμματα (http://sundays.hellenic-cosmos.gr) για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ. Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Τα προγράμματα έχουν ευρύ θεματικό πεδίο, που αγγίζει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, […]