Ελάτε να σας τα ψάλλουμε!

Δεκ 202220

IMG be58056bc87261e3e6bc71c1864a8fc7 V

Τιμούμε την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Νοέ 202215

c 97 1286x697 1479372613Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή για την 49η Eπέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 . Τη γιορτή θα παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης και η διάρκειά της θα είναι περίπου 1 ώρα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας την ημέρα αυτή δε θα γίνουν μαθήματα και οι μαθητές/τριες μετά το τέλος της γιορτής θα αποχωρήσουν από το Σχολείο. Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη δε θα λειτουργήσουν.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από το Σχολείο.
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Σχολείο μας

Οκτ 202225

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί  σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ από τους μαθητές της Ε΄τάξης ως εξής: Tην Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, oι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες στις 9:45 στο Σχολείο μας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00πμ με την παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του Σχολείου. Με τη λήξη της εορτής, περίπου στις 11:00πμ, τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους.

Η πρωινή υποδοχή  και το ολοήμερο στις 27/10/2022 δεν θα λειτουργήσουν.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αποστολή στον Ειρηνικό Ωκεανό

Οκτ 20228

οθόνης 2022 10 07 235603 Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic και του Ocean Exploration Trust με τίτλο: «Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης».

Η παρουσίαση έγινε στο Χημείο του Σχολείου μας μέσα από το εξερευνητικό πλοίο Nautilus από τον Δρ Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος εξήγησε τους κινδύνους της πλαστικής ρύπανσης για τα θαλάσσια περιβάλλοντα και πώς οι πολίτες επιστήμονες μπορούν να συμμετάσχουν στη χαρτογράφηση και την παρακολούθηση της μικροπλαστικής ρύπανσης.

Τα συμπεράσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα και οι μαθητές ως μικροί πολίτες επιστήμονες ανυπομονούν για την επόμενη αποστολή κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε  την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Δρ Θοδωρή Αναγνωστόπουλου εδώ 

οθόνης 2022 10 07 233708   οθόνης 2022 10 07 233956 

IMG 20221004 110841

Πραγματοποίηση Αγιασμού στο Σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σεπ 20229

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8.30 π.μ στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 8.00 π.μ. από την οδό Ιθάκης.
Επιτρέπεται να εισέλθουν στο προαύλιο μόνο οι γονείς της Α΄ Τάξης. Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις για να γνωριστούν με τον δάσκαλό τους και να τους δοθουν τα βιβλία. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα.
Οι μαθητές όλων των τάξεων – εκτός της Α΄ τάξης – θα σχολάσουν στις 10 περίπου. Μετά το πέρας του αγιασμού οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης θα παραμείνουν στο σχολείο για μια σύντομη γνωριμία και καλωσόρισμα από τον διευθυντή και τις δασκάλες της τάξης.
Επιπλέον σας κάνουμε γνωστό ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας στους χώρους του σχολείου είναι προαιρετική. Επίσης, για την προσέλευση στο σχολείο δε χρειάζεται διενέργεια self-test.
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία σε όλους!

Εισαγωγή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στην Α΄ τάξη Μουσικού και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Μαΐ 202212
music

Aγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι για τη διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων μαθητών/τριών δημοτικών σχολείων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια μπορείτε να  ενημερωθείτε από τους πιο κάτω συνδέσμους:

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στο Μουσικό Γυμνάσιο πατώντας εδώ.

Διαβάστε τον κατάλογο των Μουσικών Γυμνασίων πατώντας εδώ.

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο πατώντας εδώ.

Διαβάστε τον κατάλογο των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων πατώντας εδώ.

Διαβάστε εδώ για τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023.  (ανανέωση 30/05/2022)

 

Νέο πρωτόκολλο οδηγιών για την ασφαλή προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών

Μαΐ 20222

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών από αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2022  θα διέπεται από τους παρακάτω κανόνες :

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού κ.λπ.
 • Δε θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.
 • Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:                                              – Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  – Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου: Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.                    – Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στον γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς: Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0. Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
 • Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις νέες οδηγίες εδώ

                                            Από τη διεύθυνση του Σχολείου

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης

Απρ 20224

Αγαπητοί γονείς:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) θα διενεργείται μία φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και ως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Μαρ 202231

Περιστέρι 30-3-22
Ο Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, κ. Καραπάτης Βασίλειος, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 1566/1985 συγκαλεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-4-2022 και ώρα 19:00 στο χώρο του Γυμναστηρίου του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Το προεδρείο που θα εκλεγεί για να διευθύνει τη συζήτηση, θα προκηρύξει και τις εκλογές του Συλλόγου Γονέων. Παρακαλείσθε για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων εκ του νόμου υγειονομικών μέτρων.

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Μαρ 202223

Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου  2022, στις τάξεις χωρίς την παρουσία γονέων σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

 

 • Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:30 και θα αποχωρήσουν στις 9:30 με ευθύνη των γονέων τους.
 • Το Ολοήμερο τη μέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

« Παλιότερα άρθρα

Καλώς ήρθατε !

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Ο καιρός


Kατηγορίες

Αρχείο

Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

 • 13/07/2016 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. (http://e-pimorfosi.cti.gr) 13 Ιουλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι η Πύλη Ενημέρωσης σχετικά με το νέο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β' επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 • 05/05/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» 9 Μαΐου 2016
  Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), στο πλαίσιο εμπλουτισμού των βάσεων δεδομένων δυνητικών συνεργατών του σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, καλεί επιστήμονες, αποφοίτους Α.Ε.Ι., με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή/και εμπειρία (επαγγελματική απασχόληση) στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πιθανή […]
 • 26/04/2016 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 26 Απριλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 5ης περιόδου πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015), 4ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου Read More...

Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter

Σκακιστική άσκηση

Σαν σήμερα

1/2/1977: Εφαρμόζεται η εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία όλα τα δημόσια έγγραφα στην Ελλάδα θα συντάσσονται πλέον στη Δημοτική.

ΗμερολόγιοΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων