Εορτασμός 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Αγαπητοί γονείς,

Με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ΔΕΝ θα γίνουν μαθήματα στο σχολείο.

Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν κανονικά αλλά δεν θα έχουν βιβλία μαζί τους παρά μόνο μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και αθλητική περιβολή.

Σε όλη τη διάρκεια του πρωινού  - κανονικού προγράμματος οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη διαφορετικότητα σε σχέση με τον αθλητισμό, θα υλοποιήσουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για το θέμα από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, θα παρακολουθήσουν σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο και θα πραγματοποιήσουν αθλητικές ομαδικές δραστηριότητες.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Υ.Γ : Σε περίπτωση κακοκαιρίας (δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο) η εορτή θα μεταφερθεί και θα ενημερωθείτε άμεσα με νέα ανακοίνωση στο Ιστολόγιο αλλά και έντυπο στους μαθητές.

Από το Σύλλογο Διδασκόντων 

ON – LINE εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ανακύκλωση

Online εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ανακύκλωση, που αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα.

Με τα βελάκια, μετακινείτε τον μπλε κάδο της ανακύκλωσης δεξιά ή αριστερά,  ώστε να πέσουν μέσα όλες οι σωστές συσκευασίες.
Θυμηθείτε:  Κερδίζετε πόντους για κάθε γυάλινη, χάρτινη, πλαστική, αλουμινένια και λευκοσιδηρά συσκευασία.
Προσέξτε όμως:  Αν πέσουν στον κάδο άλλα αντικείμενα όπως υπολείμματα τροφών,  μπαταρίες, οικοδομικά υλικά,  ηλεκτρικές συσκευές, τζάμια, κλαδιά, ξύλινα ή δερμάτινα αντικείμενα κλπ. χάνετε μια ζωή!
Κλικ στη φωτογραφία για να μεταφερθείτε στο παιχνίδι
PAIXNIDI ANAKYKLOSH
αναδημοσίευση από 5dimcholarg.wordpress.com/

Οργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας

      Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας διοργανώνει τη 10η αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος όλων των εκπαιδευτικών και εργαζομένων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας. Η Τράπεζα Αίματος ιδρύθηκε το 2010 σε συνεργασία με το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε αίμα των μικρών μαθητών, των εκπαιδευτικών και εργαζομένων καθώς και των μελών των οικογενειών τους όλων των σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 09.00 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. στα σχολεία και τις ημερομηνίες που αναφέρονται παρακάτω:

 • Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, στο 3ο ΔΣ Χαϊδαρίου (Κορυτσάς 6, Κολυμβητήριο, Διευθυντής κ. Μαρίνος Μακρής, τηλ. 210 5813742)
 • Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, στο 9ο ΔΣ Ιλίου (Λ. Πετρουπόλεως 76, Ίλιον, Διευθυντής κ. Νίκος Σιαλακάς, τηλ. 2105019461).

     Όσοι εκ των εκπαιδευτικών ή των γονέων του σχολείου μας επιθυμούν μπορούν να δώσουν αίμα για να ενισχύσουμε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

Κατασκευή μουσικού οργάνου από τα παιδιά της Β΄ τάξης

Τα παιδιά της Β΄ τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους στη μουσική κατασκεύασαν μουσικό χαρτόφωνο – ντουντούκα στα πλαίσια σχετικού κεφαλαίου του βιβλίου τους με θέμα «Με τα φτερά του ήχου».

Δείτε εικόνες από αυτή τους τη δραστηριότητα.

 

Επαναλειτουργία Σχολών Γονέων

Αγαπητοί γονείς,
Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) σας ενημερώνουμε για την επαναλειτουργία του Προγράμματος «Σχολές Γονέων».
 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Δείτε και κατεβάστε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Κατεβάστε επίσης τη σχετική Αίτηση Συμμετοχής.
Τέλος μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.
Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Βλάχικος Γάμος – Θεατρική παράσταση από τη ΣΤ΄ τάξη

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης η ΣΤ΄ τάξη παρουσίασε δραματοποιημένα στιγμιότυπα του παραδοσιακού Βλάχικου Γάμου. Η θεατρική αυτή παράσταση συνδυάστηκε επίσης με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των παιδιών μας που άνοιξαν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο !

Δείτε εικόνες από την όμορφη αυτή θεατρική παράσταση !

Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2014 – 2015

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014 – 2015 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 09:00 π.μ στον προαύλειο χώρο του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Πρώτη μέρα στο σχολείο ! Βοηθήστε το να το δει θετικά…

Η πρώτη μέρα στο σχολείο, προκαλεί άγχος σε πολλά παιδιά. Ειδικά για τα πρωτάκια του δημοτικού (αλλά και τα πρωτάκια του γυμνασίου…) είναι μια μέρα που μπορεί να προκαλέσει αγωνία και έντονο άγχος.

Κάθε παιδί θέλει κάποια προετοιμασία όσον αφορά την έναρξη του σχολείου. Και φυσικά όταν μιλάμε για πρωτάκι δημοτικού, εκεί τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Πρέπει να προετοιμάσετε το μικρό σας για το σχολείο. Να μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε: … περισσότερα

Θεατρική παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη… στην Ντενεκεδούπολη είναι τυλιγμένη…

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014 όλοι οι μαθητές της Β΄ τάξης, με επιμονή και υπομονή δούλεψαν σκληρά, για να πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η θεατρική παράσταση : «Κόκκινη κλωστή δεμένη… στην Ντενεκεδούπολη είναι τυλιγμένη…» στα πλαίσια προγράμματος Ευέλικτης Ζώνης.

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεα όλων όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και παρουσίαση αυτής της θεατρικής παράστασης και συγκεκριμένα της συντονίστριας του προγράμματος κ. Φαίης Μπλατσιώρη (καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας), του κ. Γιώργου Φερέτου (καθ. Εικαστικών), της κ. Δήμητρας Τσιώρου (καθ. Φυσικής Αγωγής), της κ. Σταυρούλας Χαραλαμπογιάννη, του κ. Αλέξανδρου Χρούτα, του κ. Δημήτρη Ασημακόπουλου καθώς και του κ. Γιώργου Παπανικολάου (τεχνική επεξεργασία, ανάρτηση στο διαδίκτυο).

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου μας κ. Δημήτριου Τιπτιρή τόσο για την παρούσα εκδήλωση όσο και γενικότερα σε κάθε τομέα εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Ας μην παραλείψουμε να τονίσουμε και τη βοήθεια και συμπαράσταση και των γονέων σε αυτή τη δραστηριότητα αλλά και γενικότερα σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου μας.

Ένα μεγάλο λοιπόν ευχαριστώ από τις δασκάλες των τμημάτων της τάξης Β1 κ. Κων/να Σπυροπούλου και Β2 κ. Μαρία Κάτση πρωταρχικά στους μικρούς μαθητές μας, αλλά και σε όλους όσοι μας βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της θεατρικής παράστασης.

Δείτε εικόνες από τη θεατρική παράσταση :

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Α1 τάξης : «Τα δόντια… και τα μάτια μας»

Οι μαθητές της Α1 τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Νάζου Ευαγγελή υλοποίησαν το πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα τη στοματική υγιεινή και  με τίτλο «Τα δόντια … και τα μάτια μας»

Το πρόγραμμα ήταν βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα και τις παιδαγωγικές αρχές της βιωματικής αγωγής, της αυτενέργειας, της παρατήρησης, της έρευνας, του παιχνιδιού, βάση των οποίων οικοδομείται η γνώση του παιδιού.

ΣΤΟΧΟ είχε να βοηθήσει, να ευαισθητοποιηθούν, να αντιληφθούν και να μάθουν οι μαθητές τη σημασία και τη λειτουργία των δοντιών για τον άνθρωπο, τη διαδικασία δημιουργίας τερηδόνας, την καθημερινή φροντίδα των δοντιών τους, την κατάλληλη επιλογή τροφίμων για τη στοματική τους υγεία και κατ’ επέκταση για τη σωματική τους υγεία.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Η μαθητική ομάδα ευαισθητοποιήθηκε πάρα πολύ στο θέμα της στοματικής υγιεινής μέσα από τις μεθόδους επικοινωνίας όπως, η ατομική διδασκαλία, τα οπτικοακουστικά μέσα, η εκπαιδευτική τηλεόραση και ορισμένες τεχνικές προγραμματισμένης εκμάθησης (ειδικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών), την ομαδοσυνεργατική και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που χρησιμοποίησα στο πρόγραμμα όπως, την ανάπτυξη ικανοτήτων, τα ειδικά παιχνίδια για την ιεράρχηση αξιών, για την αλλαγή απόψεων, την ανάπτυξη κινήτρων και τη δημιουργία διαπροσωπικών συναισθηματικών δεσμών (επιτραπέζια), παιχνίδια ρόλων, τη δουλειά σε ομάδες και τη χρήση προτύπων.

Η μαθητική ομάδα: συνεργάστηκε, συζήτησε, προβληματίστηκε, ανάπτυξε πρωτοβουλίες, υλοποίησε σκέψεις, διερεύνησε, ζωγράφισε, έπαιξε με αποτέλεσμα να αποκτήσει γνώσεις για τα δόντια, τη φροντίδα, τις ασθένειες, τη στοματική υγιεινή, και την επίδραση της σωστής διατροφής σε αυτή .

Απέκτησε δεξιότητες αναζήτησης, αξιολόγησης και οργάνωσης των πληροφοριών, αποτελεσματική επικοινωνία και αλληλεπίδραση στη ομάδα. Έμαθε να παίρνει αποφάσεις αναπτύσσοντας παράλληλα την κριτική σκέψη στο ρόλο που παίζει η στοματική υγιεινή στην υγεία όλου του σώματός μας και τέλος απέκτησε αυτοεκτίμηση αφού έμαθε πώς πρέπει να φροντίζει τα δόντια συνειδητά.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Τελικά θα φροντίσουμε μόνο ό,τι αγαπάμε, θα αγαπήσουμε μόνο ό,τι καταλαβαίνουμε, θα καταλάβουμε μόνο ό,τι θα διδαχτούμε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τα προγράμματα Αγωγής  Υγείας προσφέρουν στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν, να κατανοήσουν το εαυτό τους και να μάθουν πώς πρέπει να τον φροντίζουν.

Δραστηριότητες που εκπονήθηκαν

 • Δημιουργία φύλλων εργασίας για κάθε ομάδα
 • Εικαστικές δημιουργίες
 • Κατασκευή οδοντοστοιχίας με πλαστελίνη
 • Παιχνίδι ρόλων
 • Επιτραπέζια παιχνίδια
 • Κατασκευή λίμερικ
 • Κατασκευή Αφισών
 • Επίλυση σταυρόλεξων και ασκήσεων αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενών και ανακατεμένων λέξεων κλειστού τύπου στον Η/Υ με το hotPotatoes.
 • Παρακολούθηση προσομοιώσεων και παίξιμο ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον Η/Υ
 • Δημιουργία πρόσκλησης, για τον οδοντίατρο, με το λογισμικό επεξεργασίας εγγράφων (word)
 • Κατασκευή «Το αλφαβητάρι των δοντιών»
 • Εκπαιδευτική επίσκεψη  στην «Υγειούπολη» και στο « Παιδικό Μουσείο»  στα εκπαιδευτικά προγράμματα : «Πάμε μια βόλτα στην αγορά του κόσμου» και «Ένα γεύμα από τα παλιά»
 • Ανάγνωση, ανάλυση γλωσσοδετών, παροιμιών
 • Ανάγνωση και δραματοποίηση  παραμυθιών
 • Επίσκεψη οδοντίατρου στο σχολείο και ενημέρωση των μαθητών για τη στοματική υγιεινή.

Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητές μας :

 

Οι μαθητές της Α1 τάξης

και η δασκάλα τους

Copyright © "Ιστολογείν" – Το Ιστολόγιο του 11ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου, Ιθάκης & Ρόδου 1, Τηλ. & FAX 2105712424, Τ.Κ 12133     Σχεδιάστηκε από WPDesigner    Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr