Δεκ 14
12

Μια μέρα γεμάτη θέατρο!

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου οι μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλαντζόπουλου, στο θέατρο Επίκεντρο.

Μέσα σε ένα δωμάτιο σπιτιού, ο παππούς και τα δυο του εγγόνια διαβάζουν ένα παραμύθι. Και εκεί η φαντασία παίρνει την θέση της πραγματικότητας. Πρόκειται για  μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο του Σολομώντα.

5 4

 

 

Παράλληλα οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι” γραμμένο από τους Κανδηλιώτη – Τσατσαράγκου, στο θέατρο ACT.

Eστιάζοντας με χιούμορ και εξυπνάδα στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bullying) μιλάει για την απίστευτη ιστορία που ζει, κατά τη διάρκεια των γενεθλίων του, ένας ταλαιπωρημένος —από ξάδελφο και συμμαθητές— παχουλός μπόμπιρας.  Κάνει μια ευχή που θα τον γλιτώσει από το ελάττωμά του και από τα πειράγματα: «Μακάρι να ήμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι!». Η ευχή, όπως συμβαίνει στα παραμύθια, πιάνει, και, τότε, τα ευτράπελα και τα άκρως κωμικά προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός στη ζωή και στην κοινωνία.

23



Δεν επιτρέπονται σχόλια.