Ιούν 12
13

«Ένα Ταξίδι στην παράδοση»

Κάτω από (Εκδηλώσεις) από στις 13-06-2012 και με ετικέτα ,

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Δημοτικών Σχολείων Πατρών

Το 11ο Δημοτικό σχολείο Πατρών διοργανάνωσε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων : Κρήνης, 33ου, 35ου, 48ου, 50ου, 65ου Πατρών τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 20.00 στο προαύλιο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου)

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας καθώς και της Αντιδημαρχίας Παιδείας  , Διαφάνειας και ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων και με τη συνεργασία του  Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού τομέα του Δήμου Πατρέων  ήταν  να προβληθεί η καλλιτεχνική δημιουργικότητα των παιδιών  και να αναδειχτεί   η ιστορία και τα έθιμα  της χώρας μας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  για πρώτη φορά και ευελπιστούμε στη διάδοσή του , θεωρώντας ότι όχι μόνο ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των σχολείων αλλά κυρίως συνεισφέρουμε στην προβολή της Ελληνικής παράδοσης και κληρονομιάς μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε  έκθεση των μαθητών με  χρηστικά παραδοσιακά αντικείμενα του περασμένου αιώνα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές καθώς και στους Δασκάλους τους που τους δίδαξαν τους χορούς όλων των Σχολείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την τόσο ωραία τους παρουσία .Τέτοιες προσπάθειες σήμερα είναι αξιέπαινες και μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.



Δεν επιτρέπονται σχόλια.