Διακοπή μαθημάτων λόγω πένθους την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Διακοπή μαθημάτων λόγω πένθους στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Γλυφάδας, αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
(περισσότερα…)

Εθελοντική αιμοδοσία: Ένα πολύτιμο δώρο

Οι μαθητές του Δ΄3 ασχολήθηκαν με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, έμαθαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πληροφορήθηκαν για τα τροχαία ατυχήματα και μελέτησαν το κείμενο «Η αιμοδοσία» της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Στη συνέχεια μας επισκέφθηκε η κυρία Μαρία Φωκά, νοσηλεύτρια, με σκοπό να μας ενημερώσει για την εθελοντική αιμοδοσία. Οι μαθητές έγιναν για λίγο δημοσιογράφοι, κατέγραψαν τις ερωτήσεις τους και πήραν συνέντευξη από την καλεσμένη μας . Στο τέλος αυτής της ενημέρωσης καταλήξαμε όλοι στο συμπέρασμα ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία, που όμως ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ. Σας καλούμε, λοιπόν, όλους να γίνετε εθελοντές αιμοδότες και να ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!

(περισσότερα…)

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο με Α.Π.Φ: 25/18448/Δ1 ημ:6-2-2019 και θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη» συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

  • Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δ3 – Μπες στο κλίμα… κι εσύ!

Οι μαθητές του Δ’3 ασχολήθηκαν διαθεματικά με το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη σύγχρονη εποχή ο πλανήτης μας και τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε εμείς μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες. Σε αυτό το πλαίσιο, βασισμένοι στο τραγούδι «Μπες στο κλίμα», δημιούργησαν ζωγραφιές με σκοπό να φτιάξουν ένα βίντεο για την ευαισθητοποίηση όλων μας.

Έκτακτη ανακοίνωση

Λόγω της χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας που κατέστησε ολισθηρό το οδόστρωμα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και προς αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας, σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Α’ Τάξη: Επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης επισκέφτηκαν την Τρίτη στις 13 Νοεμβρίου, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), στην Πλάκα. Εκεί συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωντανεύοντας τα παλιά παιχνίδια». Μέσα από αυτό οι μαθητές γνώρισαν τα ξεχασμένα από το χρόνο παιχνίδια και τους έδωσαν και πάλι ζωή, παίζοντας κάποια από αυτά στη γραφική γειτονιά της Πλάκας. (περισσότερα…)

Εικόνες από την κατοχή

Στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι μαθητές του Δ’ 3 μελέτησαν κάποιες φωτογραφίες από τη γερμανική κατοχή και βασισμένοι στα γεγονότα αλλά και στη φαντασία τους έγραψαν μία ιστορία που θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε κάθε μία από αυτές. Έτσι οι φωτογραφίες πήραν ζωή και διηγήθηκαν τις ιστορίες τους μέσα από τα μάτια των παιδιών.
(περισσότερα…)

Εορτασμός και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Γλυφάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής Επετείου της 28ης
Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Γλυφάδας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής Επετείου:

(περισσότερα…)