Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

karta (800x600)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

SAM_0759(800x381)

Με πολύ κέφι και διασκέδαση κύλησαν οι τελευταίες ημέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώθηκε από πολλές τάξεις του σχολείου και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα παιδιά με πολλή προθυμία έφεραν τρόφιμα στο Σχολείο τα οποία δόθηκαν στην εκκλησία της ενορίας μας «Εισόδια της Θεοτόκου», για το συσσίτιο απόρων οικογενειών.

Εορταστικές κατασκευές και στολίδια από τους μαθητές ομόρφυναν για άλλη μια φορά το σχολείο μας.

Την τελευταία μέρα ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του επισκέφθηκε το σχολείο μας και μοίρασε γλυκά και δώρα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Η εβδομάδα τελείωσε με χριστουγεννιάτικα πάρτι στις τάξεις και προβολές εορταστικών ταινιών.

Μπράβο παιδιά!

 

 

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Η Γ1΄, η Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξη διοργάνωσαν, την τελευταία βδομάδα πριν τις διακοπές, χριστουγεννιάτικο παζάρι στο χώρο του Σχολείου  και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Επίσκεψη στο σχολείο «Πόρτα Ανοιχτή»

Τα παιδιά της Ε΄ Τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Σχολείο Πόρτα Ανοιχτή στην Αργυρούπολη, αγόρασαν δωράκια  και αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά.

 

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στο σχολείο «Πόρτα Ανοιχτή»

Ο Παραολυμπιονίκης κ. Θανάσης Τσιβίλης στο σχολείο μας

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο παραολυμπιονίκης κ. Θανάσης Τσιβίλης. Η επίσκεψή του έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Ο κ. Τσιβίλης παρουσίασε ένα 3λεπτο dvd στους μαθητές όλου του σχολείου και με αφορμή αυτό, μίλησε για τη «δύναμη ψυχής» των παραολυμπιονικών. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η πίστη στον ευατό μας και στις δυνατότητες που διαθέτει ο καθένας μας. Ήταν ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Παραολυμπιονίκης κ. Θανάσης Τσιβίλης στο σχολείο μας

Θεατρικό παιχνίδι για τη Β τάξη

Την Δευτέρα 20/12 τα δευτεράκια μας πήγαν στο θέατρο Ημέρας (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι) και συμμετείχαν σε ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι. Ανέβηκαν στη σκηνή, τραγούδησαν, έκαναν άνω-κάτω την κουζίνα παρέα με τον καλικάτζαρο και γέλασαν πολύ με τις σκανταλιές του.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεατρικό παιχνίδι για τη Β τάξη

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».

Η τελετή απονομήςΗ τελετή απονομής

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF Ελλάδος τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, βράβευσε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που διακρίθηκαν στον παραπάνω Διαγωνισμό, σε  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη «Στοά του Βιβλίου».

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, τιμήθηκαν και έλαβαν το 3ο Βραβείο οι μαθητές της περσινής Γ2 Τάξης του σχολείου μας, ανάμεσα σε 800 περίπου σχολεία και 18.000 μαθητές.

Οι 25 μαθητές της Γ2 Τάξης της σχολικής χρονιάς 2015-2016, με την καθοδήγηση και τον συντονισμό της Εκπαιδευτικού κ. Νίκης Χαλίλη έγραψαν ένα παραμύθι, με τίτλο «Οι καραμέλες της αγάπης» που αναφέρεται στα δικαιώματα των παιδιών αλλά και στο σύγχρονο δράμα  του προσφυγικού ζητήματος. Στο παραμύθι συμμετείχε και η μουσικός κ. Διονυσία Τροντή που είχε την επιμέλεια του τραγουδιού.

Το Βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπος των μαθητών, συνοδευόμενος από την εκπαιδευτικό κ. Νίκη Χαλίλη και τη Διευθύντρια της Σχ. χρονιάς 2015-2016 κ. Γκουβούση Ματίνα.

Το βραβείο

Μπορείτε να «κατεβάσετε» το παραμύθι

Οι καραμέλες της αγάπης (σε μορφή PPTX)

Οι καραμέλες της αγάπης (σε μορφή PDF)

καθώς και να ακούσετε το τραγούδι που το συνοδεύει:

 

Το εξώφυλλο του παραμυθιού

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Διακρίσεις-Προγράμματα | Ετικέτες: , , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».

Ε1 -Ζωγραφιά για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Οι μαθητές του Ε1 έκαναν την πρώτη ομαδική εργασία τους γι’ αυτή τη σχολική χρονιά και μάλιστα για καλό σκοπό.

Έφτιαξαν ένα κολάζ-ζωγραφιά και έστειλαν τις ευχές τους στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού». Αυτό έγινε με αφορμή μια εθελοντική δράση που πραγματοποίησαν γονείς του τμήματος στην αρχή της σχολικής χρονιάς , οι οποίοι δραστηριοποιούνται ως αρωγοί στο «Χαμόγελο» αρκετά χρόνια.

Επειδή μας άρεσε πολύ αυτό, θα θέλαμε να ενημερωνόμαστε για τέτοιες δράσεις και να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

Ζωγραφιά – Κολάζ των μαθητών του Ε1 για το «Χαμόγελο του παιδιού»

 

 

Κατηγορίες: Διακρίσεις-Προγράμματα, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ε1 -Ζωγραφιά για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Αγιασμός και έναρξη σχολικού έτους 2016-2017

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12-9-2016 στις 8:30 π.μ.

Καλή σχολική χρονιά

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός και έναρξη σχολικού έτους 2016-2017

Απολογισμός δράσεων σχολικής χρονιάς 2015-2016

Η σχολική χρονιά 2015-2016 ήταν πολύ δημιουργική για το Σχολείο μας. Κάνοντας τον Απολογισμό μας για το σύνολο των Δράσεων οι οποίες  υλοποιήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου μας, στεκόμαστε στις σημαντικότερες από αυτές οι οποίες ήταν:

 • Στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της ΣΤ.΄Τάξης «υιοθέτησαν» τα πρωτάκια μας σε μια χαρούμενη δράση που έγινε στην αυλή τού Σχολείου μας.
 • Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2015 κληθήκαμε από τη Σχολική μας Σύμβουλο να ενημερώσουμε – σε Σεμινάρια που οργανώθηκαν – όλους τους εκπαιδευτικούς της Περιοχής μας για τις δράσεις e-twinning τις οποίες υλοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία την προηγούμενη σχολική χρονιά και για τις οποίες πήραμε ελληνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. Ανταποκριθήκαμε – όπως ήταν φυσικό – στο κάλεσμα της Σχολικής μας Συμβούλου, η οποία μας έδωσε συγχαρητήρια επιστολή για όλες τις καινοτόμες δράσεις μας.
 • Το μήνα Νοέμβριο 2015 πήραμε μέρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning που έγινε στην Πάτρα και στο οποίο παρουσιάσαμε τα Προγράμματα τα οποία είχαμε υλοποιήσει στο Σχολείο μας. Πήραμε συγχαρητήρια τόσο για την ποιότητα των Προγραμμάτων μας, όσο και για την άρτια εκπροσώπησή μας, αφού στο Συνέδριο παραβρέθηκαν – εκτός από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υλοποίησαν τα Προγράμματα – η Σχολική μας Σύμβουλος, η Διευθύντρια τού Σχολείου και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής.
 • Στις 5-11-2016 Ομάδα Ολυμπιονικών επισκέφθηκε το Σχολείο μας με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε επαφή με Ολυμπιακά Αθλήματα Συγκεκριμένα: α) Η Δήμητρα Μαραγκουδάκη έφερε σε επαφή τα παιδιά με το άθλημα της ξιφασκίας. β) Η Γεωργία Ελληνάκη μίλησε στα παιδιά για το πόλο. γ) Η Μαρία Καραγιαννοπούλου και ο Θανάσης Γράψας έκαναν τα παιδιά να γνωρίσουν βιωματικά το τζούντο.
 • Στις 9-11-2015 οι μαθητές του Σχολείου μας πήγαν σε Κτήμα του Δήμου Γλυφάδας και συμμετείχαν στο Λιομάζωμα. Στις 13-11-2016 όλο το Σχολείο συμμετείχε σε μία δράση του Δήμου με τίτλο: «Από την ελιά στο λάδι». Εκεί οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά – μέσω Κινητής Μονάδας Ελαιοτριβείου – πώς γίνεται η παραγωγή λαδιού.
 • Το προσφυγικό ήταν ένα θέμα το οποίο άγγιξε τις ευαίσθητες ψυχές τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μικρών μαθητών μας. Έτσι το Τμήμα Ένταξης και οι Β.΄, Γ.΄, Ε.΄ και ΣΤ.΄ Τάξεις του Σχολείου μας αποφάσισαν τα εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία θα υλοποιούσαν τη σχολική χρονιά 2015-2016 να έχουν σα θέμα τους τα Δικαιώματα των ανθρώπων, αφού για εμάς οι πρόσφυγες δεν ήταν απλά αριθμοί αλλά ήταν άνθρωποι. Στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος συνεργαστήκαμε με τη UNICEF και εκπονήσαμε δράσεις για τις οποίες είμαστε πολύ περήφανοι:
 • Οι μαθητές του κάθε Τμήματος έγραψαν το δικό τους τραγούδι , με στίχους και μουσική που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά. Η εκπαιδευτικός της μουσικής συνόδεψε με την κιθάρα της τα παιδιά, τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο Σχολείο, γράφτηκαν σε CD, και δόθηκαν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα. Κάποια τραγούδια είχαν εκτός από ελληνικό και αγγλικό στίχο αφού συνεργάστηκαν άψογα και οι εκπαιδευτικοί των Ξένων Γλωσσών. Το CD περιελάμβανε και Γαλλόφωνο τραγούδι. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δράση μας αυτή η οποία αποδεικνύει για μιαν ακόμη φορά το ομαδικό πνεύμα το οποίο επικρατεί στο Σχολείο μας.
 • Με ένα από τα παραπάνω τραγούδια συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ του μαθητικού ραδιοφώνου με τίτλο: «Κάν’το ν’ακουστεί!»
 • Οι μαθητές των Γ1 και Γ2 Τμημάτων έγραψαν και εικονογράφησαν το δικό τους παραμύθι το οποίο έστειλαν σε έναν Διαγωνισμό που έκανε η UNICEF τα αποτελέσματα τού οποίου θα ανακοινωθούν την επόμενη σχολική χρονιά. Καλή μας επιτυχία!

Ό,τι και να γίνει όμως τα παιδιά μας έχουν εισπράξει ήδη τη χαρά τής συμμετοχής! Εξ’ άλλου στο Σχολείο μας όλα τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά το σλόγκαν: «Είτε χάνω είτε κερδίζω, μέσα μου λέω αξίζω!».

 • Σε στίχους και μουσική του θεατρολόγου τού Σχολείου μας η Β.΄Τάξη αναπαράστησε το μουσικό δρώμενο: «Η μικρή Ελλάδα».
 • Το Α2 Τμήμα του Σχολείου μας υλοποίησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βήματα Ζωής». Στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος οι μικροί μαθητές μας έγιναν ομάδα και έμαθαν πολλές κοινωνικές δεξιότητες.
 • Το Β2 Τμήμα του Σχολείου μας υλοποίησε το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Καλλιέργεια μαθησιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα από τη Φιλαναγνωσία». Στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος εφαρμόστηκαν καινοτόμες μέθοδοι προσέγγισης τού αντικειμένου, οι οποίες ενθουσίασαν τα παιδιά.
 • Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης παρουσίασε στα παιδιά των Γ.΄, Δ.΄, Ε.΄ και ΣΤ.΄ Τάξεων ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης.
 • Τέλος Νοεμβρίου εκδόθηκε το 1ο Τεύχος της Μαθητικής μας εφημερίδας με τίτλο «Ο Εφημεριδούλης». Την επίβλεψη της έκδοσης της εφημερίδας είχε η συντακτική ομάδα των παιδιών της ΣΤ.΄ Τάξης.
 • Στις 17-12-2015 οι μαθητές της ΣΤ.΄ Τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους, της Διευθύντριας τού Σχολείου και της Προέδρου τού Συλλόγου Γονέων πήγαν στο Ίδρυμα «Ο καλός Σαμαρείτης», όπου πήραν ένα μάθημα ζωής. Δόθηκαν δώρα στα παιδιά και τα έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τού Συλλόγου Γονέων τού Σχολείου μας.
 • Οι μαθητές των Δ.΄, Ε.΄και ΣΤ.΄Τάξεων του Σχολείου μας έκαναν Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τα έσοδα του οποίου δόθηκαν για Φιλανθρωπικό σκοπό.
 • Στις 21-12-2015 όλο το Σχολείο πήγε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου οι μικροί μας μαθητές:

– Είδαν μία Θεατρική Παράσταση.

– Επισκέφθηκαν το χωριό του Αϊ Βασίλη.

– Συμμετείχαν σε ψυχαγωγικά και διαδραστικά Προγράμματα και

– Διασκέδασαν με την ψυχή τους στο Λούνα Παρκ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Β.΄Τάξη παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η μπουγάδα τού Αϊ Βασίλη».

 • Στις 25-1-2016, στη Δ.΄Τάξη του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το Screening test από επισκέπτες Υγείας του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας.
 • Από τις 2-2-2016 μέχρι τις 5-2-2016 πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές όλων των Τάξεων τού Σχολείου μας.
 • Η Ε.΄Τάξη του Σχολείου μας παρακολούθησε ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο: «Ξοδεύοντας έξυπνα».
 • Οι Ε.΄ και ΣΤ.΄ Τάξεις τού Σχολείου μας συμμετείχαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρείας.
 • Οι μαθητές των Ε.΄ και ΣΤ.΄ Τάξεων τού Σχολείου μας έκαναν πασχαλιάτικο Παζάρι τα έσοδα του οποίου δόθηκαν σε φιλανθρωπικό Ίδρυμα τής επιλογής τους.
 • Στις 18-4-2016 το ΣΤ1 Τμήμα τού Σχολείου μας πήγε στο Ίδρυμα «Ο καλός Σαμαρείτης» και μοίρασε δώρα στα παιδιά.
 • Στις 21-4-2016 όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας διασκέδασαν με την καρδιά τους αναβιώνοντας το έθιμο: «Το παιχνίδι τού κρυμμένου αυγού».

Την ίδια μέρα όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν στο χώρο τού Σχολείου τη θεατρική Παράσταση: « Η φάρμα τού διαδικτύου».

 • Στις 22-4-2016 έγινε συναυλία στο χώρο του Σχολείου με χάλκινα μουσικά όργανα. Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους.
 • Μετά το Πάσχα άρχισαν να γίνονται οι Ενδοσχολικοί Αγώνες στο Σχολείο μας. Στα πλαίσια αυτών των αγώνων τα παιδιά αγωνίστηκαν σε αγώνες δρόμου, αλμάτων και ακοντίου μαθαίνοντας ταυτόχρονα το «Ευ Αγωνίζεσθαι».
 • Στις 9-5-2016 οι μαθητές της ΣΤ.΄ Τάξης – με τη συνοδεία της Διευθύντριας του Σχολείου και των δασκάλων τους – πήγαν στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».
 • Στις 19-5-2016 τα Β1 και Δ2 Τμήματα φύτεψαν λουλούδια στον κήπο του Σχολείου μας.
 • Στις 19-5-2016 οι μαθητές της Δ.΄ Τάξης παρακολούθησαν στο χώρο του Σχολείου ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα το Διαδίκτυο, το οποίο υλοποίησε το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας.
 • Στις 6-6-2016 οι μαθητές της ΣΤ.΄ Τάξης με απόλυτη επιτυχία παρουσίασαν στο Δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τη θεατρική παράσταση «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά.
 • Στις 8-6-2016 οι μαθητές της Α.΄Τάξης τού Σχολείου μας υποδέχτηκαν στην Τάξη τους τα νήπια του 7ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας στα πλαίσια του Προγράμματος «Ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο».
 • Στις 13-6-2016 η Δ.΄ Τάξη παρουσίασε στο θεατράκι που βρίσκεται στην αυλή του Σχολείου μας την πρωτοποριακή Παράσταση «Ταξιδεύοντας στο Ημερολόγιο».
 • Στις 14-6-2016 έγιναν οι πολιτιστικές και αθλητικές μας Εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλες οι Τάξεις τού Σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων αυτών έγιναν οι απονομές μεταλλίων στους νικητές των Ενδοσχολικών Αγώνων τού Σχολείου μας.

              Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 εκπαιδευτικοί και μαθητές, όλοι μαζί, γίναμε μια πολύ δημιουργική Ομάδα που παίξαμε, μάθαμε, διασκεδάσαμε και …ζήσαμε αξέχαστες στιγμές!

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολογισμός δράσεων σχολικής χρονιάς 2015-2016