Αγιασμός σχολικού έτους 2017-2018

Ο Αγιασμός του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας και του παραρτήματος του 7ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017  στις  8.30 π.μ.

Μετά τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές/τριες  θα σχολάσουν.

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται καλή σχολική χρονιά!

tsanta

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός σχολικού έτους 2017-2018

Μια πράξη αγάπης από τα παιδιά του σχολείου μας

Οι μαθητές του Σχολείου μας έκαναν διάφορες δράσεις φέτος. Μία από αυτές ήταν το χριστουγεννιάτικο παζάρι που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό. Συνολικά μαζεύτηκαν 977,03 ευρώ και διατέθηκαν στους εξής φορείς με πολλή αγάπη:

pazari

 • Στον «Καλό Σαμαρείτη»  στην Αργυρούπολη
 • Στους «Γιατρούς του Κόσμου»
 • Στην « UNICEF»
 • Στην «Κιβωτό του Κόσμου»
 • Στο « Χαμόγελο του Παιδιού»
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια πράξη αγάπης από τα παιδιά του σχολείου μας

Παραμυθοϊστορίες (Γ τάξη)

Οι Παιδαγωγοί των τμημάτων της Γ΄ τάξης δημιούργησαν μαζί με τους μαθητές τους υπέροχες παραμυθοϊστορίες!

Ο Σύλλογος Γονέων παρέδωσε 50 κάρτες από  επιτραπέζιο παιχνίδι στις εκπαιδευτικούς και παρέλαβε  εκπληκτικά παραμύθια που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, όταν παρουσιάστηκαν την ημέρα του Σχολικού Φεστιβάλ στο σχολείο μας, στις 20 Μαΐου 2017.

Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και στο youtube

Η χώρα του Για Πάντα – Γ1

 Μια φορά και έναν καιρό… – Γ2

Οι περιπέτειες του Τζακ του πειρατή – Γ3

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Διακρίσεις-Προγράμματα, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παραμυθοϊστορίες (Γ τάξη)

«Κυκλοφοριακή Αγωγή» (Τμήμα Δ1)

Κατασκευές οχημάτων

Οι μαθητές του Δ΄1 τμήματος, στα πλαίσια του προγράμματος  Ευέλικτης Ζώνης  με θέμα  «Κυκλοφοριακή Αγωγή», εκτός των  άλλων σχετικών δραστηριοτήτων* (π.χ. εκμάθηση βασικών σημείων  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , κανόνων οδικής συμπεριφοράς, παρακολούθηση ενημερωτικών βίντεο και παρουσίασης ενημερωτικού υλικού από υπεύθυνους του Τμήματος Τροχαίας Γλυφάδας, κ.λ.π.) έφτιαξαν και  οχήματα, μικρά και μεγάλα.

Στις εικόνες φαίνονται τα δύο μεγάλα χειροποίητα αυτοκίνητα, σε πλάγια  και πρόσθια όψη/ προφίλ/ ανφάς  {κατασκευές μαθητών (βλ. Εικόνα 2 και Εικόνα 3) με τη βοήθεια των οικογενειών τους, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συμβολή τους}. Τα εν λόγω οχήματα χρησιμοποιήθηκαν στο αντίστοιχο θεατρικό και μουσικοχορευτικό δρώμενο/ τραγούδι, με το οποίο συμμετείχε  το  Δ΄ 1 τόσο στην καλοκαιρινή γιορτή της Δ΄ τάξης (στις 06/06/2017), όσο και στην καλοκαιρινή γιορτή όλου του σχολείου (στις 14/06/2017), με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

*  που έγιναν, ανάλογα,  με την καθοδήγηση των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα Ευέλικτης Ζώνης: α) της δασκάλας του Δ΄1, κ. Αρσένου Σωτηρίας (σε επίπεδο διδασκαλίας της Ευέλικτης Ζώνης), β) του εκπ/ κού Πληροφορικής κ. Βασίλη Θεοδωρόπουλου (σε επίπεδο διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής), γ) της εκπ/ κού Μουσικής κ. Χαράς Τσορτανίδου (σε επίπεδο διδασκαλίας του μαθήματος της Μουσικής).

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Δημητρίου

 

Παρουσίαση των Υπευθύνων του Τμήματος Τροχαίας Γλυφάδας

«Κυκλοφοριακή Αγωγή στη γειτονιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας»

Κατηγορίες: Διακρίσεις-Προγράμματα, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Κυκλοφοριακή Αγωγή» (Τμήμα Δ1)

«Γνωρίζω την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της»

Οι μαθητές  του Δ1,  λίγο πριν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι και εν αναμονή των καλοκαιρινών τους διακοπών, μας «ταξίδεψαν» στον κόσμο της αρχαίας  ελληνικής μυθολογίας, με αφορμή το σχετικό μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης. Ντυμένα με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, εντυπωσίασαν με το πηγαίο θεατρικό ταλέντο τους, κάνοντας  το απλό θεατράκι του προαυλίου μας να φαντάζει σαν ένα μοναδικό αρχαίο ελληνικό θέατρο, εφάμιλλο σχεδόν με αυτά… του Ηρωδείου ή της Επιδαύρου!

Το θεατρικό έργο και το μουσικοχορευτικό δρώμενο/ τραγούδι του Δ΄ 1 επιλέχθηκαν στα πλαίσια των Προγραμμάτων Ευέλικτης Ζώνης που εκπονήθηκαν από τους μαθητές του τμήματος  Δ1, με θέματα:

α)  «Γνωρίζω την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της»,
β)  «Κυκλοφοριακή Αγωγή».

Εξάλλου, η εικαστική έκθεση των μαθητών του Δ1  επίσης βασίζεται στα προαναφερθέντα προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης  (με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Σωτηρίας Αρσένου).

Γενική θεατρική επιμέλεια, διδασκαλία, σκηνοθεσία των δύο θεατρικών έργων της Δ΄ τάξης: κ. Φραγκάκη Χρυσάνθη (εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής)

 • Κείμενα θεατρικών έργων: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου (σε διασκευή-προσαρμογή κ. Φραγκάκη)
 • Μουσικοχορευτικό δρώμενο/ Τραγούδι Δ΄ 1 : Στίχοι:  Οι μαθητές του Δ΄1 , Μουσική επιμέλεια: κ. Τσορτανίδου Εύχαρις, χορογραφία: κ. Αρσένου Σωτηρία
 • Τεχνική υποστήριξη/ επιμέλεια ήχου : κ. Βασίλης Θεοδωρόπουλος
 • Γενική επιμέλεια/ οργάνωση της εορταστικής εκδήλωσης: οι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά):
  • κ. Αρσένου Σωτηρία (εκπαιδευτικός τμήματος Δ1)
  • κ. Ρουστάνη Αναστασία (εκπαιδευτικός τμήματος Δ2)
  • κ. Φραγκάκη Χρυσάνθη (εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής).
 • Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Βάχλα Ευαγγελία , στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, καθώς και σε όλους όσους, φανερά και μη, συμπαραστέκονται στο έργο μας (συμπεριλαμβανομένου και του κ. Θωμά).

Σημείωση εκπ/ κού Δ΄(κ. Σωτηρίας Αρσένου):  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω έργα εκπονήθηκαν σε πλαίσιο ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας, όπου όλοι οι συντελεστές -μικροί και μεγάλοι/ μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- βάζουν μεν ο καθένας τη δική του προσωπική σφραγίδα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν περαιτέρω στη σύνθεση ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού/ πολιτιστικού ψηφιδωτού, ως αποτέλεσμα της συνδημιουργίας και αρμονικής συνεργασίας.

Κατηγορίες: Διακρίσεις-Προγράμματα, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Γνωρίζω την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της»

Έκθεση εικαστικών δημιουργιών Δ Τάξης

Στο τέλος της θεατρικής παράστασης/ εορταστικής εκδήλωσης της Δ΄ τάξης, γονείς και μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση εικαστικών δημιουργιών στην αίθουσα  των τμημάτων Δ1 και Δ2.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκθεση εικαστικών δημιουργιών Δ Τάξης

Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου κι αναπτύσσω σχέσεις φιλίας

Παρουσίαση ομαδικών εργασιών, ως ολοκλήρωση  του Προγράμματος «Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου κι αναπτύσσω σχέσεις φιλίας » των τμημάτων Γ1, Γ2  και Γ3.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Διακρίσεις-Προγράμματα, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου κι αναπτύσσω σχέσεις φιλίας

Επίσκεψη της Γ τάξης στο Μουσείο των Συναισθημάτων

Στα πλαίσια του Προγράμματος Υγείας οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο των Συναισθημάτων!

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη της Γ τάξης στο Μουσείο των Συναισθημάτων

Προσκλήσεις – Αφίσες

Η μαθήτρια της ΣΤ τάξης Μιχαέλα Δαμίγου δημιούργησε 2 υπέροχες αφίσες για την τελική γιορτή του σχολείου μας.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσκλήσεις – Αφίσες

«Με βάρκα τη μουσική και άνεμο τον χορό λέμε αντίο στο Σχολειό»

prosklisi

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Με βάρκα τη μουσική και άνεμο τον χορό λέμε αντίο στο Σχολειό»