ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στις 26 Μαΐου η ημερήσια εκδρομή της ΣΤ΄ τάξης και των δύο σχολείων στην Επίδαυρο και στο Ναύπλιο Αργολίδας.

Ήταν μία εκδρομή γεμάτη με διασκέδαση και χαρά. Ήταν όμως  μία εκδρομή και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού έγιναν πλούσιες και εξαιρετικές ξεναγήσεις  σε όλους τους ιστορικούς χώρους που επισκεφτήκαμε, από  τη Φιλόλογο-Ιστορικό κ. Παναγιώτα Χαλούλου, την οποία θερμά ευχαριστούμε.

Επισκεφθήκαμε το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου θαυμάσαμε τη μοναδική ακουστική του, παίξαμε ενδιαφέροντα παιδαγωγικά παιχνίδια και “απαγγείλαμε”  αποσπάσματα από την Ειρήνη του Αριστοφάνη

IMG_1976 IMG_1977 unnamed

 

 

 

Ξεκουραστήκαμε μικροί και μεγάλοι σε ένα ωραίο πολυχώρο το “φουγάρο” και με νέες δυνάμεις συνεχίσαμε το ταξίδι μας

Στο Παλαμίδι ,το μεγαλοπρεπές βενετικό κάστρο, απολαύσαμε την υπέροχη θέα  ατενίζοντας από ψηλά το Ναύπλιο και την γαλαζοπράσινη θάλασσα. Και όχι μόνο. Επισκεφθήκαμε τη φυλακή του Θ. Κολοκοτρώνη και το εκκλησάκι του Αγίου Αντρέα.

IMG_1984 ΠΑΛΑΜΙΔΙ

 

 

 

 

Στο Ναύπλιο περιηγηθήκαμε στα όμορφα στενά του με τρενάκι και επισκεφθήκαμε τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Ευτυχία Βόμπρα και Αγγελική Ευδοκιά, οι οποίες συνόδευσαν τους μαθητές μας και η βοήθειά τους υπήρξε πολύτιμη.

Κλείνουμε με τα σοφά λόγια του ποιητή: ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ…