ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

1.     Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου, δεν θα έρθουν σχολείο οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, λόγω της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών τους από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Σταμούλη.

2.   Την Παρασκευή 19 Απριλίου θα μεταβούμε τις 2 πρώτες ώρες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για τον καθιερωμένο εκκλησιασμό πριν το Πάσχα. Όποιος/α μαθητής/τρια επιθυμεί, μπορεί να μεταλάβει, ενημερώνοντας τη δασκάλα του/της. Στη συνέχεια τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

3.   Την Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί οδοντιατρική εξέταση σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, στα πλαίσια του Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας στα σχολεία (Περιφέρεια Αττικής / Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας). Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, που δώσαμε στα παιδιά, για τον καλύτερο προγραμματισμό.

4.   Ύστερα από έγκριση του υπουργείου υγείας σχετικά με το πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιών και εφήβων-ΔΙΩΝΗ, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης των ΑΔΥΜ των μαθητών/τριών της Γ΄ Δημοτικού, που πρόκειται να εγγραφούν στην επόμενη τάξη και των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης που πρόκειται να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου,  από κλιμάκιο του Κ. Υγ. Αγ. Παρασκευής (Παιδίατρο, Επισκέπτη υγείας και Νοσηλευτή) είτε στο σχολικό περιβάλλον είτε εντός της δομής. Προγραμματίζουμε για την Τρίτη 21 Μαΐου να πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η εξέταση από τον γιατρό και η ακρόαση, αλλά υποχρεωτικά απαιτείται η παρουσία γονέα και του αρμόδιου εκπαιδευτικού. Επειδή αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού δωρεάν στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής στο τηλέφωνο 210-6013907.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για το θέμα.

17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

Το Σάββατο 13 Απριλίου καμαρώσαμε τα παιδιά μας που συμμετείχαν στα θεατρικά των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας και απολαύσαμε τις μελωδικές φωνές τους! 

Συγχαρητήρια στους θεατρολόγους κ. Χρίστο Παγκαλιά και κ. Κρεστενίτη Μίρκα, καθώς και τον εκπαιδευτικό μουσικής κ. Βασίλη Κολοβό, που συντόνισε τη χορωδία της Ε΄ τάξης!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την προσφορά και την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση σε όλες τις δράσεις μας!

20240413 113023 20240413 122155 20240413 122126 20240413 131930 20240415 104945 1 20240415 105000 20240415 105012 1 20240415 105021 120240415 105030 1

Αναμνηστικό “Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία”

Αναμνηστικό για τη συμμετοχή μαθητή στη Δράση του ΔΣΣΔ_2024

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους στη δράση “Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία”…

 

Συμμετοχή του Δήμου στην Εκστρατεία Let’s Do It Greece την Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μυλωνάκη:

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εκστρατεία Let’s Do It Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που αποσκοπεί στον καθαρισμό της φύσης από απορρίμματα.

Η εκστρατεία “Let’s Do It” είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία, η οποία ενθαρρύνει και οργανώνει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού παγκοσμίως, με στόχο την αφαίρεση παράνομων απορριμμάτων από δημόσιους χώρους. 

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε διάφορες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία “Let’s Do It”, καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους. Μέσω της τεχνολογίας, υποστηρίζεται ο συντονισμός των εκστρατειών και η καταγραφή των αποτελεσμάτων.

Η εκστρατεία Let’s Do It Greece έχει ως στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω συλλογικής δράσης. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετέχει για πρώτη φορά και καλεί τις τοπικές κοινότητες, τους φορείς, τους συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες και τα σχολεία του Δήμου μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας στις δράσεις που θα διοργανώσουμε.

Καλούμε τους μαθητές των σχολείων μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία είναι σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση του Δήμου μας.

Σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και τις Υπηρεσίες του Δήμου θα διοργανώσουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες τις οποίες προτείνουμε για τη συμμετοχή των μαθητών:

Δράση Καθαρισμού από απορρίμματα στον Υμηττό:
ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ “ΣΕΠΠΒΑΤΥ”, παραπλεύρως Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, 10:00 π.μ.

Δράση Καθαρισμού από απορρίμματα στο Λόφο Τσακού:
5ο Γυμνάσιο, Κριεζώτου & Λέλας Καραγιάννη, 10:30 π.μ.

Θα είμαστε όλοι εκεί, για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης!!!

Επιμορφωτική ημερίδα των εκπαιδευτικών ΠΕ70 την Τρίτη 16/4 για τις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις και την Τρίτη 23/4 για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα γίνει μάθημα:

την Τρίτη 16 Απριλίου στις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και

την Τρίτη 23 Απριλίου στις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που προγραμματίστηκαν από το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (Πράξη 3η/14.03.2024 της Ολομέλειας) o Σύμβουλος Εκπαίδευσης, κ. Ευθύμιος Σταμούλης, διοργανώνει Παιδαγωγική – Επιμορφωτική Ημερίδα για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς (ΠΕ70), καθώς και τους εκπ/κούς ΠΕ70 & ΠΕ71 που υποστηρίζουν εξ ολοκλήρου μαθητές με παράλληλη στήριξη, των Δημοτικών Σχολείων ευθύνης του, με θέμα:
«Προσεγγίσεις διδακτικές και παιδαγωγικές – Σχεδιάζοντας τη διδασκαλία των Μαθηματικών Δημοτικού».