3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στόχος και πολιτική του σχολείου μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε διάφορα θέματα.

Αδράξαμε λοιπόν την ευκαιρία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, προσεγγίσαμε διασχολικά το θέμα μέσα από :

προβολή ταινιών μικρού μήκους…

  

συζητήσεις…

 

ασκήσεις ενσυναίσθησης, στις οποίες οι μαθητές της Ε΄ τάξης προσπάθησαν, αφού πρώτα ανακάτεψαν τα μπουφάν τους, να τα βρουν και να τα φορέσουν, έχοντας στα μάτια τους μαντίλια…

  

γράψιμο του ονόματος των παιδιών με τη μέθοδο Μπράιγ

  

  

γνωριμία με τη νοηματική γλώσσα και σχηματισμό του ονόματος με κινήσεις

 

παιχνίδια στην αυλή…

Ο ενθουσιασμός, οι σκέψεις και η χαρά των παιδιών μας στο να μάθουν, μας απέδειξαν για άλλη μια φορά πως αυτές οι ημέρες είναι ιδιαίτερα γόνιμες….

Απόδειξη το παρακάτω βιντεάκι, στο οποίο η μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης Αλίκη Σταρρά εύχεται σε όλους μας Καλά Χριστούγεννα στη νοηματική γλώσσα:

 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Σας ευχόμαστε καλό μήνα με το δεντράκι της  Στ΄ τάξης μας  από ανακυκλώσιμα υλικά:

και σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. καθώς και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, που θα γίνει το Σάββατο 8/12/2018, ώρες 16.00 έως 19.00

Ανακοίνωση_νέο_ΔΣ_στολισμός_χριστουγεννιάτικη_γιορτή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα γίνουν οι προκαθορισμένες συναντήσεις των δασκάλων με τους γονείς τον μήνα Δεκέμβριο, επειδή θα γίνει ενημέρωση όλων των τάξεων των σχολείων μας και επίδοση βαθμολογίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου (13.15 μ.μ.)

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Για  να γιορτάσουν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, οι μαθητές του σχολείου μας, με την εθελοντική καθοδήγηση της κ. Παναγιώτας Χαλούλου την οποία ευχαριστούμε πολύ, συμμετείχαν σε δράσεις για το αυτονόητο δικαίωμά τους στην Παιδεία, στην Ειρήνη, στην Ισοτιμία, στην Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης και Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Τέλος, έγραψαν ευχές και συγκέντρωσαν παιχνίδια, βιβλία και πολλά άλλα πράγματα για τα παιδιά των Συλλόγων «ΦΛΟΓΑ» και «ΕΛΠΙΔΑ»

Μπράβο παιδιά!!! Μας γεμίσατε χαμόγελα

  

καρδούλες

  

και ευχές με όλη σας την αγάπη

          

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου. Για να γιορτάσουμε την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, την Τρίτη θα γίνουν κάποιες δράσεις στο σχολείο μας για το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, στην ειρήνη, στην ισοτιμία, στην ελευθερία λόγου και έκφρασης  και κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ανάμεσα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, οι μαθητές θα γράψουν γράμματα με ευχές για τα παιδιά του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» και «ΕΛΠΙΔΑ».

Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία μαζί με τις σκέψεις τους οι μαθητές μας να δώσουν παιχνίδια, βιβλία, χρώματα, μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής δικά τους, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Το να μάθουν να μοιράζονται και να δίνουν, είναι ένα τεράστιο εφόδιο για τη ζωή που τους περιμένει…

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

• Σήμερα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, που ετοιμάζει η Δ΄ τάξη.

Το σχολείο (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

 

• Αύριο, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων και οι γονείς των μαθητών της Δ΄ τάξης θα παρακολουθήσουν τη γιορτή το πρωί. Ώρα προσέλευσης μαθητών: 8:15 π.μ / Ώρα έναρξης γιορτής: 8:30 π.μ.

Ώρα αποχώρησης: 9:30 π.μ. 

Το πρωινό και το  ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσουν.

36oς Μαραθώνιος

Στα πλαίσια του 36ου  κλασικού Μαραθώνιου, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προκηρύσσει «Αγώνα δρόμου Μικρών Παιδιών», την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ώρα :

9:45 π.μ. για την κατηγορία ελεύθερης μη αγωνιστικής συμμετοχής (Α΄- Β΄τάξεις) Αφετηρία Παλαιό Δημαρχείο

10:00 π.μ. για τις κατηγορίες αγωνιστικής συμμετοχής (Γ΄-Δ΄-Ε΄-Στ΄ τάξεις) Αφετηρία Μεσογείων και Αγίου Ανδρέα

Όλες οι κατηγορίες θα έχουν τερματισμό στη συμβολή Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018:

  1. στη γραμματεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. (Αθλητικό κέντρο Αγίας Παρασκευής, Αιγαίου Πελάγους & Νότου τηλ. 210 6002223 fax: 210 6083923)
  2. στους γυμναστές των προγραμμάτων του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.
  3. στο σχολείο μας
  4. έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στη γραμματεία του αγώνα, στις δύο (2) αφετηρίες

 Ο καθένας τρέχει με δική του ευθύνη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με γιατρό.

,

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

1Ο   ΚΑΙ 3Ο   ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   2 / 11
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   16 / 11
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   30 / 11
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   14 / 12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   18 / 1
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   1 / 2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   15 / 2
ΜΑΡΤΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   1 / 3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   15 / 3
ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    5 / 4
ΜΑΪΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    17 / 5
ΙΟΥΝΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    31 / 5

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

  • Πέμπτη 25 Οκτωβρίου: Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου που ετοιμάζει η Ε΄ τάξη.

Το σχολείο (πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

 

  • Παρασκευή 26 Οκτωβρίου:Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων και οι γονείς των μαθητών της Ε΄ τάξης θα παρακολουθήσουν τη γιορτή το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η παράδοση της Σημαίας στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Ώρα προσέλευσης μαθητών: 8:15 π.μ / Ώρα έναρξης γιορτής: 8:30 π.μ.

Ώρα αποχώρησης: 9:30 π.μ.

Το πρωινό και το  ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσουν.

 

  • Κυριακή 28 Οκτωβρίου: Ώρα 10:30 π.μ.: Προσέλευση των μαθητών των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, που συμμετέχουν στην παρέλαση, στην οδό Αγίου Ιωάννου, στο προαύλιο του 1ου Δημ. Σχ. Αγίας Παρασκευής. Μετά την παρέλαση οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται μπροστά από τα Goody΄s για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

 

  • Η τσάντα στο σχολείο

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.7/219218/13-12-2017 εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ και της 49/30-11-2017 Πράξης του ΔΣ του ΙΕΠ, ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτική δράση «Η τσάντα στο σχολείο» συνεχίζει να υλοποιείται και το σχολικό έτος 2018-19 στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε να υλοποιείται η συγκεκριμένη δράση το 1o και το 3o Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, ξεκινώντας δοκιμαστικά αυτήν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

 

*** Επειδή πολλοί από εσάς πρέπει να κανονίσετε τις άδειες σας, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία της χώρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια.
  • Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το σχολείο δεν θα λειτουργήσει επειδή την ημέρα εκείνη, έχει δοθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του τοπικού συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ».

 

                                                                                                                                             

                                                                                                                                                            Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

«Η φωνή του ορόφου» ξαναχτυπά!!!

Διαβάσατε τα νέα άρθρα της διασχολικής μας εφημερίδας τοίχου;;;

Ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που σας ενδιαφέρουν από τους συμμαθητές σας της Δ΄ τάξης, που με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Χριστίνας Δεληγιάννη, ξεκίνησαν και φέτος να αναρτούν αποκλειστικά για όλους εσάς!!!