ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-19!!!

Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 9.00 π.μ.

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν μαζί με τους γονείς τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ

Tην Τρίτη 22 Μαΐου 2018 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, επειδή έχει δοθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του τοπικού συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ».

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ …

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας που παρουσίασαν τις εξαιρετικές δημιουργίες τους στα πλαίσια της 12ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας. Τους ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν … Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Μπεγνή, πατέρα μαθητή της Β΄ τάξης, για την εκτύπωση της διασχολικής εφημερίδας μας σε PVC.

12η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας

Την Παρασκευή 4 Μαΐου στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (ώρα 18.30) οι μαθητές του σχολείου μας θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, που έφτιαξαν με μεγάλο κέφι, ενθουσιασμό και αγάπη!!!

Θα είμαστε εκεί για να τους χειροκροτήσουμε!!!!!

Εγγραφές μαθητών στην Α ́ τάξη Δημοτικού για το Σχολικό Έτος 2018-19

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2018-19, και λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017),  και την με αρ.πρωτ. Φ.6/65742/Δ1, οι εγγραφές στην Α΄ τάξη Δημοτικού θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία μας από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 (ώρες: 10:00- 12:00).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α), του άρθρου 7, του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Εγγραφή στο Δημοτικό.

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

γ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο οικίας).

 στ. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

  1. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2018) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.
  2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Επιπροσθέτως, τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Σχετικά με τα όρια για τη σχολική χρονιά 2018-2019 ισχύουν τα παρακάτω:

5ο Χέλμειο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής

Γαρυττού  από 104 έως  Μεσογείων

Πεντέλης από Μανιακού ως Χίου ζυγά

Χίου από Πεντέλης ως Δερβενακίων όλα

Δερβενακίων από Χίου ως Τήνου ζυγά

Τήνου από Δερβενακίων ως Κανάρη όλα

Κανάρη από Τήνου ως Ηρακλείτου

Ηρακλείτου από Κανάρη ως Μαραθώνος

Μαραθώνος από Αναξαγόρα ως Δρυόπιδος (όριο με 7ο-ανήκει στο 7ο)

Δρυόπιδος από Μαραθώνος ως Αρτέμωνος

Αρτέμωνος από Δρυόπιδος (όριο με 7ο-ανήκει στο 7ο) ως Ψαρρών

Ψαρρών  από Αρτέμωνος ως Αγίου Ανδρέα

Αγίου Ανδρέα από Ψαρρών ως Μεσογείων

Μεσογείων από Αγίου Ανδρέα ως Γαρυττού  μονά

 

Από τις Διευθύνσεις των Σχολείων

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σήμερα, Τρίτη 24/4/2018, εμείς οι μικροί μαθητές της Γ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα μας κ. Χριστίνα Δεληγιάννη επισκεφθήκαμε για άλλη μια φορά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κοντόπευκο.

Μάθαμε να επιστρέφουμε…

να ψάχνουμε…

να διαβάζουμε στον χώρο…

να δανειζόμαστε…

Έχει γίνει μια αγαπημένη μας συνήθεια κάθε 15 ημέρες. Ξεκινήσαμε αυτόν τον περίπατο πριν μήνες με βροχή και σήμερα απολαύσαμε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Ανυπομονούμε για το επόμενο ραντεβού μας με τη βιβλιοθήκη…

ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!

Εμείς, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, μετά από ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο του debate ανάμεσα σε ένα πεισματάρικο μπρόκολο και ένα τρομερά σίγουρο για τον εαυτό του λουκάνικο καταλήξαμε στη συγγραφή σεναρίου.

«Σκηνές του επίμαχου debate, που προηγήθηκε, ανάμεσα στο μπρόκολο και στο λουκάνικο

 

Η φαντασία μας κορυφώθηκε, όταν το σενάριό μας έγινε εικόνα, μέσα από ένα βιντεάκι που δημιουργήσαμε με μεγάλο κέφι … ελπίζοντας να γίνει viral!!!