Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, δραστηριότητες,…).

Αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γ΄1 και του ολοήμερου τμήματος Α, Γ, Δ


Αγαπητοί μας Γονείς,

Την Πέμπτη (28/1/2021) μαθήτρια του τμήματος Γ΄1 διαγνώσθηκε θετική στο τεστ Covid-19 . Γι’ αυτό η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (Φ.25.1/58/683/29-01-2021) αναστέλλει την λειτουργία των τμημάτων Γ΄1 και του τμήματος του Ολοήμερου Α, Γ, Δ του σχολείου μας για δεκατέσσερις (14) ημέρες. Οι μαθητές/τριες των παραπάνω τμημάτων θα βρίσκονται στο σπίτι μέχρι και την Τετάρτη (10/2/2021). Εξυπακούεται ότι και οι απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών αυτών το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν θα γίνονται γιατί θεωρούνται «στενές επαφές».Οι γονείς και τα αδέλφια των μαθητών/τριών των τμημάτων Γ΄1 και του Ολοήμερου Α, Γ, Δ, αλλά και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δεν θεωρούνται «στενές επαφές» και μπορούν να συνεχίσουν όλες τις καθημερινές τους δραστηριότητες κανονικά.

Το βράδυ της Πέμπτης (28/1/2021) έγινε Ειδική Απολύμανση (για τον Covid-19) όλου του σχολείου και σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς (Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας, Δήμο Χαλανδρίου, ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βόρειου Τομέα Αθηνών) όλοι οι μαθητές/τριες των άλλων τμημάτων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι απολύτως ασφαλείς, εφόσον θα συνεχίζουν να τηρούν σχολαστικά όλα όσα προβλέπονται για τον Covid-19.

Αγαπητοί γονείς το ταξίδι της γνώσης αυτή την σχολική χρονιά θα είναι πιο δύσκολο και μάλλον θα έχει και διάρκεια. Μόνο μέσα από την εμπιστοσύνη προς το σχολείο και κυρίως μέσα από τη συνεργασία που θα έχουν όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Από τη Διεύθυνση

Επίδοση Ελέγχων Προόδου Α΄ Τριμήνου


Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ36/168674/Δ1 (ΦΕΚ Τεύχος B’ 5485/11.12.2020) υπουργική απόφαση «Ρυθμίσεις βαθμολογίας Α΄ τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2020-2021″ οι έλεγχοι προόδου Α΄ τριμήνου θα σταλούν στους γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία, οι έλεγχοι προόδου θα επιδοθούν και εντύπως, εσώκλειστοι σε φάκελο, στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Καλές γιορτές

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αναστολή λειτουργίας του σχολείου – Έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο  υπ’ αριθμ. 5043/14-11-2020 τ. Β΄ Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης  τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι μαθητές ΔΕΝ προσέρχονται στο σχολείο από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Στο διάστημα αυτό η εκπαίδευση  των μαθητών θα διενεργείται από απόσταση σε δύο πυλώνες:

Α. Εκπαιδευτική Τηλεόραση (δείτε το πρόγραμμα για Δευτέρα και Τρίτη 16 & 17 Νοεμβρίου)

Β. Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings (από την Τετάρτη 18/11/2020).

Το ωράριο λειτουργίας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά όπως καθορίστηκε από το ΦΕΚ 5044/14-11-2020 τ. Β΄ είναι 14:00 – 17:20 καθημερινά (με μικρά διαλείμματα).

Τη Δευτέρα 16/11/2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή των οριζομένων στο σχετικό ΦΕΚ. Στη συνέχεια, εντός της ημέρας  θα ενημερωθείτε για τα «ηλεκτρονικά δωμάτια» των εκπαιδευτικών και τις λεπτομέρειες σύνδεσης.

Εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία του λογαριασμού του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που σας έχουν δοθεί  ώστε να μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση και στο κομμάτι της ασύγχρονης εκπαίδευσης  (e-me ή e-class) που πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά από  τους εκπαιδευτικούς.

Αν επιθυμείτε να κατεβάσετε ηλεκτρονικά τα βιβλία του μαθητή ώστε να τα έχετε διαθέσιμα στον Η/Υ του σπιτιού σας κάντε «κλικ» στα παρακάτω «συνδέσμους»

Για την Α΄ τάξη

Για τη Β΄ τάξη

Για τη Γ΄ τάξη

Για τη Δ΄ τάξη

Για την Ε΄ τάξη

Για τη Στ΄ τάξη

Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα, δύσκολη περίοδος για όλους μας (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) ξεκινά. Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια διότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν υποκαθίσταται από οποιαδήποτε άλλη μορφή διδασκαλίας. Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας και του ηλεκτρονικού σας γραμματοκιβωτίου (email) για κάθε νέα εξέλιξη.

Καλή δύναμη, υγεία σε όλους μας και καλή επάνοδο σύντομα στη «φυσιολογική» τάξη!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Έκδοση βεβαιώσεων μετακίνησης μαθητών από και προς το σχολείο


Αγαπητέ γονέα,

Σε εκτέλεση των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας δόθηκαν την Παρασκευή (6/11/2020) οι βεβαιώσεις μετακίνησης μαθητών από την οικία τους προς το σχολείο μας και αντίστροφα βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους. Επισημαίνουμε ότι η βεβαίωση αφορά στον μαθητή και είναι ανεξάρτητη από ποιον φέρνει ή παίρνει τον μαθητή από το σχολείο. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνοδός θα πρέπει να έχει στείλει μήνυμα (SMS) στο 13033 με κωδικό 4 και να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Σχέδιο Δράσης – Διαχείρισης περιστατικών COVID-19 – Χρηστικές Οδηγίες για μαθητές και γονείς


Αγαπητέ γονέα,

Στον παρακάτω σχετικό πίνακα έχει γίνει προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν από εσάς για τη σωστή διαχείριση των συμπτωμάτων που μπορεί να παρουσιάσει ένας μαθητής ιδιαίτερα τώρα που σιγά – σιγά αλλάζει ο καιρός και εκ των πραγμάτων οι μαθητές θα είναι στις τάξεις; με θέρμανση και λιγότερο ανοιχτά παράθυρα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Αγιασμός


Αγαπητοί γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Oι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15΄ π.μ. υποχρεωτικά με μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης με τις δασκάλες τους θα παραμείνουν στο προαύλιο. Οι μαθητές των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων θα μπουν στις τάξεις τους για να συζητήσουν με τους/τις εκπαιδευτικούς για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας του ΕΟΔΥ, να δοθούν οδηγίες για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και να γίνει η διανομή μασκών και ατομικών δοχείων νερού.

Από τις 08:30΄ π.μ. έως τις 09:30 π.μ. θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου συνάντηση – ενημέρωση των γονέων μόνο της Α΄ τάξης, πάντοτε με χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, για θέματα καθημερινότητας του σχολείου με τον Διευθυντή και τις δασκάλες της Α΄ τάξης.

Η τελετή του Αγιασμού θα γίνει στις 10.30΄ π.μ.

Στις 11:00 π.μ. θα αποχωρήσουν οι μαθητές όλων των τάξεων.

Η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 για όλους τους μαθητές που έχουν κάνει αίτηση.

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια ασφαλή, ευχάριστη και δημιουργική χρονιά!

Ο Διευθυντής

Δρ. Κων/νος Δ. Αρβανιτάκης

Οδηγίες για την ασφαλή επανέναρξη του σχολείου


Αγαπητοί γονείς,

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας αλλά κυρίως για την ασφάλεια όλων μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 1/6/2020, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

 1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί των παιδιών δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας. To ίδιο θα γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών (13:15 μ.μ).
 2. Οι μαθητές το πρωί θα εισέρχονται στο σχολείο ένας ένας τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Δε θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με απόσταση 1,5 μ. από μαθητή σε μαθητή. Κάθονται ένας ένας σε κάθε θρανίο και τοποθετούν την τσάντα τους στη διπλανή καρέκλα.
 3. Μόλις χτυπά το κουδούνι για διάλειμμα, θα βάζουν τα πράγματά τους κάτω από το θρανίο. Η επιφάνεια του θρανίου πρέπει να είναι άδεια, ώστε να απολυμαίνεται με ευκολία από την καθαρίστρια. Οι μαθητές ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τη σκάλα ένας ένας και σε απόσταση. Ποτέ δεν κρατιούνται χέρι-χέρι με τους συμμαθητές τους. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο που έχει οριστεί για κάθε τάξη τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μέτρο) χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα.
 4. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Δε θα λειτουργούν ανεμιστήρες και κλιματιστικά.
 5. Θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κλπ) τα οποία δε θα πρέπει να ανταλλάσσουν.
 6. Να έχουν το ατομικό τους κολατσιό και το δικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο προαύλιο.
 7. Δε δίνουμε στους μαθητές μας αθλητικό υλικό (μπάλες, σχοινάκια) και δεν επιτρέπεται να φέρνουν κάποιο παιχνίδι από το σπίτι τους.
 8. Κατά την ώρα του μαθήματος δε θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

Εγγραφές μαθητών στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού για το Σχ. Έτος 2020 – 2021


Αγαπητοί Γονείς,

Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Πρώτη (Α΄) τάξη το επόμενο σχολικό έτος 2020 – 2021 θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 έως και την Παρασκευή 29  Μαΐου 2020 (ώρες: 10.00΄- 13.00΄).

Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και 31η Δεκεμβρίου 2014.

(Παρακαλούμε τους γονείς που προσέρχονται στο σχολείο μας για εγγραφή να φορούν μάσκα).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, είναι:

 1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Εγγραφή στο Δημοτικό (συμπληρώνεται στο σχολείο).
 2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ: Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016).
 3. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (μπορεί να προσκομιστεί και τον Σεπτέμβριο).
 5. Αποδεικτικό στοιχείο για τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του/της μαθητή/ τριας (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή Φορολογική δήλωση ή ενοικιαστήριο θεωρημένο από την Εφορία).
 6. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.
 7. Αίτηση φοίτησης στο ολοήμερο για τους μαθητές που θα παραμένουν σε αυτό (επίσης συμπληρώνεται στο σχολείο).

Όρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Αναλυτικά: Οδός Ναρκίσσων (από Νο 58 έως Νο 2) => Οδός Προφήτου Ηλία (από Νο 55 έως Νο 69) => Οδός Ροδοδάφνης (από Νο 1 έως Νο 31 – από την Οδό Γαζίας και κάτω συμπεριλαμβάνονται και τα ζυγά) => Οδός Γαζίας (από Νο 8 έως Νο 2) => Οδός Ακακιών (από Νο 31 έως Νο 47 – μέχρι τη οδό Στρατηγού Ρογκάκου και έως Νο 36, τα ζυγά) => Οδός Στρατηγού Ρογκάκου (από Νο 43 έως Νο 65) => Οδός Σάμου (ολόκληρη από την αριστερή μεριά (όλα τα μονά) και τα ζυγά μέχρι τη Ρογκάκου (Νο 46 στη Σάμου) => Οδός Φραγκοκλησιάς (από «ΑΕΠΙ» έως «Αμαρουσίου – Χαλανδρίου» χωρίς κατοικίες) => Οδός Αμαρουσίου – Χαλανδρίου (από Νο 51Β έως Νο 93) => Οδός Βάρναλη (συνέχεια της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου από Νο 62 και πάνω (π.χ. Νο 64, Νο 66, Νο 68, …).

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Δρ. ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-2021


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές που θα φοιτούν στις Ε΄  και Στ΄ τάξης (σχολ. έτος 2020 – 2021).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι γονείς των μαθητών της (φετινής) Δ΄ τάξης, θα αποφασίσουν από κοινού με τα παιδιά τους για την 2η ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος (2020 – 2021) συμπληρώνοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Αυτή την Υπεύθυνη Δήλωση υποχρεούστε να την στείλετε στον διευθυντή του σχολείου έως και την Παρασκευή 15η Μαΐου 2020.

Τονίζεται ότι στο σχολείο θα διδαχθεί η ξένη γλώσσα η οποία θα έχει τις περισσότερες προτιμήσεις από τους μαθητές της (φετινής) Δ΄ τάξης.

Σε περίπτωση όμως που ως την 1η Οκτωβρίου 2020 δεν υπάρχει από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διαθέσιμος εκπαιδευτικός για τη γλώσσα επιλογής των μαθητών τότε υποχρεωτικά διδάσκονται τη (2η) ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την αρχική επιλογή τους.

Οι μαθητές της (φετινής) Στ΄ τάξης διδάσκονται στο Γυμνάσιο την ίδια γλώσσα (στην περίπτωσή μας (Γαλλικά ή Γερμανικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν αλλαγή της διδασκόμενης γλώσσας στο Γυμνάσιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο, υποβάλλουν στον διευθυντή του σχολείου σχετική αιτιολογημένη αίτηση έως την 8η Ιουνίου 2020. Αυτή η αίτηση διαβιβάζεται στη Β/θμια Εκπαίδευση η οποία τελικά αποφασίζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Λόγω των φετινών συνθηκών με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και στα πλαίσια του έγκαιρου προγραμματισμού παρακαλώ πολύ:

 1. είτε να τυπώσετε, να υπογράψετε και να στείλετε σκαναρισμένη τη δήλωση στο email του σχολείου μας (mail@11dim-chalandr.att.sch.gr)
 2. είτε να τη συμπληρώσετε απλά επιλέγοντας τη γλώσσα και να τη στείλετε πίσω χωρίς υπογραφή
 3. είτε απλά να μας στείλετε στο email μας (mail@11dim-chalandr.att.sch.gr) την επιλογή σας: π.χ. επιθυμώ Γαλλική Γλώσσα ή επιθυμώ Γερμανική Γλώσσα για τον/τη μαθητή/τρια τάδε.

Οι απαντήσεις είτε με είτε χωρίς υπογραφή θεωρούνται έγκυρες εφόσον στέλνονται στο επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου, καταγράφονται και φυλάσσονται στο αρχείο του σχολείου, ως απόδειξη της δήλωσης των γονέων.

Από τη διεύθυνση του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,

Το σχολείο μας, υλοποιεί την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η  διαδικασία υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας είτε με σύγχρονες,   είτε   με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:

 • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
 • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Ο/Η κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας, θα σας ενημερώσει για τις μεθόδους διδασκαλίας που θα ακολουθήσει με σχετικό ηλεκτρονικό του μήνυμα (e-mail).

Σε κάθε περίπτωση όσοι συμμετέχουν στην παραπάνω εξ αποστάσεως διαδικασία (γονείς και μαθητές), οφείλουν να γνωρίζουν τα παρακάτω:

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι  προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Ο Διευθυντής

Κων/νος  Αρβανιτάκης


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων