Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, δραστηριότητες,…).

Πρόσκληση στην αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου προσκαλεί μαθητέςεκπαιδευτικούς και γονείς την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 (περίπου στις 11:οο΄π.μ.),  στην αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας.
Η συνταγή της γιορτής περιλαμβάνει ως συνήθως: μάσκες, στολές, σουβλάκια, νοστιμιές από τους γονείς, εργαστήρι για κατασκευή μάσκας, σερπαντίνες, μουσική, παιχνίδια στην αυλή.
Εκεί μικροί και μεγάλοι (μασκαρεμένοι) θα βρεθούμε, θα αστειευτούμε, θα παίξουμε και θα ξεχάσουμε όσα θα θυμηθούμε από … Δευτέρα!
Σας περιμένουμε.

Πρόσκληση στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας προσκαλεί μαθητές και γονείς την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.
Το πρόγραμμα της γιορτής που ξεκινά στις 11:οο΄π.μ. περιλαμβάνει:
α) Καλωσόρισμα από τον Αϊ-Βασίλη και στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
β) Παρουσίαση σύντομων προγραμμάτων στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με σειρά εμφάνισης:
Χορωδία, Μοντέρνος Χορός, Ρυθμική – Ενόργανη Γυμναστική,και Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) στο υπόστεγο.
γ) Παιχνίδια και δοκιμασίες, για όλες τις τάξεις, τις οποίες θα απολαύσουν παιδιά και γονείς, παράλληλα με… εργαστήρι origami από εθελοντές (χριστουγεννιάτικα δεντράκια και αστέρια), και πολλές ακόμα εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους…
Σας περιμένουμε.

«Our school, our playground»


ERASMUS_SYMBOL100_4919100_4928100_4929100_4930Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο μας υποδέχτηκε δεκαπέντε εκπαιδευτικούς από τις επτά χώρες (Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+  (2017 – 2019):»Our school, our playground». Στο πρόγραμμα αυτό συντονίστρια είναι η εκπαιδευτικός κα. Μαρία Σκιαδέλλη και συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές των τάξεών τους.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κα. Σκιαδέλλη (εμψυχώτρια του προγράμματος), τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και όλους όσους βοήθησαν στην υπέροχη αυτή υποδοχή (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής (Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017)


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικήςkleista-ola-ta-scholeia-tis-attikis-tin-paraskevi-300, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017.

Αγιασμός


agiasmosΑγαπητοί γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές,

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 08.30΄ π.μ. θα ξεκινήσουμε την νέα μας σχολική χρονιά με τον Aγιασμό.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια σύντομη ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου στους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης και στους γονείς των μαθητών που θα παρακολουθήσουν το Ολοήμερο Πρόγραμμα (από τις 13.15΄ έως τις 15.00΄ ή τις 16.00΄).

Στο τέλος θα παραμείνουν όλοι οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης για μια πρώτη επικοινωνία με την εκπαιδευτικό που ανέλαβε την Α΄ τάξη.

Ο Διευθυντής

Δρ. Κων/νος Δ. Αρβανιτάκης

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής»


SYLLOGOS PERIKLISΑγαπητοί γονείς σας ανακοινώνουμε ότι την Tετάρτη 24 Μαΐου 2017 με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (Φ.12.1/3108/19-4-2017) δίνεται άδεια στους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής» για να πραγματοποιήσουν την Τακτική Γενική Συνέλευσή τους. Για τον λόγο αυτό το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ από το 11ο Δημ. Σχ. Χαλανδρίου


LAXANOKIPOS 2Σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σχολικός λαχανόκηπος στην Ελλάδα έκτασης 300 τ.μ. στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του κ. Θέμη Δημητρακόπουλου, εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Γαβρόγλου, του κ. Κώστα Ζουράρι, Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του κ. Νίκου Φίλη, τέως υπουργού  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της κας Μαρίας Μαυραγάνη, εκπρόσωπο του Γ. Γ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κου Παντή, του κ. Αθανάσιου Ανδρώνη,  Δ/ντή Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, του κ. Ιωάννη Γαληνέα, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. Β’ Αθήνας, την κα Ευαγγελία Υφαντή, Δ/ντρια 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, την κα Αικατερίνη Παπαγιάννη, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β’ Αθήνας, τον κ. Δημήτριο Γκότζο, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, τον κ. Δημήτριο Δημητρίου, Δ/ντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, τον κ. Ευθύμιο Κουράση, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου, τον κ. Αντώνη Αμολοχίτη, υπεύθυνο Τμήματος Παιδείας και Φροντίδας Σχολικών Μονάδων Δήμου Χαλανδρίου, την κα Αλεξάνδρα Ζούλου, Προϊσταμένη του 14ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Ζουράρις, ο τέως Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης, ο Δ/ντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, κ. Κώστας Αρβανιτάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Μανώλης Μπαχλιτζανάκης και τέλος ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.

Μετά τον αγιασμό που έγινε στο χώρο  φύτευσης των φυτών από τον πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη, τα παιδιά ξεκίνησαν να φυτεύουν τα φυτά (μαρούλια, σαλάτα, ντοματιά, πιπεριά, κολοκυθιά, μελιτζάνα και αγγουριά). Το κάθε παιδί φύτεψε τρία (3) φυτά με το ονοματεπώνυμο του σε συγκεκριμένο ταμπελάκι. Στο τέλος υπήρχε μπουφές με οικολογικά εδέσματα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να κάνουν το «όνειρο του λαχανόκηπου» πραγματικότητα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, εμπνευστή και υποστηρικτή όλης αυτής της προσπάθειας, τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο για την συνεχή συμπαράσταση στην προετοιμασία του χώρου και όλους τους καλεσμένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ (300 m2) στο 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


LAXANOKIPOSΤο ΠΑΚΟΕ σε συνεργασία  με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια του μεγαλύτερου σχολικού λαχανόκηπου στην Ελλάδα, συνολικής έκτασης 300 m2, που θα γίνουν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στις 10:00 π.μ. στην οδό Κρίνων 24 μέσα στο σχολείο.

Το ΠΑΚΟΕ προσφέρει την τεχνογνωσία (εθελοντές, γεωπόνους), υλικά (σκαλιστήρια, ποτιστήρια, ταμπελάκια) και τα φυτά (θ’ αντιστοιχούν 2 – 3 φυτά σε κάθε μαθητή). Το σχολείο προσφέρει το χώρο σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου.

Τα παιδιά θα φυτέψουν με την καθοδήγηση γεωπόνων τα φυτά σε παρτέρια και αυλάκια και στη συνέχεια θα σκαλίζουν το χώμα και θα ποτίζουν τα φυτά.

 

Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε!

 

B΄φάση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2017


diagonismos fysikisΤο σχολείο μας έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 τη β΄ φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» 2017 για τους μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης. Για τη διευκόλυνση προσέλευσης (09:30 π.μ.) των γονιών τους στο σχολείο μας σας υποδεικνύουμε τις δύο ευκολότερες διαδρομές, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε (βλ. και επισυναπτόμενο χάρτη):

(α) διαδρομή: … – Λεωφόρος Κηφισίας (πριν το δαχτυλίδι του ΟΤΕ) – Οδός Φραγκοκκλησιάς (δεξιά) – Οδός Σάμου (αριστερά) – Οδός Ι. Χρυσοστόμου (δεξιά) – Οδός Κριεζή – σχολείο

(β)  διαδρομή: … – Λεωφόρος Πεντέλης – Οδός Πολυδρόσου (Ρέμα Χαλανδρίου) – Οδός Γιασεμιών – Οδός Ακακιών – Οδός Χρυσανθέμων – Οδός Κριεζή – σχολείο

Καλώς ορίσατε!!!

xartis

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Τάξη το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018


Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη το επόμενο σχολικό έτος 2017 – 2018 θα γίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες από την Τρίτη 2α έως και την Παρασκευή 19η  Μαΐου 2017, και από τις 08.30΄  έως τις 13.15΄ (εξαιρείται η Πέμπτη 4η Μαΐου 2017).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, είναι:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία Μητρώα ή Δημοτολόγια. (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ: Φ.6/ΦΜ/66938/Δ1, 24-4-2017).
  2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (μπορεί να προσκομιστεί μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου).
  4. Αποδεικτικό στοιχείο για τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του/της μαθητή/τριας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ ή Φορολογική δήλωση ή ενοικιαστήριο θεωρημένο από την Εφορία).
  5. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.
  6. Φόρμα εγγραφής μαθητή (συμπληρώνεται στο σχολείο).
  7. Αίτηση φοίτησης στο ολοήμερο για τους μαθητές που θα παραμένουν σε αυτό (συμπληρώνεται στο σχολείο).

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Δρ. ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων