10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

Μια φθινοπωρινή βδομάδα χαλάρωσης!

Οκτ 202019

Μετά την πίεση των πρώτων εβδομάδων και πριν την προετοιμασία του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου για την 28η Οκτωβρίου του 1940, περάσαμε μια βδομάδα χαλάρωσης κάνοντας πολλές δραστηριότητες που μας διασκέδασαν και μας έδωσαν χαρά!

Φτιάξαμε τα πολύχρωμα και χαρούμενα  σουπλά της πλαστελίνης!!! Ζωγραφίσαμε τη δική μας προσωπική και μοναδική εικόνα πάνω σε ένα μεγάλο χαρτί Α3, που στη συνέχεια πλαστικοποιήθηκε και έγινε ένα πανέμορφο σουπλά για να παίζουμε τις πλαστελίνες πάνω σε αυτό, φροντίζοντας να κρατάμε και τα τραπέζια μας καθαρά! Και αμέσως άρχισε το παιχνίδι!!!

 

Στολίσαμε τα παράθυρα της τάξης μας με φθινοπωρινές εικόνες, ξερά φύλλα, λαχταριστά τσαμπιά σταφύλι, σύννεφα που φέρνουν βροχή και απαραίτητες ομπρέλες!!!

Τέλος, φτιάξαμε έναν αγκαθωτό σκαντζόχοιρο με πιρούνια και μπογιές και στολίσαμε μέσα την τάξη μας!!!

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση Σεισμού στο σχολείο!

Οκτ 202013

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών (13 Οκτωβρίου), μάθαμε σήμερα για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού!

Όταν γίνεται σεισμός, τι συμβαίνει μέσα στη γη; τι συμβαίνει επάνω στη Γη; πώς μπορούμε να προστατευθούμε; τι πρέπει να κάνουμε την ώρα του σεισμού; τι πρέπει να κάνουμε μετά; τι πρέπει να έχει μέσα μια τσάντα έκτακτης ανάγκης;

Πολλά τα ερωτήματα… και αφού δόθηκαν οι απαντήσεις, «παίξαμε» ένα σενάριο σεισμού στο σχολείο! Τα παιδιά ακολουθώντας τις οδηγίες της δασκάλας («χαμηλώνω – καλύπτομαι – μένω») άλλοτε καλύφτηκαν κάτω από ένα γερό τραπέζι κρατώντας ένα πόδι και άλλοτε χαμήλωσαν και κάλυψαν το κεφάλι με τα χέρια τους.

Μετά βγήκαν συντεταγμένα στην αυλή, σε προκαθορισμένο σημείο, παίρνοντας μαζί και την τσάντα έκτακτης ανάγκης με τα απαραίτητα (φακός, νερό, σφυρίχτρα, ραδιόφωνο). Στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του σχολείου προβλέπεται να παραμείνουν εκεί μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς.

Όταν τελειώσαμε με τις ασκήσεις προσομοίωσης σεισμού, φτιάξαμε ένα σπιτάκι που δονείται πάνω σε ένα σπιράλ και το διασκεδάσαμε παίζοντας με αυτό!!!

Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, για αυτό είναι απαραίτητο ένα τέτοιο «σενάριο» να κάνετε και στο σπίτι με τα παιδιά, ώστε σε περίπτωση σεισμού να είναι όλη η οικογένεια προετοιμασμένη για το τι θα κάνει, αναλόγως με τους χώρους του σπιτιού και τα έπιπλα, την πιθανή διαφυγή κλπ.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε ένα κομμάτι της ιστοσελίδας του, ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Μην χάνετε χρόνο. Διαλέξτε την ενότητα που σας ταιριάζει και περιπλανηθείτε. https://kids.oasp.gr/

 

Οι πρώτες εβδομάδες στο νηπιαγωγείο!!!

Οκτ 202011

Τρεις βδομάδες συμπληρώσαμε και το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πιο περίεργη και η πιο δύσκολη από όσες έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει όλη τη λειτουργία του σχολείου, με αποτέλεσμα παιδιά και εκπαιδευτικοί να καλούμαστε να ακολουθήσουμε μέτρα πρωτόγνωρα και περιορισμούς πολλούς στην καθημερινότητά μας. Σε αυτήν την πρόκληση τα παιδιά αποδεικνύονται οι πιο υπεύθυνοι πολίτες, αφού συμμορφώνονται και προσαρμόζονται σε όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό, χωρίς να δυσανασχετούν. Αντιθέτως, με υπομονή και κατανόηση τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και φορούν τη μάσκα τους, πλένουν συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους και χρησιμοποιούν το αντισηπτικό πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα!!!

Έτσι κάπως ξεκινήσαμε και μάθαμε Πώς να πλένουμε τα χέρια μας

Πώς να χαιρετιόμαστε με νέους διασκεδαστικούς τρόπους

Πώς να βάζουμε και να βγάζουμε τη μάσκα μας

Είδαμε και τα μικρόβια στο μικροσκόπιο

Φορέσαμε τη μάσκα μας

 

Και ξεκινήσαμε κάνοντας πειράματα με τα μικρόβια και το σαπούνι

Όταν είδαμε το αποτέλεσμα που είχε το νερό και το σαπούνι στα χέρια μας, ψεκάσαμε με σαπουνόνερο και τα φύλλα της μηλιάς στην αυλή, που είχαν γεμίσει μικρόβια (ψώρα)

Μάθαμε να κάνουμε γραμμή και να πηγαίνουμε όλοι μαζί στην τουαλέτα

 

Και να τρώμε το δεκατιανό στα τραπεζάκια μας

 

Βγήκαμε στην αυλή και παίξαμε πολλά παιχνίδια

 

Παιχνίδια παίξαμε και μέσα στην τάξη, με τουβλάκια

Στο Κουκλοθέατρο

Στα τραπέζια με παιδαγωγικό υλικό

Στο Καβαλέτο

 

και αρχίσαμε να δημιουργούμε τη δικιά μας Πινακοθήκη

 

Ανακαλύψαμε το όνομά μας, χρωματίζοντας με τέμπερα ένα λευκό χαρτόνι

Και διακοσμήσαμε το Αρχικό γράμμα του ονόματός μας με αποτυπώματα από φελλό

Μάθαμε για τη μυθολογική Σφίγγα

Και το Αίνιγμα που έβαζε στους περαστικούς

Και την ζωγραφίσαμε όπως την φανταστήκαμε

 

Όταν μάθαμε για την γιορτή του παππού και της γιαγιάς (1 Οκτωβρίου), παίξαμε με τα ραβδιά και αναπαραστήσαμε τους ηλικιωμένους

Τους ζωγραφίσαμε στον μεγάλο πίνακα και μέσα στην καρδιά μας

Ανασυνθέσαμε τις λέξεις ΠΑΠΠΟΥΣ και ΓΙΑΓΙΑ

Τις ομαδοποιήσαμε

Και τους φτιάξαμε μια καρτούλα-δώρο με τα χεράκια μας

Ύστερα μάθαμε για την άλλη γιορτή, αυτή των ζώων (4 Οκτωβρίου), βάλαμε τα ζωάκια του τραγουδιού που μάθαμε («Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι»)  στη σειρά

Φτιάξαμε ομάδες με τα ζώα της Στεριάς, της Θάλασσας και του Αέρα

Και κατασκευάσαμε ένα ατομικό πλακάτ με όσα χρειάζεται ένα κατοικίδιο ζωάκι ΤΡΟΦΗ-ΝΕΡΟ-ΑΓΑΠΗ

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!!!

 

Αγιασμός στο σχολείο!!!

Σεπ 202020

Αγαπητοί γονείς,

την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10 το πρωί

θα πραγματοποιηθεί τελικά ο καθιερωμένος Αγιασμός

για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021, στην αυλή του σχολείου.

Καλή σχολική χρονιά σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς!!!

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σεπ 202017

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17/9/2020 ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9/2020 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΟΔΥ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Σεπ 20209

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο

 Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίρνουν μέτρα προφύλαξης από τον ιό (SARS-CoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής:

– Να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Συζητήστε μαζί τους τον τρόπο της σωστής χρήσης μάσκας. Επιμείνετε ότι η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο.

– Να αποφεύγουν την κοντινή επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον τηρώντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση από φίλους, γνωστούς και άγνωστους.

– Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά με την επιστροφή στο σπίτι, πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

– Να κρατούν με ευλάβεια αποστάσεις από τους ηλικιωμένους και τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας-πρέπει να τους προστατέψουμε!

– Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.

– Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

 Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

  1. ΦΟΡΕΣΕ ΜΑΣΚΑ-ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
  2. Ο ΜΑΣΚΟΥΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΡΩΠΩΝ
  3. Ο ΜΑΣΚΟΥΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΡΩΠΩΝ 2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Σεπτέμβριος 2020

Πλένω τα χέρια μου ΣΩΣΤΑ!!!

Σεπ 20208

Σαπουνίζουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή αλλιώς μετράμε μέχρι το 20!!!

Πώς πλένουμε σωστά τα χέρια μας (για να διαλύσουμε τον κορωνοϊό!!!)

Σεπ 20203

Φοράμε μάσκα και κρατάμε τις αποστάσεις!!!

Αυγ 202029

Κυνηγοί μικροβίων!!!

Αυγ 202029

Οι Κυνηγοί μικροβίων μας δείχνουν πώς να πλένουμε σωστά τα χέρια μας!!!

« Παλιότερα άρθρα

Translate

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Η ώρα είναι

Σαν σήμερα

  1. 20/10/1820: Ο Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γιαυτό και συχνά το   αποκαλούμε «Ακαδημία»!

Το σχολικό έτος 2020-2021 διδάσκουν οι Νηπιαγωγοί:

Ανδρομάχη Γκριζτιώτου (Προϊσταμένη-Πρωινό Τμήμα 1)

Όλγα Καραγιαννίδου (Πρωινό Τμήμα 1-Ολοήμερο Τμήμα 1)

Ειρήνη Χλίμπου (Πρωινή Υποδοχή-Πρωινό Τμήμα 2)

Ειρήνη Καραμπάση (Πρωινό Τμήμα 2-Ολοήμερο Τμήμα 2)

Δέσποινα Κομνηνού (Πρωινό Τμήμα 3)

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε μια ρηξικέλευθη εποχή, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία. 

Προτεραιότητά μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώσουμε δημιουργικά -με κριτική σκέψη- άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας. 

DSC09036

Υλοποιούμε όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, και διευρύνουμε την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες, συμμετέχοντας ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών, με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία του τόπου μας. 

DSC02822

Θεωρούμε τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό και επιδιώκουμε συστηματικά την αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, η συχνή αποστολή ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες των παιδιών.

DSC02824

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Αγαπητοί γονείς, το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές τις δραστηριότητες. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

DSC09025 DSC09032

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 2251043143.
email: mail@10nip-mytil.les.sch.gr


Σύνδεση 


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων