10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Ιστολόγιο για την ενημέρωση των γονέων

«Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα!!!

Οκτ 201919

Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται

λόγω του πολέμου να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη

μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος!

«Το κανόνι της Ειρήνης»!!!

Οκτ 201919

Ένα μαύρο Κανόνι στέκεται παράταιρο με το τοπίο. Γύρω λουλούδια, πουλιά και ομορφιά. Και ξαφνικά η γαλήνη διαταράσσεται, η ομορφιά διαλύεται, όταν η άγρια μορφή του Κανονιού απότομα ξεπροβάλλει από τη μπούκα. Μαύρο, ξεμαλλιασμένο, μόνιμα θυμωμένο, κακομούτσουνο…..

Το παραμύθι «Το κανόνι της Ειρήνης» περιέχεται στο βιβλίο της Φρόσως Χατόγλου «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ»!!!

«Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι»!!!!

Οκτ 201918

Δύο αδέρφια πηγαίνουν στην εξοχή με τον πατέρα τους. Το αγόρι κρατά ένα παιδικό όπλο και το κορίτσι ένα ξύλο. Παίζοντας «πόλεμο» ανακαλύπτουν ένα παλιό εγκαταλειμμένο τανκ. Σαν σε ένα όνειρο ζουν τη φρίκη ενός  πραγματικού πολέμου… Όταν συνέρχονται πετούν τα «όπλα» και τρέχουν στη ζεστή αγκαλιά του πατέρα τους.

Μια ταινία μικρού μήκους, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τίτλο «Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι», που αξίζει να δείτε και να κουβεντιάσετε μαζί με τα παιδιά σας!!!!

2η Συγκέντρωση Γονέων και Εκπαιδευτικών!!!

Οκτ 201915

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί

η 2η Συγκέντρωση Γονέων και Εκπαιδευτικών,

στις 5 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου

(παρακαλούμε χωρίς την παρουσία παιδιών), προκειμένου να σας ενημερώσουμε:

 • για τις προγραμματισμένες δράσεις μας εντός και εκτός σχολείου το 1ο τρίμηνο.
 • για τον τρόπο εργασίας του Νηπιαγωγείου και το Αναλυτικό του Πρόγραμμα,
 • για τη λειτουργία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Οι νηπιαγωγοί

Δέσποινα Κομνηνού

Ανδρομάχη Γκριτζιώτου

Ειρήνη Χλίμπου

Ιωάννα Μπέση

13η Οκτωβρίου, «Διεθνής Ημέρα μείωσης των Φυσικών Καταστροφών»!!!

Οκτ 201914

Η 13η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών «Διεθνής
Ημέρα μείωσης των Φυσικών Καταστροφών» και κάθε χρόνο οργανώνονται δράσεις
παγκοσμίως με σκοπό τη συνειδητοποίηση από όλους μας για το τι μπορούμε να
κάνουμε για τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές όπως οι
σεισμοί.

Το νησί μας είναι σεισμογενής περιοχή και γι΄αυτό πρέπει όλοι -μικροί και μεγάλοι- να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και σε κάθε χώρο όπως το σπίτι ή το σχολείο. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε  την Παρασκευή 11/10/2019 και τη Δευτέρα 14/10/2019 ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού σε όλα τα τμήματα (πρωινά και ολοήμερα) και από όλες τις αίθουσες που πιθανόν θα βρίσκονται τα παιδιά. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε όλες τις οδηγίες των δασκάλων τους και είχαν μία πρώτη εμπειρία σε περίπτωση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο φυσικό φαινόμενο. Παρόμοιες ασκήσεις ετοιμότητας θα επακολουθήσουν και στη συνέχεια της σχολικής χρονιάς προκειμένου να εξοικειωθούν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Αγαπητοί γονείς αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε και εσείς με τα παιδιά σας στο σπίτι, ανάλογα με το χώρο σας και τις συνθήκες. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ασφάλεια των παιδιών μας.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 4/10/2019!!!

Οκτ 201910

Η αποστολή της Παγκόσμια Ημέρας των Ζώων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, είναι «Να αυξήσει την κατάσταση των ζώων, προκειμένου να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης σε όλο τον κόσμο. Το χτίσιμο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ενώνει το κίνημα καλής διαβίωσης των ζώων, κινητοποιώντας το σε παγκόσμια δύναμη για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα. Γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία.

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα ζώα, καθώς στις 4 Οκτωβρίου μας επισκέφθηκε ο κύριος Νίκος Καρακλάς από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Κυμ (στη μνήμη του αείμνηστου Παναγιώτη Κυμούρη) στην ανίχνευση ουσιών, ενώ στις 9 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ μας παρουσίασε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για τη φροντίδα των εγκαταλειμμένων και κακοποιημένων αδέσποτων ζώων.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!!!


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 27/9/2019!!

Οκτ 201910

Το  Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε φέτος την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  η οποία γιορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης υλοποίησαν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δικές μας αθλητικές δραστηριότητες!!!

Ενημέρωση γονέων, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σεπ 201910

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 2019 (1)

Φυλλάδιο ενημέρωσης γονέων (1)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΗΠΙΟΥ (1)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ DVD 2019-2020

Αγιασμός και καλή σχολική χρονιά!!!

Σεπ 20198

Για την έναρξη της νέας σχολικής 2019-2020 σας, προσκαλούμε στην τελετή Αγιασμού του 10ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/9/2019 στις 9 το πρωί, στο προαύλιο του συστεγαζόμενου 3ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης.

Μετά το πέρας της τελετής παρακαλούνται οι γονείς των νηπίων να προσέλθουν στο Νηπιαγωγείο προκειμένου να ενημερωθούν για το ωράριο και τη λειτουργία του σχολείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2019-2020

Απρ 201917

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

10Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση       : Γ. Μούρα 10

Ταχ. Κώδ.        : 81100

Πληροφορίες   : Δέσποινα Κομνηνού

Τηλέφωνο/Fax : 2251043143

Email : mail@10nip-mytil.les.sch.gr        

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2019-2020

 • Οι εγγραφές στο 10ο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν φέτος από

6– 20 Μαίου 2019, καθημερινά τις εργάσιμες μέρες, από 12μ. – 2 μ.μ. στο Γραφείο του σχολείου (άλλως επικοινωνήστε στο 6937128295 )

 • Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος

2019-2020, μαθητές γεννημένοι το 2014 (νήπια) και 2015 (προνήπια).

 • Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, αφού συμπληρώσετε μια νέα Αίτηση εγγραφής –Υπεύθυνη Δήλωση (δίνεται έντυπο από το σχολείο)

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Πρωινό υποχρεωτικό τμήμα Ώρα προσέλευσης: 8:15-8:30π.μ.

 • Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται έντυπο από το σχολείο)
 • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)(δίνεται έντυπο από το σχολείο)
 • Αποδεικτικό στοιχείο, όπως προβλέπεται από την παρ. 4, του άρ. 6 του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α) από το οποίο, διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΥΑΜ, σταθερού τηλεφώνου)
 • Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (παρ. 4, άρθρο 6, Π.Δ 79/2017 ΦΕΚ 109 Α). στ)

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα Ώρα λήξης 4:00μ.μ.:

 • Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους * ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.
 • Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο.
 • Μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδεςόπως: I) πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι. II) πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

*Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής:

 • Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (ώρα προσέλευσης 7:45 – 8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.
 • Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια
« Παλιότερα άρθρα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

DSC07728

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης βρίσκεται στην περιοχή Σουράδα της πόλης της Μυτιλήνης και συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, στα κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, γιαυτό και συχνά το   αποκαλούμε «Ακαδημία»!

Λειτουργούν δύο πρωινά τμήματα υποχρεωτικής φοίτησης και δύο προαιρετικά Ολοήμερα τμήματα.
Το σχολικό έτος 2019-2020 διδάσκουν οι Νηπιαγωγοί:

Δέσποινα Κομνηνού (Προϊσταμένη-1ο Ολοήμερο τμήμα),

Ανδρομάχη Γκριτζιώτου (1ο Πρωινό τμήμα),

Ειρήνη Χλίμπου (Πρωινή υποδοχή – 2ο Πρωινό τμήμα),

Ιωάννα Μπέση (2ο Πρωινό τμήμα – 2ο  Ολοήμερο τμήμα).

Σκοπός της προσχολικής αγωγής είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων.
Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε μια ρηξικέλευθη εποχή, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη κοινωνία. 

Προτεραιότητα του σχολείου μας είναι μέσα από τη δημιουργική μάθηση να διαμορφώνει κριτικά και δημιουργικά άτομα, ικανά να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτής της ταχύτατα εξελισσόμενης κοινωνίας. DSC09036

Το σχολείο μας υλοποιεί όλες τις δράσεις που υποστηρίζονται από τις δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, διευρύνει την επικοινωνία προς όλους τους κοινωνικούς άξονες και συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των παιδιών με σεβασμό στην Παράδοση και την Ιστορία. 

DSC02822

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης θεωρεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και γονέων πολύ σημαντική, γι’ αυτό επιδιώκει συστηματικά να υπάρχει αρμονική και εποικοδομητική επικοινωνία. Στην εκπαιδευτική και ανθρωπιστική αποστολή του σχολείου, οι γονείς είναι οι σημαντικοί αρωγοί του.
Οι τακτικές συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα, οι καθημερινές αλλά και οι προγραμματισμένες ιδιαίτερες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, η συνεργασία με τους εκπροσώπους των γονέων, η συχνή αποστολή ατομικών σημειωμάτων, η επιμόρφωση γονέων από ειδικούς επιστήμονες για θέματα εκπαίδευσης των παιδιών και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποβλέπουν στο να καταστήσουν στενότερη την επικοινωνία και πιο αποδοτική τη συνεργασία ανάμεσα στο Σχολείο και τις οικογένειες των παιδιών, με σκοπό την επίτευξη κοινών στόχων.

DSC02824

Το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του, που δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε ανανεώνεται συνεχώς. Σκοπός της η ενημέρωση των γονέων.
Το Ιστολόγιο σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες των παιδιών σας και να συζητάτε μαζί τους για αυτές τις δραστηριότητες. Οι εικόνες λειτουργούν ως μέσο ανατροφοδότησης, αφού είναι το πιο φιλικό μέσο για τα παιδιά.

DSC09025 DSC09032

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνήστε μας στο 2251043143.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά, γράψτε μας στο mail@10nip-mytil.les.sch.gr

Σαν σήμερα

 1. 21/10/1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του «Βασιλικού Θεάτρου» στην Αθήνα.

Translate

Η ώρα είναι

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σύνδεση 


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων