Εγγραφές για το Σχολικό Έτος 2024-2025

eggrafes mast 1
Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Translate

Ιστορικό

European Radio Logo

Σαν σήμερα

22/6/168 πχ: Η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ Μακεδονικό Πόλεμο.
Οι Ρωμαίοι, με αρχηγό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο, νικούν και συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους.

Όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί !!!

Λίγο πριν το τέλος μιας όμορφης και δημιουργικής χρονιάς, μιας χρονιάς γεμάτης ομαδικότητα, συνεργασία, θετική διάθεση, χαρά και μάθηση, όλα τα νήπια  συναντήθηκαν μαζί για να παίξουν ένα τελευταίο παιχνίδι  στην αυλή του Σχολείου μας !!!

  ΑΕΡΌΣΤΑΤΟ1

ΑΕΡΌΣΤΑΤΟ2

ΑΕΡΌΣΤΑΤΟ3

ΑΕΡΌΣΤΑΤΟ4

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ 5

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 4ος Θεματικός άξονας: Φροντίζω το περιβάλλον- Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά «Μεσόγειος, η θάλασσα που ενώνει πολιτισμούς»

Το Ψηφιακό Φορητό Πλανητάριο στο Μαρούτσειο Σχολικό Συγκρότημα !!!

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε  εκδήλωση αστρονομίας  από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο  Ιωαννίνων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων . Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου  Ιωαννίνων  .

Οι μικροί μας μαθητές/μαθήτριες  αρχικά  παρατήρησαν με  το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope , έξω  από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο , τη φωτόσφαιρα του  Ήλιου με ειδικά φίλτρα – παρατήρηση ηλιακών κηλίδων.

Στη συνέχεια μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο,  μια ειδική ημιμόνιμη  φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές,  απεκόμισαν  μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία, παρακολουθώντας την πλανηταριακή προβολή «Κατά Λάθος Αστροναύτες».

Διαφάνεια1 1

Διαφάνεια2 1

Διαφάνεια3 1

Διαφάνεια4 1

Διαφάνεια5 1

Διαφάνεια6 1

Διαφάνεια7

Διαφάνεια8

 

Έπαινοι Σχολικής Επιβράβευσης

Έπαινοι  Σχολικής Επιβράβευσης  για τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο Σχολικό Πρωτάθλημα  «Πάμε Ανακύκλωση» που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών και τη Followgreen, σε συνεργασία με τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το  Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Μπαταριών « Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί»  από την ΑΦΗΣ Ανακύκλωση Μπαταριών !!!

Έπαινος Συμμετοχής Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Έπαινος Σχολικής Επιβράβευσης

Επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων- Μαρούτσειο

Στα πλαίσια  του προγράμματος της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, με ιδιαίτερη χαρά επισκεφθήκαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων όπου τα νήπιά μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν  από κοντά τους Εκπαιδευτικούς και τους χώρους του Σχολείου που θα τα υποδεχτεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!

Ευχαριστούμε Θερμά τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων κα Τσιούρη Ελευθερία καθώς και τις Εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Α’ Δημοτικού κα Λέφα Σπυριδούλα και κα Μαρία Όλγα Περδίκη, για την υπέροχη υποδοχή που μας ετοίμασαν, για τη φιλοξενία καθώς και τη θετική διάθεση που μετέδωσαν  στους/στις μαθητές/τριές μας.

Διαφάνεια1

Διαφάνεια2

Διαφάνεια3

Διαφάνεια4

Διαφάνεια5

Διαφάνεια6

Ένας κήπος η αυλή μας

 

 

Λειτουργία Σχολικών Μονάδων λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024Λήψη αρχείου

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας  Ιωαννίνων που περιλάμβανε  την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ” Το ελατάκι που δεν του άρεσαν τα φύλλα του” , περιήγηση  και  ξενάγηση στους χώρους  του Μουσείου. Μετά την ολοκλήρωση των δράσεών μας στο Μουσείο, απολαύσαμε το πρόγευμά μας  όλοι μαζί,  κάνοντας πικ-νικ κάτω από τα δέντρα με θέα το κάστρο και την όμορφη λίμνη της πόλης μας !!!

Δωρεά από το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή

Το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική Αγωγή μας γέμισε ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη για την ανταπόκριση του στο αίτημά μας και τη δωρεά παιδαγωγικού, εκπαιδευτικού και αναλώσιμου υλικού στο Νηπιαγωγείο μας,  αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή του στην Προσχολική Αγωγή.  Η δωρεά  σε παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και  αναλώσιμο υλικό θα συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα εμπλουτίσει με νέες εμπειρίες και γνώσεις τους μικρούς μας μαθητές/τριες .
Ευχαριστούμε θερμά   και ευχόμαστε υγεία , δύναμη και επιτυχία των στόχων του Ιδρύματος .

ΜΕΛΑ4

ΜΕΛΑ2

ΜΕΛΑ3

ΜΕΛΑ1

 

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools 2024

Οι μαθητές/τριές μας μέσα από την υλοποίηση της δράσης «Ξεναγός στην πόλη μου –Τα Ιωάννινα μέσα από τα μάτια των παιδιών του 10ου Νηπιαγωγείου » προκειμένου γνωρίσουν τον τόπο τους, την ιστορία και τα αξιοθέατά του και να καλλιεργηθεί η αγάπη και ο σεβασμός στα έργα πολιτισμού και στο φυσικό περιβάλλον της πόλης μας, ανέλαβαν ενεργή δράση με την καθοδήγηση και την εμψύχωση των εκπαιδευτικών και με τη συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων τους. Με τους γονείς τους περιηγήθηκαν στην πόλη , σε προσωπικό τους χρόνο , αποτύπωσαν φωτογραφικά τα αγαπημένα τους σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και τα ανέδειξαν μέσα από τις μοναδικές εικαστικές δημιουργίες τους . Τα νήπια παρουσίασαν στην ολομέλεια της ομάδας της τάξης τους τη δημιουργία τους και επικοινώνησαν πληροφορίες που είχαν συλλέξει για το αξιοθέατο που φωτογράφισαν .

Με τη δράση μας αυτή συμμετέχουμε στο  Βravo Schools , τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης , στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Μπορείτε να ψηφίσετε τη συμμετοχή  του σχολείου  μας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/voting-by-school/10o-nhpiagwgeio-iwanninwn.1471.html

Διάρκεια ψηφοφορίας από 16/05/2024 έως 31/5/2024

Ο διαγωνισμός Bravo Schools  υλοποιείται από το Quality Net Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς/κηδεμόνες για την συνεργασία τους .

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση