Χριστουγεννιάτικο εφημεριδάκι από το (μισό) Γ2

Δείτε το Χριστουγεννιάτικο Εφημεριδάκι του (μισού) Γ2.

Υπεύθυνη δράσης η κα Φάββα Π., ΠΕ01



Λήψη αρχείου

Καλά Χριστούγεννα!!!!!!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστουγεννιάτικο εφημεριδάκι από το (μισό) Γ2

10 Πράγματα Για Να Κάνεις Στην Καραντίνα

Τώρα που η καραντίνα μας έχει κλείσει για τα καλά πια μέσα στο σπίτια μας και η βαρεμάρα είναι ανυπόφορη, βρήκαμε 10 δημιουργικά πράγματα για να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Ξεκίνα ένα νέο Hobby

Αυτό νομίζω ότι είναι σχετικά εύκολο.Μπορείς να αρχίσεις να πλάθεις με πηλό  διάφορα πράγματα και  μπορείς να  ζωγραφίσεις  ή να κάνεις χειροτεχνίες

Μαγείρεψε!

Κάνε διάφορα πειράματα με την μαγειρική σου, δοκίμασε να φτιάξεις κάτι που το θεωρείς αρκετά δύσκολο

Διάβασε βιβλία

Διάβασε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς.

Ταινίες και Σειρές

Δες ταινίες και σειρές, στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση και σε άλλα προγράμματα που ποτέ πρίν δεν είχες αρκετό χρόνο για να δεις.

Wish List

Φτιάξε λίστα για το τι θές να κάνεις μετά την καραντίνα

Γράψε ένα βιβλίο

Αν είσαι καλός στην έκθεση, θα ήταν δημουργικό να γράψεις ένα βιβλίο  στον τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο που έχεις τώρα.

Οργάνωσε το δωμάτιο σου

Πιστεύω πως όλοι έχουμε στο δωμάτιό μας πράγματα που είναι  πεταμένα απ΄ εδώ κι εκεί. Καλό θα ήταν να  χρησιμοποιούσες κουτία αποθήκευσης για να ξεχωρίσεις τα πράγματά σου.

Φτιάξε Παζλ

Φτιάξε παζλ, πιστεύω ότι στην καθημερινότητά μας δεν έχουμε χρόνο και διάθεση να φτιάξουμε ένα αρκετά μεγάλο παζλ, αλλά τώρα που έχουμε χρόνο είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ένα.

Δες παλιές φωτογραφίες και βίντεο

Οι παλιές φωτογραφίες και τα  βίντεο σου ξυπνάνε αναμνήσεις, σε κάνουν να γελάς και  καλό θα ήταν  να τα δεις με την οικογένειά σου

Φτιάξε την ντουλάπα σου

Φτιάξε την ντουλάπα σου πετώντας όποια ρουχα δεν σου κάνουν ή όποια ρόυχα δεν σου αρέσουν πλέον.

 

Ευρυδίκη Κουτάντου Α1

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 10 Πράγματα Για Να Κάνεις Στην Καραντίνα

Σχολικοί βαθμοί

Οι σχολικοί βαθμοί είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς μαθητές και γονείς  ενώ συνήθως κανένας από τους δυο δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί σωστά. Σαν μαθήτρια γυμνασίου και εγώ, έχω συνειδητοποιήσει από λεγόμενα φίλων μου και δικών μου εμπειριών ότι αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ τους γονείς είναι οι βαθμοί, δηλαδή ένας αριθμός και όχι η γνώση που έχουμε ή δεν έχουμε αποκτήσει. Από την πλευρά των μαθητών τώρα αυτό που πραγματικά τους αγχώνει δεν είναι ο βαθμός που θα πάρουν αλλά αυτό που θα επακολουθήσει δηλαδή ο θυμός, η σύγκριση του εφήβου με τους συμμαθητές του, η απογοήτευση και η κριτική των γονιών και των υπολοίπων συγγενών οι οποίοι έχοντας ένα  συγκεκριμένο νούμερο στο μυαλό τους θα πιστέψουν ότι έχουν σχηματίσει μια σωστή και ολοκληρωμένη άποψη για την εικόνα και την επίδοση του μαθητή συνολικά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν το παιδί παίρνει καλούς βαθμούς, φυσικά και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, αλλά ταυτόχρονα κάνει τους πάντες να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες από αυτόν μετατρέποντας την χαρά σε πίεση η οποία θα καταλήξει όπως και να έχει σε άγχος και στις δυο περιπτώσεις.



Κατά την γνώμη μου οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το να μάθουν στο παιδί τους να προσπαθεί, να έχει φιλομάθεια και να θέλει να προοδεύει είναι πιο σημαντικό από ένα άριστα. Για να καταφέρουν να περάσουν στο παιδί τους αυτές τις αξίες θα πρέπει να τους ενθαρρύνουν όταν βλέπουν ότι κάπου δυσκολεύονται, δίνοντας τους έτσι κουράγιο. Να μην ξεχνάνε να τους επιβραβεύουν όταν βλέπουν πρόοδο, επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσουν  ότι όλοι οι μαθητές έχουν τις αδυναμίες τους και δεν μπορούν να είναι άριστοι σε όλα τα μαθήματα και τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο να τους μάθουν να αξιοποιούν την αποτυχία τους κάνοντας τους έτσι πιο δυνατούς την ώρα που μαθαίνουν από τα λάθη  τους.

 

Δήμητρα Παρασκευοπούλου, μαθήτρια Γ2

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικοί βαθμοί

Δελφοί

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκιδος ,ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Αποτέλεσε επίσης κέντρο της Δελφικής Αμφυκτυονίας.

Από τον 8ο αιώνα, όταν πλέον επικράτησε η λατρεία του Απόλλωνα, το ιερό των Δελφών απέκτησε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, ενώ η επιρροή του εξαπλώθηκε σταδιακά σε ένα μεγάλο τμήμα του ευρύτερου χώρου της ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης τα παλαιότερα ευρήματα στην περιοχή των Δελφών χρονολογούνται στη νεολιθική εποχή (4000 π.Χ.) και προέρχονται από το Κωρύκειο Άντρο, σπήλαιο στον Παρνασσό, όπου τελούνταν οι πρώτες λατρείες.

Εντός των ορίων του ιερού βρέθηκαν κατάλοιπα μυκηναϊκού οικισμού και νεκροταφείου. Τα ίχνη κατοίκησης είναι ελάχιστα και πολύ αποσπασματικά μέχρι τον 8ο αι. π.Χ., περίοδο κατά την οποία επικράτησε οριστικά η λατρεία του Απόλλωνα και άρχισε η ανάπτυξη του ιερού και του μαντείου. 

Έρευνα: Υπερίων Μπούσιου, Γ2

Κατηγορίες: Πολιτισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελφοί

Κλιματική αλλαγή

Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκοσμίου κλίματος και ειδικότερα σε μεταβολές των μετεωrολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα. Τέτοιου τύπου μεταβολές περιλαμβάνουν στατιστικά σημαντικές διακυμάνσεις ως προς τη μέση κατάσταση του κλίματος ή τη μεταβλητότητά του, που εκτείνονται σε βάθος χρόνου δεκαετιών ή περισσότερων ακόμα ετών. Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες, καθώς και σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι πρώτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη ορατές στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι συνέπειες αυτές αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες δεκαετίες. Οι θερμοκρασίες αυξάνονται, η συχνότητα των βροχοπτώσεων μεταβάλλεται, οι παγετώνες λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο συχνά, προκαλώντας κινδύνους όπως πλημμύρες και ξηρασίες.

Αυτές οι αλλαγές αποτελούν σοβαρή απειλή για τη ζωή του ανθρώπου,αλλα και τα ζωα , την οικονομική ανάπτυξη και τον φυσικό κόσμο από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ευημερία μας.

Το κλίμα του πλανήτη μας δεν σταμάτησε ποτέ να μεταβάλλεται, συνήθως λόγω φυσικών παραγόντων όπως οι μικρές αλλαγές της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο, η ηφαιστειακή δραστηριότητα και οι διακυμάνσεις του κλιματικού συστήματος. Όμως, οι άνθρωποι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο το κλίμα μέσω της χρήσης ορυκτών καυσίμων, της αποψίλωσης των ομβρόφιλων δασών και της κτηνοτροφίας.

Κατά το παρελθόν, οι κλιματικές αλλαγές συνέβαιναν με αργούς ρυθμούς, αλλά σήμερα διανύουμε μια περίοδο ταχείας αύξησης της θερμοκρασίας. Οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες ευθύνονται για την έκλυση τεράστιων ποσοτήτων αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, γεγονός που οξύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και συντελεί στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Συνέχεια

Κατηγορίες: Αειφορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλιματική αλλαγή

Τσουνάμι

Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που δημιουργείται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε ένα υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας ωκεανός, μια θάλασσα μια λίμνη. Φτάνοντας τα κύματα αυτά σε ρηχά νερά χάνουν την ταχύτητά τους, έως και 20 φορές, αρχικά στο μπροστινό τους μέτωπο, αυτό που φτάνει πρώτο στα ρηχά, και έτσι το μήκος τους μικραίνει, καθώς το πίσω μέρος του κύματος ταξιδεύει ακόμη, με σχετικά μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το μήκος του κύματος ενός τσουνάμι μεταβάλλεται, ακολουθώντας την μεταβολή της μέσης ταχύτητάς του σύμφωνα με το βάθος της θάλασσας που διατρέχει, και η ορμή του διατηρείται (θεωρώντας προσεγγιστικά πως δεν εξαπλώνεται και κατά πλάτος) με αντίστοιχη μεταβολή του ύψους του. Φτάνοντας στις ακτές το κύμα συμπιέζεται και κερδίζει σε ύψος, που είναι και ο λόγος για τον οποίο γίνεται καταστρεπτικό φθάνοντας στις ακτές, αφού το ύψος του διατηρείται και καθώς εισβάλλει στην ενδοχώρα.

Η αρχική απότομη μετατόπιση του νερού, που προκαλεί τη γένεση ενός τσουνάμι, μπορεί να είναι αποτέλεσμα σεισμού υποθαλάσσιου, που προκαλεί κατακόρυφη ανάταξη του βυθού, παραθαλάσσιας κατάρρευσης βουνοπλαγιάς ή ηφαιστίου υποθαλάσσιας ηφαιστειακής έκρηξης ή κατολίσθησης, καθώς και πτώσης ικανού μεγέθους ουράνιου σώματος στη θάλασσα.

Ενώ σε βαθιά νερά το τσουνάμι, λόγω των χαρακτηριστικών του εκεί, δεν θεωρείται σοβαρός κίνδυνος για τις πλέουσες κατασκευές, φτάνοντας στις ακτές έχει ιδιαίτερα καταστρεπτικές συνέπειες. ένα τσουνάμι είναι πολλαπλάσια από την ενέργεια ενός ανεμογενούς κυματισμού που έχει ίδιο ύψος.

Συνέχεια

Κατηγορίες: Αειφορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσουνάμι

Ο χορός bachata

Η μπατσάτα (bachata) είναι μια μορφή μουσικής και λάτιν χορού που δημιουργήθηκε στην επαρχία και τις αγροτικές γειτονιές της Δομινικανής Δημοκρατίας. Τα θέματά του είναι συχνά ρομαντικά: ιδιαίτερα επικρατούσες είναι οι ιστορίες Αγάπης και της θλίψης. Στην πραγματικότητα ο αρχικός όρος που χρησιμοποιήθηκε για να ονομάσει το ύφος ήταν «amargue» («πικρία» ή «πικρή μουσική»), έως ότου ο μάλλον διφορούμενος όρος bachata έγινε δημοφιλής.

Η Bachata έγινε δημοφιλής ως χορός και ως μουσικό είδος το 1992 όταν διάφορα συγκροτήματα άρχισαν να γράφουν τραγούδια για Bachata τα οποία έγιναν επιτυχίες. Από τότε, η Bachata αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χορούς για πάρτι στη Λατινική Αμερική.

Έρευνα: Αλέσια Χυσεμπέλιου, Γ2

Πηγές: 1) https://el.wikipedia.org/wiki/
2) https://www.pro-dance.gr/dances/salsa-merengue-bachata/bachata/bachata-history
Κατηγορίες: Πολιτισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο χορός bachata

Πολλά μπράβο στους κυβερνο-δημοσιογράφους!!!

No automatic alt text available.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολλά μπράβο στους κυβερνο-δημοσιογράφους!!!

Συνέχισε και το 2018 η Αθήνα να περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους προορισμούς φοίτησης παγκοσμίως.

Η Αθήνα σημείωσε πτώση σε πέντε από τους έξι επιμέρους δείκτες που χρησιμοποίησε η QS για την έρευνα, ενώ βελτίωση εμφάνισε φέτος μόνο ο δείκτης που αφορά τη Γνώμη των Φοιτητών .
Ο δείκτης αυτός ζητά από τους φοιτητές που σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει σε μια πόλη, να αξιολογήσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη με βάση την εμπειρία τους συνολικά και την προθυμία τους να παραμείνουν στην πόλη και μετά το πέρας των σπουδών.

Η Αθήνα βρίσκεται σήμερα στην 56η θέση στο συγκεκριμένο δείκτη.

Επίσης, η Αθήνα καταλαμβάνει φέτος την 25η θέση στο δείκτη της Προσιτότητας (Affordability) και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο οικονομικά προσιτές φοιτητικές πόλεις στον κόσμο.

Πηγή:

http://www.iefimerida.gr/news/415134/ereyna-i-athina-mia-apo-tis-pio-oikonomika-prosites-foititikes-poleis-ston-kosmo

Έρευνα: Υπερίων Μπούσιου

Κατηγορίες: Πολιτισμός | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέχισε και το 2018 η Αθήνα να περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους προορισμούς φοίτησης παγκοσμίως.

Ρομπότ εναντίον ανθρώπων: Είναι αυτό το μέλλον της εργασίας;

Για κάποιους είναι ένα ακόμη σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Για κάποιους άλλους είναι ήδη πραγματικότητα. Τα ρομπότ “καταλαμβάνουν” όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας, γεγονός που προκαλεί θαυμασμό αλλά και προβληματισμό για το μέλλον της ανθρώπινης εργασίας

Τα οφέλη από τη χρήση των ρομπότ έχουν γίνει ήδη αντιληπτά και τα αξιοποιούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί, ιδιαίτερα στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Γιατί είναι προτιμότερα τα ρομπότ για αυτή τη διαδικασία; Κάθε ένα από αυτά μπορεί να σηκώσει έως και 500 κιλά βαρος, διαθέτουν ειδικό σύστημα λέιζερ που αποτρέπει τυχόν ατυχήματα, ενώ αντιλαμβάνονται πότε… αδειάζουν οι μπαταρίες τους και μεταβαίνουν μόνα τους στους ειδικούς σταθμούς φόρτισης.Το μέλλον έφτασε; Υπάρχουν σήμερα πραγματικά ρομπότ που σκέφτονται; Βλέποντας κάποιος μια παλιά σειρά (αλλά πολύ ενδιαφέρουσα), το Battlestart Galactica το οποίο έχει το κλασσικό σενάριο ότι τα ρομπότ κατακτούν (ή προσπαθούν τουλάχιστον) να αφανίσουν την ανθρωπότητα, μπορεί να διαπιστώσει ότι δεν είμαστε μακρυά από αυτό το σενάριο…

Η ρομποτική είναι πλέον ένα αντικείμενο με το οποίο ασχολείται πάρα πολύς κόσμος και έχει και ιδιαίτερη επαγγελματική ζήτηση, ειδικά σε εταιρίες του εξωτερικού.

Πηγές:

1) http://www.news247.gr/technologia/rompot-enantion-anthropon-einai-ayto-to-mellon-tis-ergasias.6520770.html

2) http://mikemingos.gr/11225-pragmatika-rompot-to-mellon-eftase/

Έρευνα: Κλάρα Μουσαμπελίου, Α2

Κατηγορίες: Τεχνολογία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρομπότ εναντίον ανθρώπων: Είναι αυτό το μέλλον της εργασίας;