10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

sports day 0

Με επιτυχία γιορτάσαμε την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023. Με κοινό σύνθημα: “Η Κίνηση δίνει Ζωή” πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία των μαθητών μας. Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα, παιχνίδια και ποδόσφαιρο ήταν μερικές από τις δράσεις της ημέρας.viber image 2023 09 27 19 55 47 366

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

cb522ea0d908baf06b20ab5ba3acfde9
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 107ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά και τοποθέτηση καινούριων υπολογιστών, την αγορά αθλητικού υλικού και  τροχήλατου ηχείου. Ακόμη ευχαριστούμε για την καθημερινή παρουσία τους και την άμεση βοήθεια στην επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων λειτουργίας του σχολείου μας. Το αστείρευτο ενδιαφέρον,  η αμέριστη στήριξη τους και η αγαστή συνεργασία μας ενισχύουν την δική μας προσπάθεια με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινής παιδαγωγικής πράξης.
Η Διευθύντρια
Α. Κουτσούρη

Παροχή πρωινού μικρογεύματος σε μαθητές

sxolika geumata e1580924868814

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Παιδείας και Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας) θα υλοποιήσει για 12η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα παροχής πρωινού μικρογεύματος με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια). Οι αιτήσεις για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα καταχωρούνται από τους γονείς – κηδεμόνες, για κάθε μαθητή ξεχωριστά, από τη Παρασκευή 22/09/23 έως και την Κυριακή 01/10/23, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Παροχή πρωινού μικρογεύματος σε μαθητές (thessaloniki.gr) https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/kolatso/ Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 2313318661 (ώρες: 07:00- 15:00).

Βράβευση μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Μ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ 1
 
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τις βραβεύσεις των μαθητών του σχολείου μας στον διαγωνισμό “Μικρός Ευκλείδης” 2023. Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού δημοτικού.
Στον φετινό διαγωνισμό διακρίθηκαν από την Στ΄ τάξη οι μαθητές :
Μαρία Π. – 1ο Βραβείο,
Βασίλειος Β. – 3ο Βραβείο,
Πέτρος Γ. – 3ο Βραβείο
Τσιτσενγκ Γ. – Έπαινος
Τους ευχόμαστε  πάντα να στοχοθετούν και να αριστεύουν. Καλή πρόοδο σε όλους.

Δράσεις στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2023»

thumbnail

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, τη «Βραδιά του Ερευνητή 2023». Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτέμβρη 2023, ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2), από τις 17:00 έως τις 22:00 και θα έχει δωρεάν είσοδο για όλους και όλες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Ακόμη, το ΕΚΕΤΑ  διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τη δράση Chat Lab, στην οποία καθηγητές και μαθητές μπορούν να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, με ερευνητές και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους.  Η δράση Chat Lab είναι δωρεάν για όλες και όλους και θα διαρκέσει από τις 25/9/2023 έως τις 13/10/2023. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://researchersnight.gr/chatlab/

Αγγλικά για Εκπαιδευτικούς και Γονείς

mail

Το Τμήμα Αγγλικών του My School οργάνωσε επιχορηγούμενα μαθήματα για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και γονείς για Αγγλικά σε πολύ χαμηλές τιμές. Παρέχει και ταχύρρυθμα μαθήματα για προετοιμασία εξετάσεων γλωσσομάθειας, που δίνουν πλεονέκτημα για την Αξιολόγηση στο Δημόσιο, για Εξετάσεις ΑΣΕΠ, για αύξηση μισθού για γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά, διδακτορικά, προγράμματα της ημεδαπής. Και όχι μόνο.

Ενισχυτική Διδασκαλία- Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θεσσαλονίκης

ενισχυτική διδασκαλία

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υλοποιεί δωρεάν Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σχολείων του Δήμου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) και στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ» (Σπάρτης 6Α).

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα όλων των τάξεων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και Ξένων Γλωσσών.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, ξεκινάει τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 09:00π.μ. η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στην πλατφόρμα:

Ενισχυτική διδασκαλία 2023-2024 (thessaloniki.gr)

Καραπιπέρη Ελένη

Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης

2313318661

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς-11/09/2023

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες,
τη Δευτέρα 11/09/2023 και ώρα 09.00 θα τελεστεί ο Αγιασμός στο 107ο Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με τις σχολικές τσάντες ώστε να παραλάβουν τα βιβλία τους. Μαζί θα παραλάβουν και την νέα αίτηση-δήλωση ολοημέρου όπου σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο θα πρέπει να υπογραφούν και από τους δύο γονείς ή να προσκομιστεί υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα ότι συναινεί, εφόσον η αίτηση-δήλωση υπογράφεται μόνο από έναν γονέα. Επειδή ο χρόνος πιέζει για την εκ νέου οργάνωση των τμημάτων του ολοημέρου θα παρακαλούσα την επομένη του Αγιασμού οι αιτήσεις να προσκομιστούν από τους μαθητές στο σχολείο έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά μας.
Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω να επικαιροποιήσετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σας με ενημέρωση στον εκπαιδευτικό τάξης για την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ μας.
Εύχομαι την ομαλή έναρξη των μαθημάτων και καλή φώτιση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.
ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όλες τις οικογένειες.

Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια
Κουτσούρη Άννα