Παρέα με τη Συγγραφέα
Την Τρίτη 1η Απριλίου η Δ’ Τάξη επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα “Παρέα με τη Συγγραφέα”. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τη συγγραφέα κα. Κατερίνα Ευθυμιάδου σχετικά με τη συγγραφή ενός βιβλίου. Επίσης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης των βιβλίων της βιβλιοθήκης.
Σχολική Εορτή για την 25η Μάρτίου
Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ Τάξης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παράδοση της σημαίας. Για την Δεύτερη περίοδο 1/2/2025 έως τη λήξη του σχολικού έτους.
Ενδοσχολική Επιμόρφωση:Η Εναντιωτική Προκλητική Διαταραχή και η Διαταραχή Διαγωγής στα Παιδιά Δημοτικού
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του ψυχίατρου κ. Στεργίου Βασίλειου με θέμα “Η Εναντιωτική Προκλητική Διαταραχή και η Διαταραχή Διαγωγής στα Παιδιά Δημοτικού“. Ο κ.Στεργίου μας ενημέρωσε για τις διαταραχές, παρουσίασε τα συμπτώματα και την αιτιολογία τους με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον από το κοινό, το οποίο έθεσε τους προβληματισμούς του. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στεργίου για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του.
Επίσκεψη της Γ’&Δ’Τάξης στους Μικρούς Ήρωες
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’ & Δ’ Τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στους “Μικρούς Ήρωες”. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μικροί Αστροναύτες”. Πιό συγκεκριμένα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδας απόλαυσαν σε τρισδιάστατη εικόνα και με τα καλύετρα οπτικοακουστικά μέσα: το πλανητικό μας σύστημα, την τροχιά των πλανητών, τη θέση στης Γής, την ιστορία του διαστήματος και τη ζωή μέσα σε διαστημικό λεωφορείο. Αμέσως μετά, έγινε παρατήρηση με τηλεσκόποπιο. Τα παιδιά είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν νεφελώματα, αστρικά σμήνη και άλλους μακρινούς γαλαξίες. Στο τέλος, πήραν μέρος σε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες. ‘Ηταν μία ξεχωριστή ημέρα που τα παιδιά θα θυμούνται για πολύ καιρό.
Αγώνες Μπάσκετ
Στις 5 Μαρτίου η ομάδα Μπάσκετ του σχολείου μας αποτελούμενη από μαθητές της Στ’ Τάξης συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης. Στα τέσσερα παιχνίδια που συμμετείχαν, σημείωσαν δύο νίκες, μία ισσοπαλία και μία ήττα.
Συγχαρητήρια στους μαθητές Πλίοπη Κ., Βασιλειάδη Β., Συκά Γ., Κουλιανό Α. και Δελυαργύρη Γ. καθώς και στην Γυμνάστρια του σχολείου μας κα. Παστιρματζή Εύη.
Επίσκεψη & Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεωνκαι των εκπαιδευτικών από τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής κ. Τζαβάρα, σχετικά με κανόνες προστασίας από φωτιά στο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους.
Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και τον αξιωματικό κ. Τζαβάρα για τις πολύτιμες συμβουλές!
Ραδιοφωνική Εκπομπή της Γ’ Τάξης στο EuropeanSchool Radio
Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στον θεσμό του European School Radio παρουσιάζοντας μια σύντομη εκπομπή (10 λεπτών) με τίτλο “Αντιθέσεις”. Οι μαθητές διαβάζουν τα ποιήματα που έγραψανμε αφορμή ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου. Η εκπομπή παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο, το Σάββατο 01/03/2025 2025 στις 13:00-14:00. (περισσότερα…)