Αριδαία Blog

Ιστολόγιο Αριδαίας

Αστε τον ήσυχο με εντολή υπουργού! – Ρουκέτα κατά Παυλόπουλου από την κυβέρνηση

Συγγραφέας: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ στις 14 Απριλίου 2010



Χωρίς παρακολούθηση ή άλλου είδους επιτήρηση είχαν για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο τον Ν. Μαζιώτη οι διωκτικές αρχές, παρά το βεβαρημένο παρελθόν του αλλά και τη βεβαιότητα που εξέφραζαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως έχει επιστρέψει στην ενεργό τρομοκρατική δράση. Ο Μαζιώτης είχε…


τεθεί σε μόνιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ από το 2003, μετά την έκτιση της ποινής του για την τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία που βρήκε η νέα κυβέρνηση όταν παρέλαβε την υπηρεσία από τους προκατόχους της, η παρακολούθηση του Ν. Μαζιώτη διακόπηκε ξαφνικά πριν από περίπου δύο χρόνια και τα ίχνη του χάθηκαν! Εθεωρείτο άφαντος και μη προσεγγίσιμος από τις αρχές, που απλώς γνώριζαν ότι επισκέπτεται συχνά τα Κύθηρα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το σπίτι της οδού Ανθέων στα Καλύβια, παρ΄ ότι είχε ενοικαιστεί πριν από δυόμισι χρόνια μέσω αγγελίας από μια γυναίκα που πιθανότατα ήταν η σύζυγος του Μαζιώτη, παρέμενε ως πριν από 15 ημέρες άγνωστο στην ΕΛ.ΑΣ. Προφανώς αγνοούσαν την κατοικία του Μαζιώτη στην Αθήνα.
Σιωπηρή συμφωνία

Οπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, όποιος έλαβε την απόφαση αυτή (η απόφαση ελήφθη όταν την ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε ο κ. Πρ.Παυλόπουλος ) προφανώς επεδίωκε μια σιωπηρή συμφωνία μαζί του θεωρώντας πως καθοδηγεί τις ομάδες που προκάλεσαν τα εκτεταμένα επεισόδια και τους βανδαλισμούς τον Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τόνιζαν χθες ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί ερήμην του υπουργού καθώς ήταν σαφές ότι έμενε εκτός παρακολούθησης ένα πρόσωπο που είχε δείξει και στο δικαστήριο πως θα συνεχίσει τη δράση του. Τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντής διαβεβαιώνουν ότι δεν έδωσαν καμία εντολή να διακοπεί η παρακολούθηση του Μαζιώτη. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί και ότι «έπεσαν τυχαία πάνω του» όταν ανακάλυψαν ότι μένει σε ένα σπίτι στα Καλύβια το οποίο αναφερόταν σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης!

tovima.gr